Yoss

richie aprile

okres Levoča
redaktor

11 bodů

od nejnovějšíchpodle abecedypodle hodnocenípodle roku vzniku filmu
<< předchozí 1 2 3 4 6 7
    • 12.9.2011  23:46
    California (1996)

Typická chuťovka od Abela Ferraru - http://www.youtube.com/watch?v=Z0NC-UdAw_4&feature=related

• 12.4.2011  18:51
    Méďa Béďa (TV seriál) (1961)

Yogíííí... Bubúúúú... Yogíííí... Bubúúúú... a košík s jedlom, ktorému Yogi nikdy neodolá :-)

• 12.4.2011  18:15
    Dokonalá vražda (1998)

Inteligentný a štýlový thriller s klasicky vynikajúcim Michaelom Douglasom a krásnou Gwyneth.

• 12.4.2011  17:57
    Hodinu nevíš... (2009)

Hodinu nevíš... kedy si to pozrieš znova.

• 12.4.2011  17:53
    Nature (TV seriál) (1982)

Hodnotím po zhliadnutí dvoch častí 26. série - Silence of the Bees a In the Valley of the Wolves. Plnohodnotný prírodopisný seriál, ktorý ide aj do detailov, ale snaží sa, aby témy boli zrozumiteľné a príťažlivé i pre laikov. Teším sa na ďalšie diely.

• 12.4.2011  17:47
    Zachovávat dekorum (TV seriál) (1990)

Hyacinta Bucket je postaršia, decentná dáma s vyberanými spôsobmi, ktorá však dokáže dohnať človeka do šialenstva. Britský humor par excellence dávam na úroveň Red Dwarfa či Black Books, aj keď, samozrejme, toto je iný čajíček. Patricia Routledge by si za svoj výkon zaslúžila minimálne sochu na anglickom predmestí.

• 12.4.2011  17:43
    Bouchači a bouchačky (2001)

Mám pre túto komédiu slabosť. Asi to bude výborným obsadením na čele s jedným z najlepších amerických komikov súčasnosti Denisom Learym, príťažlivou Elizabeth Hurley, správňáckym Luisom Guzmánom a svojským Steveom Buscemim. Výborne napísané scénky a vtipné momenty či dialógy ma pobavia pri každom zhliadnutí.

• 12.4.2011  17:35
    Operace Slon (1995)

Denis Leary a možno aj ďalšie osadenstvo Operácie Slon sa asi dnes hanbí, že má tento počin vo filmografii. Čo už. Shit happens.

• 12.4.2011  17:32
    Zákony Brooklynu (2007)

Zíde z očí, zíde z mysle.

• 12.4.2011  17:32
    Neodolatelný (2006)

Celkom podarený kúsok. Moje štyri hviezdičky súvisia asi s tým, že Emily Blunt je sexi a Susan Sarandon zase pani herečka. :-)

• 12.4.2011  17:28
    Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál) (2005)

Nejako ma to nechytilo...

• 12.4.2011  17:27
    Mr. Bean (TV seriál) (1989)

Bean je len jeden. Nezabudnuteľná klasika, ktorú si treba z času na čas pozrieť znova.

• 12.4.2011  17:24
    Zákon gangu (TV seriál) (2008)

Čo vám poviem. Seriál, ktorý má tie správne „mačovské“ gule. Sú momenty, keď sa konaniu a rozmýšľaniu postáv nedá dobre porozumieť, ale to nevadí. Postavy sú originálne, herci výrazní, cice pekné, motorky coolové, hlášky sa nájdu, vraždy sú čvachtavé, záporákov je viac než dosť. Mitch Pileggi, ktorého si každý pamätá z Aktov X, kde pobehoval v sačku a snažil sa Mulderovi a Scullyovej aj občas pomôcť, je oživením. Z uhladeného agenta FBI Skinnera sa stáva potetovaný nacistický hajzel, ktorý sa nezastaví pred ničím. A musím povedať, že mu tá rola sadla. To treba vidieť.

• 12.4.2011  17:10
    Do morku kosti (2010)

Zaujímavá depresívna sonda do ľudských osudov. Radšej stokrát vidieť, ako raz zažiť.

• 12.4.2011  17:08
    Všichni dobří rodáci (1968)

Choroba a politický systém menom komunizmus pokrivil mnohé charaktery a dôsledky toho vidíme v slovenskej a českej spoločnosti až dodnes. Stačí sa obzrieť okolo seba. Tragikomédia ľudskej povrchnosti, beznádeje a oportunizmu. Už nikdy viac.

