Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (3 457)

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Tak hlavně mě překvapil Matthew McConaughey, který se své role zhostil naprosto dokonale (a vypadá zcela nechutně vyhuble). Neviděl jsem s ním mnoho filmů, ale z toho, co si pamatuju, tady podává snad svůj nejlepší herecký výkon. Z tohoto hlediska nelze opomenout ani Jareda Leta v roli Rayon. Na filmu se mi především líbilo to, že nesklouzl k typické hollywoodské patetické slátanině, ale vydal se cestou zcela jinou. I když je Ron Woodroof 'redneck' jak se patří, po zjištění, že má AIDS (a klasickém postupu odmítavá fáze etc.) se rozhodne nepoddat se, ale vzít otěže do svých rukou a vydat se do boje proti FDA (americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv). Lidé v tomto úřadu totiž nehledí na blaho umírajících pacientů, ale na blaho výdělků preferovaných farmakologických firem. Tak proč lidem s AIDS nezačít opravdu pomáhat a zároveň si trochu vydělat, že? :) Silné 3,5*!

plakát

Sherlock Uncovered (2012) 

Příjemný film o filmu (či seriálu, chcete-li). Nedozvíme se samozřejmě nic zajímavého, ale co mě pobavilo, byly ukázky některých vychytávek.

plakát

Biting Elbows: The Stampede (2011) (hudební videoklip) 

First-person videoklip kapely Biting elbows, který dějově předchází známějšímu songu Bad motherfucker.

plakát

Pérák (2013) (studentský film) 

Tak tu "strach a tíseň" jsem tedy nepocítil. Podivné postsynchrony mi kazily celkový dojem. Hudba v pokresu sice dobrá, ale Péráka samotného málo. Ano, je to studentský film - ovšem právě proto bych (navíc s tímto tématem) od něj čekal více originality.

plakát

Patinoire (1962) 

Zajímavý svižný dokumentární kraťas o tom, co všechno lze provádět na kluzišti.

plakát

Unlocking Sherlock (2010) 

Sice se jedná o přihřívání vlastní polívčičky ze strany autorů seriálu, ale je to uděláno zajímavě a efektivně.

plakát

Jsem pro lidskou tvář (1969) 

Kraťoučký (a lehce umělecký či chcete-li experimentální) pohled na postavu třetí živé pochodně - Evžena Plocka.