Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (23)

plakát

Drive (2011) 

Čtyři hvězdy jako vyšité, opravdu zajímavý film, od podmanivé (povětšinou) líně plynoucí atmosféry až po skvělého Ryana Goslinga. Rozhodně mi jenom tak z hlavy nevypadne.

plakát

True Blood: Pravá krev (2008) (seriál) 

Tři hvězdičky s dosti odřenýma ušima. Kdybych nečetla knihy, možná bych byla shovívavější. Nicméně v daném případě straním jednoznačně literární předloze. Sice to taky není žádné veledílo, ale působí na mě mnohem příjemněji než seriál. V tom se neustále nesmyslně tlačí na pilu, některé z postav jsou (podle mého zbytečně) charakterově posunuty a celkově mám dost výhrady vůči obsazení zejména mužských upírských rolí. Tradiční slabosti mnoha upírských děl, kdy se někdo má tvářit (asi) hrozně drsně a charismaticky a v konečném výsledku se tváří spíš jak dement, je tu taky vrchovatě. Jestli tohle má být špička v daném žánru, pak důkaz toho, jak bídně na tom upírské filmy jsou...

plakát

Případy bratra Cadfaela (1994) (seriál) 

Vcelku příjemné středověké detektivky s výborným Derekem Jacobim.

plakát

Dracula (1992) 

Pro mě asi nejlépe obsazené filmové zpracování Draculy, na muže v hlavních rolích se vážně dobře dobře dívá, stejně tak jistý posun vůči předloze dodává filmu ten správný šmrnc. V neposlední řadě k příznivému dojmu přispívá i jedinečná vizuální stránka.

plakát

Nosferatu - Fantom noci (1979) 

No, Bruno Ganz mi sedí spíš na toho Hitlera než Jonathana Harkera a upírské špičáky jsou dosti srandovní, přesto nelze tomuto filmu upřít jistou podmanivost a ve výsledku i děsivost. Viděla jsem to v poměrně mladém věku a měla pak celou noc nervy poměrně slušně na pochodu...:) Asi by stálo za to, zhlédnout znovu, s odstupem.

plakát

Anděl milosrdenství (1993) 

Trošku odklon od knižní předlohy (nakolik si ji pamatuji), ale skvěle vystižená körnerovská atmosféra. Obvyklé rekvizity jako válečné oběti na všech stranách, beznaděj a (nejen) morální špína - tíživý výlet do lidského marasmu. Výborná Ingrid Timková, postava Kryštofa taky dle mého velmi dobře vystižená.

plakát

Stmívání (2008) 

Stewartová a Pattinson mě naprosto nepřesvědčili o tom, že by uměli hrát. Ty jejich společné scény, ještě kořeněné těmi strašlivými dialogy (které se tak možná daly snést v knize, ale na plátně to je uširvoucí...) jsou jak nějaká parodie. "Vystajlovaný" vzhled upírů to je fraška úplná a ty jejich neustálé dementní výrazy, které mají asi být drsné nebo uhrančivé či co, jsou fakt k smíchu. Na takové pokoukání jsem už asi trochu stará. Na druhou stranu, věděla jsem, do čeho jdu, a taky, že to určeno podstatně nižší věkové kategorii, proto ta shovívavá jedna hvězdička. Dovedu si představit, že v nějakých raných -nácti bych z toho byla odvařená taky.

plakát

Krev zmizelého (2006) (seriál) 

Začínalo to slibně, ale postupně se z toho stávala větší a větší fraška. Navíc mám už delší dobu pocit, že se Körner stále více opakuje a jeho vyhrocený přístup, že všichni jsou oběti, jenom Češi bezcharakterní svině, mi taky není úplně blízký. Škoda, mohlo to dopadnout mhohem líp.

plakát

Zlatá šedesátá (2009) (seriál) 

Po dosavadních třech dílech spokojenost veliká. Vynikající seriál!

plakát

Já, Claudius (1976) (seriál) 

Perfektní převedení Gravesovy předlohy do filmové podoby. Jednoduché kulisy jsou bohatě vyváženy skvělými hereckými výkony, jimž vévodí zejména ústřední postava Claudia v podání Dereka Jacobiho. Sympatický je také fakt, že se tvůrci nezalekli ani drsnějších scén (Johna Hurta se zkrvavenými vousy si budu pamatovat hodně dlouho). Opravdová lahůdka!