Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (49)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Kdo si dokáže představit Todda Howarda jako vůdce Vault Tecu , ten bude spokojený. Proč? Protože je charakterem Todda Howarda film doslova nasycený od nejmenších detailů. Není na světě absurdnější , lživější, manipulativnější bezpáteřní marketér na světě, než právě Todd (producer Bethesdy), po kterém máme pojmenovaný i hlavní charakter (howard) celé série, když opominu výpravnou hlavní postavu, která upřímně, není uvěřitelná a dostatečně přesvědčivá. A v tom je celé to kouzlo, o tom celý Fallout je, o absurditě, neuvěřitelných interakcí, přehnané naivitě, lidské obecné krutosti a mocenských zájmů. Jestli je Fallou seriál v něčem skvělý, tak to v satirickém sarkastickém zrcadle dnešní společnosti. A to prakticky v každé dějové lince, které rychle odsejpají a prakticky se dá celý seriál slupnout na jedno posezení. V neposlední řadě musím pochválit míru detailů, především co se rekvizit týče a musím pochválit Bethesdu (herní studio), že na filmaře tlačili a dohlíželi nad scénářem. Ono totiž potěší i existence malých rekvizit, které třeba leží jen v rohu místnosti a ani se nedostanou do centra dění na kameře, to zajisté divák neznalý herní předlohy neocení, nicméně každý takový detail dává celému záběru ten správný šmrnc a za mě musím konstatovat, že za poslední roky jde o nejlepší herní adaptaci, která má co říct i neznalému divákovi. Skvělé zakončení série s velkým prostorem na další série mne nabudilo, ale nenechalo úplně hladového, to se třeba u série Halo říct nedalo, jak u první tak i u druhé série. Budu se těšit na pokračování, už teď je vcelku jisté, že pokračování bude.

plakát

Interview with the Vampire (2022) (seriál) 

Ty dvě hvězdy jen z lásky k žánru a předloze. Nikdy by mě nenapadlo, že se budu koukat na tak strhující podívanou, u které doslova ani nedýchám, hltám a místy (nezdravě příliš často) blinkám. Tenhle výtvor je přesným úkazem, kam až může klesnout soudnost moderní LGBT a SJW korektnosti. Skvělej potenciál nasáklý naprostou ohavností a odporností. Tohle je seriálové největší zklamání co jsem zažil, díky bohu, jsem ještě donedávna netušil o tom, že seriálové zpracování existuje, dnes mě mrzí, že o něm vím. Ty naprosto nehorázné Gay scény, opálení Brada Pitta a korektní zasazení do 19 století namísto 17 respektive 18 (proč, to ať si každý odpoví sám), jsou naštěstí nedominantními prvky, které jsou ovšem v každém díle. Málem převálcovaly i celkový potenciál a perfektní herecký výkon Sama Reida, kvůli kterému jsem seriálu, i přes značnou míru nechutenství, dal šanci a celkem si to i užil. Nicméně tak rozcupované základy perfektní knižní předlohy jsem ještě neviděl. A doufám, že už nikdy neuvidím.

plakát

Halo - Season 1 (2022) (série) 

Seriál co není pod tíhou SJW (tak nějak to content herního llore nabízí samo :-D), politické korektnosti, drží se předlohy, dbá na výběr herců , nabízí jak příběhové zázemí tak i solidní akci ? Děkuji.... Děkuji, děkuji, a děkuji...... Po zaklínači, Interview with Vampire a jiných zprzněných tvorbách na knižní či herní náměty, jsem velmi příjemně překvapen. A to jsem Halo sérii her nikdy příliš nemusel. Je to seriál, který díky absenci pořádné tvorby dohání apetit, který je díky absenci "zrušeného Massefektu" a "Falloutu v nedohlednu" zkrátka gigantický.  V tuto chvíli je naprosto irelevantní řešit, zda je seriál objektivně na 3/4 nebo 5 hvězd, jelkož není v segmentu knižních a herních předloh nic s čím by se dalo porovnávat, rozhodně ne v řádu let minulých a obávám se, že ani v řádu let nadcházejících.

