Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení s herci starší generace Sidniey Poitierem, Danem Aykroydem(sorry kámo, ale už nejsi nejmladší a už nejsi tolik obsazován :)), Ben Kingsley a v neposlední řadě Robert Redford. Redford nenechává nic na náhodě a od začátku na sebe upoutává pozornost všeho včetně kamery. Herecké výkony a menší, očekávaný, zvrat po polovině filmu je příjemný a osvěžující. Konečné vloupání do "továrny na hračky" není žádné sci-fi a celý film je příjemná oddechovka s dobrými herci. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelný film o partě lidí kteří na zakázku majitelů vykrádají sejfy a bankovní účty, aby prověřili jejich zabezpečení. Problém nastane když si je objedná NSA aby pro ni něco ukradli od rusů a přimíchají se do toho spousty špionů a průmyslových magnátů. Děj sice vypadá poměrně zajímavě, ale na to aby byl film dobrým thrilerem je až příliš málo napínavý a do komedie mu zase chybí humor. To se sice snaží zachránit ve VELMI vtipném závěru, ale těch pár minut smíchu je na dvouhodinový film prostě málo. 7/10 ()

Reklama

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Slídilové v roce 2013 kulhají na obě nohy. Svět se snaží změnit pán s malým copkem, který uchovává malou krabičku, kterou sestrojil geniální matematik, v místnosti s tepelnými senzory ve střežené budově. Zabránit mu mají parťáci s Robertem Redfordem, kteří svůj tým pečlivě skládali tak dlouho, až byl sestaven dokonale k úkolu na obležení továrny na hračky. No, nebudu do nich dále šít, zápletky odpovídají času a prostoru. Pověnujme se tomu, že až na tuhle klíčovou dorbnůstku, se na Redforda a spol kouká i po letech s přátelským úsměvem a večer nebo odpoledne pokazit nemůže, ba naopak. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Výborný prekvapivý úvod aj namakaný akčný záver je preložený nezáživným stredom filmu. Nebyť toho stredu, bolo by to o hviezdičku viac a tiež tomu neprispel zahuhňaný český dabing. Chápem, že za to film samotný nemôže, ale dojem pokazilo, keď som niektoré celé pasáže jednoducho nerozumel. Tak vznikli nové nejasnosti v aj tak pomerne neprehľadnom deji, ku ktorým sa vracať ale nemienim. Problematika amerických trojpísmenkových tajných služieb je nevyčerpateľný zdroj inšpirácie pre špionážne thrillery a tu sa to sústreďuje na dnes obzvlášť nechválne známu NSA. –––– Želám si jenom mír a pokoj na celém světě. – My jsme ale vláda Spojených států, my tohle neděláme! – Tak byste to mohli zkusit. ()

ali-n 

všechny recenze uživatele

Dokonalé spojenie zábavy a napínavej akcie, všetko podporené skvostným hereckým ansáblom. Dej má hlavu a pätu, no naviac medzi tým aj kompletnú chrbticu, všetko drží pekne pohromade. Skrátka inteligentný film. Whistle a jeho jazda na dodávke, vymyslený príbeh o súkromnom očku a najmä trochu nadsadené no príjemné a úsmevné zakončenie filmu .. scény jemne a chutne okorenené vtipom. Viac než len 4* MOJE NAJ - Postavy. Bishop, Matka, Whistle ... tlupa sympaťákov a kráska menom Mary McDonnell. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama