Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

Juto 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že tempo filmu je pomalé, ale režisérovi Tobiasovi Lindholmovi treba priznať zásluhu za to, že z neho urobil temné a zlovestné cvičenie, ktoré drží publikum v napätí i napriek tomu, že vieme ako tento príbeh dopadne. V tom mu ohromne pomáhajú talentovaní herci Jessica Chastain a Eddie Redmayne, ktorí podali výborné výkony a chytľavé dialógy. V scénach v nemocnici, úmrtiach a nasledujúcich výsluchoch sú prvky realizmu, ktoré ma dosť bavili. 7/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vysoce ponurej příběh o někom, kdo zapříčinil smrt až čtyř set pacientů? NE! Divák musí dvě hodiny koukat na vizuálně i obsahově extrémně mdlou kriminálku, kde neni ani náznak snahy zabřednout do hloubi mysli hlavní postavy, která navíc dle scénáře neudělala zřejmě vůbec nic, protože v každý scéně jenom je a čumí. To i kdejakej céčkovej slasher má psychologii vraha načrtnutou s větším umem. Dobrá sestra je tak nudná a prázdná, že jsem se dozvěděl víc o napařovači oděvů než o Charliem Cullenovi. Ale aspoň mám teď z krku jeden vánoční dárek. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, že film vypráví příběh sériového vraha podle skutečné události, to tu ze začátku vůbec nevypadá. Spíš to na první dobrou vypadá na film dle námětu, který jste viděli už tisíckrát. Jessica Chastain a Eddie Redmayne se tu nicméně hned z kraje fantasticky předhání v tom, kdo urve lepší herecký výkon. Jenže zatímco u Jessicy s tím počítáte a tak nějak se to i potvrdí, tak Eddie tu vystřihne psychopata jak vyšitého, což byste po všech těch Fantastických zvířatech, Dánských dívkách a Teoriích všeho vůbec nečekali. Horší je to ale s příběhem samotným, který je vyprávěný hrozně chladně a bez emocí. Tak moc bez emocí, až mi těch hereckých výkonů bylo líto. Pro ně ale stojí za to tento film vidět. I tak budete překvapeni. ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

Je to natočené tak, jako byste sledovali skutečný život. V tomto psychologickém thrilleru Chastain a Redmayne předvádí ohromující výkony, které se mohou právem řadit k těm nejlepším v letošním roce. Chastain podává v roli Amy jeden ze svých dosud nejsympatičtějších výkonů, protože odvádí excelentní práci. Nejzásadnější a nejsilnější momenty prožívá pouhým mrknutím oka. Jen díky svému jemnému výrazu v obličeji dokáže ukázat strach, soucit a pochybnost zároveň. A stejně tak si i Redmayne krade scénu částečně pro sebe. Nenuceně podává nejděsivější ztvárnění sériového vraha. Od chvíle, kdy se s Charlesem setkáváme, tak víme, že s ním není něco v pořádku. Jeho nucený úsměv je přinejmenším znervózňující. Jeho smutný hlas naznačuje temnou minulost a poté jeho stagnující pohledy, kterými jsme svědky při ohlašování špatných zprávách. Redmayne hraje Charlese s tak silnou intenzitou, že chvílemi máte pocit, jakoby byl přímo s vámi v jedné místnosti. Úplně skvělou věcí je, že snímek nepokračuje v typické šabloně kriminálních případů, kdy se snaží tvůrci jen něčím šokovat a částečně uspokojit diváckou potřebu. Dobrá sestra má co říct. Kromě skutečné události se zabývá tuctem obtížných otázek. Neúprosně například ukazuje zákeřnosti v oblasti zdravotnictví a dává nám najevo, že skutečný zločin může vypadat i jinak. Musím ještě jednou zdůraznit, že je naprosto osvěžující sledovat Dobrou sestru v době, kdy se na nás chrlí zločinecké snímky jako na běžícím páse. Tento titul však přináší promyšlenost, intenzivní hloubku a úžasné herecké výkony. Netvrdím, že se tímto jedná o nějaký zlomový bod v tomto žánru, ale rozhodně velice ucházejícím počinem se stává. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi drama s prvky thrilleru v kulisách nemocnice. Není to lehké téma, navíc připomínající domácího heparinového vraha. Redmayne hraje dobře, ale víc se mi líbí Chastain, jejíž postava je zahraná nesmírně civilně a uvěřitelně. Redmayne má sice vděčnější roli, ale působí trochu předvídatelně. První půlka má hodně pomalé tempo, ale ta druhá je moc dobrá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama