Reklama

Reklama

William Costello

William Costello

nar. 02.02.1898
Rhode Island, USA

zem. 09.10.1971 (73 let)
San Jose, California, USA

Biografie (1)

Americký herec William Arnold Costello byl známý pro svůj hlas animované postavičky Pepka námořníka. O jeho dětství, mládí, či studiu se mnoho neví, pouze jména rodičů jsou známa. Jeho otec se jmenoval William E. Costello a jeho matka byla Susan B. Costello, rozená Steere. První záznamy o jeho uměleckém projevu nacházíme až na počátku 30. let 20. století, kdy se úspěšně snažil prosadit jako hudebník. Zároveň už od roku 1931 spolupracoval s animačním studiem… (více)

Zajímavosti (4)

  • V roce 1935 začal při natáčení filmů s Pepkem námořníkem dělat naschvály a problémy. Jeho kolegyně, dabérka Mae Questel, prohlásila: „Úspěch a sláva mu stoupla do hlavy tak rychle, že to bylo směšné.“ Během posledního nahrávání z ničeho nic přestal dabovat, chtěl zvýšit plat a dostat dovolenou. Tu dostal, zároveň byl propuštěn z animačního studia Fleischer Studios a prakticky hned přeobsazen Jackem Mercerem. (reich)
  • Kromě toho, že byl dabérem, hercem, tak též působil v hudebním průmyslu. Uměl hrát na bicí a v roce 1931 vydal desku „I'm Nobody's Sweetheart Now“. (reich)
  • Byl známý též pod uměleckou přezdívkou Red Pepper Sam. (reich)

Reklama

Reklama

Reklama