Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy je veľká časť sveta po tretej svetovej vojne zničená a tak zvyšky obyvateľstva žijú v totalitnom režime, ktorý im zakazuje prejavovať city a tak kto neberie špeciálne látky na ich potlačovanie, je automaticky zločinec odkázaný na smrť. Najlepší vládny klerik bojuje a zatýka takýchto zločincov, ale keď raz spozná život s emóciami, už sa nedokáže vrátiť späť a pridá sa na stranu tých, proti ktorým bojoval. Spracovanie je na tom dobre, síce nič originálne sa tu nenájde, prakticky všetko ide tak ako má, čo možno pri tomto type sci-fi trochu prekvapí, ale vôbec to nevadí, hlavne, že film zaujme už od začiatku, na premenu hlavného hrdiny sa dobre pozerá a poteší aj dynamická druhá polovica. Akcie je tu celkom dosť, ale kľudne by som ocenil aj viac, pretože minimálne vo svojej kategórii je výborná. Celý tento originálny bojový štýl so zbraňami je výborný a tak tu akciu tvoria hlavne prestrelky, ktoré nie sú moc nápadité, ale sú skvelo natočené, s viacerými výbornými momentami a s množstvom zabitých. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, celá finálna akcia, likvidácia hliadky pri záchrane psa, úvod, na všetku akciu je tu radosť pozerať. Herecké obsadenie sa mi páči, výborný Christian Bale v hlavnej úlohe, ktorý si získal väčšinu priestoru pre seba, ale poteší aj zvyšok postáv ako William Fitchner, Sean Bean a podobne. A nesklamú ani záporáci. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii výborné. Na tento film sa dá pozerať dvomi spôsobmi, z ktorých ale obstojí len jeden. Ako inteligentný sci-fi film z totalitnej spoločnosti vôbec nie, na to je až príliš povrchný a klišovitý, ale ako akčný film zo sci-fi prostredia patrí určite medzi to lepšie, čo sa dá nájsť. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 77%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Dle mého skromného názoru je tento film opravdovým uměleckým dílem, které by nemělo být nikdy zapomenuto. Někteří mohou namítat, že z Béčka se umělecké dílo stát nemůže, ale Kurt Wimmer dokázal, že i nemožné může se státi možným. Jeho vize Orwellovské budoucnosti může působit trochu přehnaně, nicméně i Bush s IQ pod 90 se stal prezidentem, takže všechno je možné. Bale a jeho non-emotivní scény na mě někdy působili opravdu mrazivě. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad skvělej, zpracování o kousek horší, ale Christina Bale nehoráznej masakrář. jeho komba neměly chybu. Nicméně film neni jenom o tom a i linie příběh neni vůbec k zahození, ale co si budem povídat, ty souboje prostě vládnou, ty dělaj Equilibrium tim filmem kterým je. Sci fi to je fakt výborný, řadí se to hned za matrix, ten byl první a jedinečnej ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní.. To je asi první věc, která napadne každého hned na začátku, kdy vzbouřenci pustí klasiku, před barákem zaparkuje černej sedan neurčité značky, a z něho vystoupí dva chlapíci v kabátu, se sveřepým výrazem v mrtvolně bledém obličeji. Wimmer natočil nečekaně kvalitní sci - fi, plné několika nezapomenutelných okamžiků (Byť místy hraničí až s Absurdnem - bitka kůli pejskovi), s fantastickým Christianem Balem (dle mého lepší než v Batmanovi), po vizuální stránce naprosto úchvatné (při scéně stojícího, sérem se dopujícího davu , kdy hrdina rozšláppne svoje ampulky, člověka zamrazí), hudebně více než na úrovni (Klaus Badelt tentokrát vykrádá jen trochu) a korunováno pointou, jakou by čekal opravdu málokdo. BOHUŽEL Měli tvůrci evidentně jen omezené finanční zdroje a na filmu je to občas až nepříjemně vidět. Narážím na občasné ploché (velice ploché triky) a místy nepříjemnou "televizní" kameru, která celkový dojem z filmu bohužel dost kazí. takže nakonec velice slušné 4 hvězdičky ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je slušné béčko, ťažiace z dobrého vizuálu a námetu, a padajúce na klišovitosti a predvídateľnosti. Menej artová, popovejšia verzia Lucasovho THX 1138, určená mladšiemu publiku, odrastenému na počítačových hrách. Kurt Wimmer má niečo do seba. Keď dospeje, môže sa stať veľkým režisérom. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Práce Hugha Ferissa, výtvarníka z 20. storočia, boli inšpiráciou na vytvorenie mesta Libria. (Greenpeacak)
  • Pojem Equilibrium je v ekonomike používaný ako označenie bodu rovnováhy množstva ponuky a dopytu tovaru či služieb. (Jello Biafra)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama