Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (82)

plakát

Dachau - Death Camp (2021) 

Záběry a příbehy hodně silné, způsob zpracování do finální podoby hodně slabé. Bohužel se nepodařilo udržet časovou linku, která by film ucelila, ani nebyly jednotlivé oběti prezentovány separátně, aby člověk mohl vstřebat unikátní příběhy.

plakát

Jeen-yuhs: Trilogie o Kanye Westovi (2022) (seriál) 

Časosběrná fajnovka. Mně, narozdíl od jiných zde, se líbí především první dvě epizody, které jsou možná sice pomalé, ale poskytují detailní pohled do zákulisí jeho(Yeho?) vzestupu. Poslední epizoda se věnuje asi nejbouřlivějsímu období, ale bohužel je velmi povrchní. To je sice škoda, ale nedá se to nikomu vyčítat, realný svět jednoduše nemožnil zpracovat to do takové míry jako první dvě epizody.

plakát

Jan Žižka (2022) 

Ale jo, dobrý... když se člověk pripraví na fikci. To finální vzplanutí lásky aka vrchol Stockholmskýho syndromu si mohli odpustit, ale třeba to potěší diváky psychology a psychiatry.

plakát

43 nezvěstných (2019) (seriál) 

Celkem nepochopitelný. Jak to, že se něco takového může vůbec stát, tak to, jakým způsobem byl příběh vyprávěn. Člověku neseznámenému s prostředím Jižní Ameriky nedává vůbec šanci něco pochytit, aniž by každé dvě minuty nemusel něco googlit. Možná ale nejsem cílová populace.

plakát

Our Godfather (2019) 

Zajimavý pohled na dopad devastujícího svědectví na životy neangažovaných příbuzných. Bohužel mi zde zcela chyběly informace o skutečné roli Tommase Buscetty na poli mafie. Rovněž prestože se jedná o dokument s obrovským potenciálem zobrazit tíživou a děsivou atmosféru bezvýchodné situace, film mě nechal úplně klidnou. I když je dokument s hraným filmem možné jen težko srovnávat, v tomto tématu mi přijde určitě lepší mistrný Il traditore.

plakát

Odložený případ: Hammarskjöld (2019) 

Kuriózní případ, který se pár severských zvědavců snaží několik let rozplétat, přičemž do toho bohužel/naštěstí více a více zabředávají. Vyprávění příběhu Madsem Brüggerem se zapojením zcela suchého humoru je naprosto fenomenální, když jsem neměla zatajený dech nad absurdně spletitým příběhem, řezala jsme se smíchy.

plakát

Nebe s.r.o. - Série 1 (2019) (série) 

Úžasně odpočinkový a zároveň to nepostrádá nápaditost. Prostě chňapátko.

plakát

Rocketman (2019) 

Nejsem fanda Eltona Johna, možná proto mi nesednul ani tento film. Muzikálové scény byly ve filmu, který se snaží zachovat životopisný ráz, jako pěst na oko, připomínaje rozpor mezi nesnesitelnými Eltonovy kostýmy a jeho vcelku snesitelnou hudbou.

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

Oui, j'ai la slabost pro Suchetovy smyslné šedé buňky mozkové.