Reklama

Reklama

Angela Bo

Angela Bo

Biografie

Angela Bo je jednou z hereček vedlejších rolí, kterých se v italském filmu sedmdesátých let objevilo ohromné množství. Některé ve své kariéře pokračovaly, jiné jak nenápadně přišly, tak nenápadně zmizely.

Angela patří mezi ty, jejichž kariéra byla krátká. Natočila celkem osm filmů a informace jak se k filmování dostala a proč skončila, jsou momentálně nedohledatelné. Samozřejmě, že díky vedlejším rolím, v tak málo filmech, nebyla vyhledávanou „obětí" bulváru. Jelikož se ale jedná o velice krásnou ženu, snažím se její biografii nahradit alespoň výčtem filmografie.

Podle dostupných informací se Angela poprvé objevuje na filmovém plátně v roli Yu Pei, ven filmu EIN SARG AUS HONKONG (1964). Zbytek kariéry Angely se odehrál ve dvou letech (1972-1973), kdy natočila zbývajích sedm filmů. Roku 1973 natočil Joe D'Amato povedený gotický horor LA MORTE HA SORRISO ALL´ASSASSINO (1973). Film měl výborné obsazení (Ewa Aulin, Klaus Kinski). Tento film je asi vrcholnou rolí Angely. Ztvárnila zda Evu von Ravensbrück. Sama se zapojuje do hry vraždění a končí sebevraždou. Film se v Itálii promítal pod názvem LA MORTE SORRIDE ALL´ASSASSINO a je uváděn jako poslední film Angely. Jelikož měl film ale premiéru v červenci 1973, je skutečným posledním snímkem Angely film PEDRONATE PADRE LORENZO, UNA NE FACCIO CENTO NE PENSO. Tento film je uváděn také pod názvem CONFESSIONI SEGRETE DI UN CONVENTO DI CLAUSURA a má oficiální označení:  62920 del 11-08-1973.

Co dělá Angela dnes není známo a v podstatě není známá ani její národnost. Já ji zařazuji mezi Italky a snad se nepletu.

Petr "Hennes" Hennebichler

Reklama

Reklama