Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružstvá a príbehy začínajúcich študentov v posledný školský deň v Texase, v máji roku 1976. Na strednú školu Roberta E. Lee, školský ročník '77, nastupujú noví začiatočníci. Nováčikovia chlapci sú fyzicky týraní a ponižovaní, zatiaľ čo dievčatá väčšinou čelia slovným útokom a zahanbovaniu. Výrazné sú dve postavy. Nováčik Mitch Kramer (Wiley Wiggins) sa stáva hlavným terčom útokov starších študentov a spomedzi seniorov je to Randall "Pink" Floyd (Jason London), hviezda v tíme ako rozohrávač. (genetique)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Nedoceněná, správným způsobem "zhulená" pecka Richarda Linklatera která vás přenese do roku 1976 na jednu střední v Texasu. Poslední den školy před prádzninama, hodně trávy, nejlepší kamarádi, nadržené holky, plno "soon to be" hvězd a scénář, ve kterém nejde o nic, a přece o všechno. Ty Aerosmith jim závidím.... Pokud jste neviděli, koukejte to napravit. Po Before Sunrise a Before Sunset můj nejoblíbenější Linklater. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film, kde se vlastně téměř nic nestane. Vypráví o konci školního roku na střední škole v 70. letech v Americe. Mazáci chystají bažantům krutý křest ohněm plný bití a ponižování. Celé se to vlastně odehrává na malém městě během jednoho dne a noci. Uvidíme zde několik tehdy vycházejících hvězd jako jsou Ben Affleck, Milla Jovovich nebo Matthew McConaughey. Mladí se baví a vyvádí různé blbosti pod vlivem alkoholu a drog. Prostě film tak zvaně o ničem... Taky tam hraje dobrá dobová muzika. "To se mi na těch holkách líbí. Já stárnu, ale ony jsou pořád mladé." ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uplně jak kdybych poslouchal Radio Beat a do toho sledoval snad největší americký fagany sedmdesátejch let. Tady se šikany nebojí. Všechno jede na plný pecky. I přesto se ale z těch parchantů vylouplo pár zajímavých hereckých jmen. Matthew McConaughey, Milla Jovovich a Ben Affleck jsou určitě jména, kterých jsem si hendka všiml. Některým bych ale nafackoval, Matt je třeba vzorovej frajer libovej. ()

noby 

všechny recenze uživatele

Každý je jednou mladý a jen se baví, a jednou dospěje a stane se zodpovědným. Nebo dospěje a přestane se svazovat zodpovědností a začne se bavit? | Kultovní americký kousek trochu ve stylu Amerického graffiti říznutého moderními teenage komediemi, poslední noc na střední, parádní hudba a tlupa zmateného mládí. | Škoda trochu dlouhého úvodu, než se člověk dostane do děje. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Skvělý písničkový doprovod, výborně a reálně napsané postavy, v jejichž většině se buď uvidíte nebo poznáte své známé a kamarády, a perfektně zpracované jednodenní a zpravidla nedůležité minipříběhy, které jsou ale pro zúčastněné pravým opakem. Zkrátka a jednoduše dokonalý film se skvadrou dnes už hereckých hvězd, kteří chrlí jednu hlášku a myšlenku za druhou. Miluju ten film. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Aerosmith aj v skutočnosti hral v júni 1976 v Texase, a to rovno trikrát. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

Jennifer Lawrence: Víc než dokonalá žena

28.07.2015

Phil Lord a Chris Miller (Lego příběh) měli po 22 Jump Street režírovat romantickou komedii The Rosie Project. Lucasfilm jim ale odmávnul film s mladým Hanem Solem, takže vzali nohy na ramena a… (více)

Reklama

Reklama