Reklama

Reklama

Stanislav Popelka

Stanislav Popelka

Biografie

Stanislav Popelka je hráč videoher, milovník filmů a seriálů, byznysmen, vizionář a bývalý ředitel/režisér herního pořadu NerdEngine.cz. Svou videoherní vášeň započal už v roce 2009 při hraní „Metinu 2“ se svým bratrem. Svůj koníček dál rozvíjel, v roce 2012 dostal pod ruku třetí díly „Assassin's Creed“ a „Far Cry“, které dodnes přetrvávají v jeho nejlepším výběru.

K Vánocům roku 2015 dostal herní konzoli PlayStation 4 a zakrátko začal natáčet vlastní tvorbu na platformu YouTube. Pod pseudonymem „Game King Sila 3“ natáčel převážně hry, mezi nimi i zmíněné „Far Cry“ a „Assassin's Creed“, ale i jiné jako „Minecraft“ nebo „Outlast“. Po prvním roce své tvorby se Stanislav rozhodl více věnovat editu videí, a tak se z něj pomalu stal skvělý střihač. Své schopnosti z tohoto oboru využívá i ve svém projektu Nerd Engine či ve svých menších videích nebo videoklipech.

Když Stanislav získal nějaké zkušenosti na YouTube, rozhodl se rozšířit svou tvorbu na streamovací platformu Twitch.tv. Tam mu to však moc nesedlo a ani v YouTube neviděl zářnou budoucnost, a tak se rozhodl ukončit své působení na obou sítích. Tehdy se zrodila první myšlenka velkého projektu, který se někam dostane. Až po dlouhém přemýšlení v roce 2021 vznikl Herní Job, který se však po krátké době přejmenoval. Právě tak začal Nerd Engine, který nápadem Stanislava začal tvořit revoluční kontent v našich končinách. Nejslibnějším tématem jsou dokumenty, které podrobně rozebírají cesty na vrchol světových herních studií.

Zanedlouho po vydání prvního dokumentu byl Nerd Engine propojen s projektem jménem Svět Hráčů, u kterého strávil několik měsíců. Ve finále se ale Stanislav rozhodl odejít, s čímž jeho tým souhlasil a opustil Svět Hráčů s ním. Důvodem byl samotný projekt, který se nejvíce posouval pod volnou rukou a Stanislav zamýšlel vytvářet odlišná videa, než která měl v plánu Svět Hráčů. Do dnešního dne tak Nerd Engine ušel dlouhou cestu a vize Standy i jeho týmu pokračuje dál.

Stanislav "Fryhow" Popelka

Režisér

Střihač

Host

Pořady
2021

Nerd Engine

Reklama

Reklama