Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Klepání na nebeskou bránu

Klepání na nebeskou bránu (1997)

87 minut, které splnily naprosto všechno, co já divák od filmu očekávám. Akční hra nahoněnou ve stylu Sbal prachy a vypadni, na druhou stranu užívání si dvou přátel sedících hrobníkovi na lopatě (Bucket list). To vše okořeněné dramaticko-dojemnými pasážemi včetně závěrečné scény, které dokonale prokreslují atmosféru snímku. Do své paměti se pokusím uložit jméno Til Schweiger, ta role mu sedla parádně...

Pějme píseň dohola

Pějme píseň dohola (1990)

Režijní prvotina Ondřeje Trojana patří do sbírky mých nejvtipnějších (a to nejen) českých filmů. Hořká komedie, která si bere do svého hledáčku způsob života v dobách před revolucí a přenáší ho do prostředí letního dětského tábora, z kterého víc než mocně dýchá atmosféra „Absurdistánu“ minulého režimu. Oblíbené postavy jsou všechny.

Alois Nebel

Alois Nebel (2011)

„Ve stinohrach zrychlenych mraku zahledla kridla taznych ptaku…“ Asi mozna ne uplne objektivni hodnoceni od fanouska skupiny Priessnitz a projektu Umakart. No aby toho nebylo malo, mam v miniknihovne i dva kousky od Rudise.. Vim, ze je mnoho lidi, ktere snimek uplne nepresvedcil, bud z duvodu, ze se sli pobavit na „animovany“ film (teenagari) a také, ze nekteri nechapili o cem film vubec bude. Problem mozna vezi v prilisne propagaci v podobe bilboardu a poutacu s Krobotovym portrétem, které zahltily verejna prostranstvi jak novy dil Piratu z Karibiku… Myslim, ze v tomto pripade se masaz mohla vyrazne omezit… Nez usednete před filmove platno tak doporucuji si precist predlohu (zejmena kvuli atmosfere -nektere zasadni momenty jsou zfilmovany jinak nebo logicky chybeji) a zjistit par informaci o snimku predem, ponevadz se zde vyzaduje trochu spoluprace od divaka (narozdil od akcnich kriminalkach na Prime ci bondovek, kdy vite kdo je kdo a jak to na 99% dopadne…) To co na me dokonale zapusobilo, byla zejména skvela atmosfera a samozrejme hudba. Nicmene musim kvitovat i vyborny vyber hercu do obsazenych roli.. Rotoscopingem pridali tvurci svemu filmu ještě vyssi umelckovytvarnou hodnotu, coz umocnuje divakovo prozitek.