plakát

Van Helsing (2016) (seriál) 

nebýt pár faktických chyb, do očí bijící, nebýt určitých nesmyslně přehnaných scén a nedokonalostí ve scénáři, absurdní chování ve stylu "cesty boží jsou nevyzpytatelné", se jedná o super survival ze světa upírů čerpající z tradiční literatury a komiksů.... a když se najde seriál, u kterého se vydržím koukat celý den, tak to o něčem vypovídá :-) Jsou tam místy zajímavé chvilky a děje, jen to bohužel zavání jistým syndromem nucené zápletky. Vždy víte že se něco stane ,až to po nalezení xtépadesáte skupinky přeživších začně opravdu "sráth", stejně jako typické scénaristické klišé, aneb teď jsme v nebezpečném prostředí, tak proč si nepokecat o životě.... Na druhou stranu, není to až tak extrémně ukacený seriál jako Daredevil a jiné, ovšem taky nemá takových kvalit.... Rozhodně si ale počkám na třetí sérii.

plakát

The Defenders (2017) (seriál) 

5 hvězd už jen proto, že zde doposud neexistoval seriál, který by tak krásně prolínal celým universem, vycházel z předchozích seriálů a přitom si ponechal velmi dobrou audiovizuální stránku. Výtečná práce :-)

plakát

Ztraceni ve vesmíru (2018) (seriál) 

Jako bych viděl něco na bázi pra pra pra MassEffectu. A takové žánry mi prostě chybí... Klidně odpustím klišé příběh, klišé zvraty i klišé profily postav včetně našeptávače, protože v celkovém měřítku to dává smysl a ba co víc, v ten moment děsně zamrzí, že druhá série natočena není :-/

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Za mě je to v poslední době nejlepší seriál co jsem viděl. A jelikož už mám infantilního Marvel světa plné zuby, je tohle poměrné pragmatické ztvárnění "mého jinak absolutně nejneoblibenějšího Marvel hrdiny" pro mne dostatečnou satisfakcí za ty kraviny co v podobě celovečerních filmů dostáváme.... Jsem strašně rád, že komiksy se vracejí zase na ETAPY, tak jak byly vymyšleny a tak jak dle mého mají být, tam kde mají postavy dostatek prostoru a kde divák má dost času dostat se do hloubi duše i tomu největšímu grázlovi, kterému bych mimochodem dal nejraději pusu na čelo za ten jeho výkon :-D

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Prej je to konečně správný spiderman.... Tohle trdlo co balí černou dcerku záporáka, hašteří se s černým Flashem, Kamarádí se s černým tlouštíkem a bude si to časem rozdávat s černou eMdžeJ ??? Asi je to předzvěst černého spidermana, ikdyž autorům zjevně nedochází, že šlo jen o oblek! Podotýkám, že politickou korektnost posledních let opravdu nemusím a vážně nejsem rasista, ovšem trestný čin za znásilnění, by se měl vztahovat i na scénář a předlohu.. Z toho důvodu tenhle díl není ani zlomkem své předlohy (amazing spiderman byl doposud nejvěrnější) a celistvě tam zapadá VELMI ŠPATNĚ....... Jinak je ale film poměrně dobrou zábavou a není důvod se na něj nepodívat.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Ten film je tak neuvěřitelně špatný, že i Fassbender tím u mě dost klesl. Jediné co je pozitivní, že se to aspoň tematicky drželo předloze, když opominu naprosto stupidní pojetí Animu.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Nezlobte se na mě. Ale takový dějový mišmaš bych u starwars nečekal. Obohaceno o trapný scénář , trapne momenty, naprosto hloupé momenty a jen akce akce a akce. Vždy jsem si říkal jak může vypadat teenagersky amatersky scénář s režii podpořenou milionovyma financema a konečně sem se toho dočkal. Je to otřesné a nedustojne celé serii.... 50%. Další díly už by pro dobro všech neměly nést frází Star Wars...