Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (345)

plakát

Bullet Train (2022) 

To se tak v pátek večer zasníte, že byste si pustili něco od Tarantina, Ritchiho nebo Vaughna. No a ono to vyšlo Bullet Train! Naprosto paradní biják, který má přesně to co od těchto chlápků chcete. Bravo David Leitch.

plakát

Svět po Hitlerovi (2016) (TV film) 

Naprosto skvělý dokument svým obsahem a výbornými záběry. Ukazuje svět po válce, kde pro jednu stranu skočilo utrpení a pro druhou stranu začalo. Naprosto surově, je vidět jak Stalin postupně zabírá více a více Evropy a nikdo mu v tom nebrání. Železná opona na dalších 40 let rozdělí Evropu a následky jsou vidět do dnes. Dále jsou zde uvedeny osudy židů po válce, kteří také neměli vyhráno, ale až za další 4 roky jim OSN dá nový stát. A nakonec také osudy němců z celé Evropy, které hnali napříč Evropou. Obyčejní civilisté byli zabíjeni vztekem po konci války a vojáci otročili pro spojence, samozřejmě nejvíce v SSSR. Myslím, že je to výborná sonda do té doby a člověk si udělá obrázek sám. PS: Po přečtení komentářů, že se jedná o jednostranný dokument a to, že vykresluje SSSR jako "ďábelský" režim, bych jen dodal...SSSR si za to svými činy může sám.

plakát

Počátek (2010) 

Tento film jsem si oblíbil již před lety a dnes po třetím shlédnutí musím říct, že je to fakt milník kinematografie. Tenhle trhák má vlastně úplně všechno co si od filmu představuji. Výborný scénář, skvělou Zimmerovu hudbu, kameru, skvělé herce, drtivé napětí, sem tam vtip, trochu romantiky a strhující akce. Závěr kde si může každý domyslet co se asi stalo. Spadne - nespadne? Kéž bych tomu mohl dát víc než pět hvězd. Pro mě jeden z TOP10 filmů.

plakát

Anthony Bourdain: bez předsudků (2005) (seriál) 

Tony Bourdain je pro gastronomii něco jako Jeremy Clarkson pro automobilismus. A já oba tyhle chlápky mám děsně rád, pro jejich nevybíravý smysl pro humor.

plakát

Dunkerk (2017) 

Jde to i bez 3D! Audio stránka filmu na neskutečné úrovni, vizuální stránka by mohla být ochuzena sem tam o hodně rozklepanou kameru, ale jinak dokonalé dílo. Byl jsem naprosto spokojený i co se týče obsahu a zvoleného stylu vyprávění tří dějových liníí, které se ve výsledku prolínají celý film. Dlouho jsem nebyl tak nadšený při odcházení z kina. 24.7.2017 Cinema city Liberec.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Takové vcelku nenápadné francouzské překvapení. I když se může zdát, že to není originální nápad, přesto je inspirováno skutečným příběhem, který je fajn. A na to, že má film bezmála 2 hodiny, hodně svižně uteče. Dramatické chvíle se střídají s vtipnými a celkově to hodně zapůsobí na člověka, zvlášť když je k tomu výborně udělaná hudba. Jsem tedy hodně mile překvapen a rád se na tento hezký film podívám znova. Ode mě 5*, protože letos je jich jako šafránu. PS: Doufám, že američani neudělají nějakou svojí verzi, aby na tom trhly miliony.

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

Tohle snad musí chytit za srdce všechny, kteří hrály ty dlouhé hodiny hru Assassins Creed. Jeden krásný příběh končí a snad další začíná. Requiescat In Pace Ezio Auditore da Firenze.

plakát

JFK (1991) 

Zatraceně dobře natočený film. Už dlouho jsem nekoukal na takto napínavý thriller, i když má více jak 3 hodiny, nepřestal jsem se soustředit. Mám rád podobné snímky, které se zabývají touto tématikou (alternativou je například Zodiac a Seven), důležité je především to, že je to natočené podle skutečné události. Vážně jsem překvapen kolik jsem se z tohoto filmu dozvěděl. Sám jsem zvědav jestli se vážně odtajní dokumenty roku 2029. V podstatě si nemám nač stěžovat. Skvělé výkony především Costnera a T.L. Jonese. Za mě jasných pět hvězd!

plakát

Monty Pythonův smysl života (1983) 

Nejlepší a nejgeniálnější dílo z dílny Monty Python. Takto skvělou zábavu jsem nečekal, v podstatě jsem se celý film od srdce smál. Líbí se mi jak je příběh rozdělen, jsou zde legendární scény, písně a prostředek filmu (hehe). Jinak opravdu nejlepší je hodina sexuální výchovy, vojna, restaurace, dárcovství jater a porod. PING!!