• 12.4.2011  15:14
    Králova řeč (2010)

Koktavý Colin Firth je Pán Kráľ :-)

• 12.4.2011  15:13
    Hatchet (2006)

Strata času. Len hviezdička a je z toho odpad.

• 12.4.2011  15:12
    Tři dny ke svobodě (2010)

Druhá polovica má neuveriteľná grády, predchádza tomu trochu pomalý a zdĺhavý rozjazd. Keď vydržíte, budete sa mať na čo pozerať. Čím to je, že aj keď niekto spáchal zločin, no zachraňuje ním rodinu, je potom pre diváka sympatický a divák chce, aby plány hlavných hrdinov na útek vyšli? :-)

• 12.4.2011  15:08
    Ženy v pokušení (2010)

Jednohubka, ktorá neurazí, ale čoskoro z hlavy vyšumí. Ako už názov naznačuje, určené skôr pre ženské publikum.

• 12.4.2011  15:04
    Habermannův mlýn (2010)

Čím viac takýchto filmov vznikne, tým lepšie. S históriou sa treba vyrovnávať, najmä s podobnými citlivými témami vrátane povojnového odsunu Nemcov, ktorý bol ďalším dôsledkom vojnového besnenia. Diel ako je toto nikdy nebude dosť, bodaj by sa viac nakrúcali podobné kúsky aj na Slovensku.

• 13.2.2011  20:18
    Varieté (2010)

Tri hviezdičky zo štyroch len pre Cher a song You Haven’t Seen the Last of Me. WOW! :-)

• 5.12.2010  19:45
    Ugly Americans (TV seriál) (2010)

Fajn úchylnosť, ktorá poteší svojou originalitou a divotvornými kreslenými postavičkami od výmyslu sveta. Púšťa sa aj do parodovania (a celkom úspešne) Krstného otca alebo starého King Konga.

• 9.11.2010  11:03
    Stopy ve sněhu (1997)

To POMOVE prirovnanie k Aktom X je výstižné. Príbeh to nie je zlý, vadila mi však jeho rozťahanosť a občas pocit, že pozerám len trochu lepší televízny film. Keď si dnes predstavím, ako sa predviedol Gabriel Byrne v skvelom seriáli z produkcie HBO In Treatment, jeho výkon v Smilla's Sense of Snow je len slabým odvarom. Ale za jedno pozretie to stojí, priatelia ;-) PS: Muldera so Scullyovou nečakajte, nakoniec neprídu :-)

• 30.7.2010  16:22
    Plácek (1993)

Rodinná komédia pre decká pod desať. Rodičia nech idú radšej vtedy na pivo.

• 30.7.2010  16:21
    Život brouka (1998)

Milé, ale ľahko vyfučí :-)

• 30.7.2010  16:18
    Nové sčítání hlasů (TV film) (2008)

Nie nezaujímavý pohľad na zákulisie kontroverzných amerických volieb, ale zaslúžilo si to aj zaujímavejšie a lepšie prevedenie.

• 30.7.2010  16:16
    Demolition Man (1993)

Akčná sci-fi klasika, ktorá mi však k srdcu nejako neprirástla.

• 30.7.2010  16:14
    Doctor Zhivago (TV seriál) (2005)

Veľmi dôstojná a výstižná miniseriálová intepretácia azda najúžasnejšieho ruského románu od Borisa Pasternaka. Takto nejako som si predstavoval prevedenie príbehu na plátno, s ruskou dôslednosťou, rozvláčnosťou a pátosom. Výborný Menšikov ako Živago, skvelý Jankovskij ako Komarovskij, príťažlivá Chamatova ako Lara. Odporúčam všetkými desiatimi. Podobne ako filmového Živaga od Leana z roku 1965. Samozrejme, že v úplne inom, príjemnom hollywoodskom balení.

• 30.7.2010  16:05
    Orphan (2009)

Nápad nie zlý, ale na čo tá rozvláčnosť a rozťahanosť? A Roden ako estónsky lekár? Eee.

• 30.7.2010  16:03
    21. okrsek (TV seriál) (2001)

Ešte viac Learyho! Škoda, že tento skvelý kúsok zatrhli a skončil po dvoch sériách. Vraj to bolo prisilné úchylné kafe. Ale kdeže. Iba výborne POLITICKY NEKOREKTNÉ.

<< předchozí 1 2 3 4 6 7