Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (3)

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Těžko uvěřit, že má tato Kingova povídka pouze devadesát stránek. I díky tomu nezbývá než smeknout před Frankem Darabontem, který má ostatně jako jeden z mála Stephena Kinga v malíku, že vytvořil tak hluboký film se stopáží 140ti minut. Hlavní ústřední dvojce hraje jako o život, obzvlášť Tim Robbins je vynikající, a člověk jim prostě fandí, ať jsou vinní, nebo ne. K tomu se sluší přičist fenomenální soundtrack Thomase Newmana, který z tohoto veledílá dělá opravdu nezapomenutelný filmový zážitek. Prostě pět hvězd a hotovo, přes to nejede vlak.

plakát

Predátor (1987) 

Musím se smát při pohledu na nové filmy, kde Predátoři vlastně ani nemají s kým bojovat (krom vetřelců). Toho času si onen jeden dredatej návštěvník vybral sakra špatnou džungli, protože při svém oblíbeném hobby preparování hommo sapiens, narazil na Arnieho v nejlepší formě. Celá jednotka ultra mazáků a veteránů, hláškujících o sto šest bohužel padla, ale Arnold si to s nim rozdal na férovku, a ještě k tomu stačil přežít atomovej výbuch. Prostě klasika.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Hodnotit Bratrstvo jako seriál snad ani nejde, protože zdaleka přesahuje jeho rámec. Spielberg a Hanks dali hlavy (a peněženky) dohromady a knížní předlohu Stephena Ambrose vysáli až na kost. Díky tomu vzniknul válečný cyklus, ve kterém budete hledat hluché místo jen ztěžka. Naprostá nutnost pro všechny fandy válečných filmů.