Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

castor 

všechny recenze uživatele

Určitě se sluší vzpomenout na začátky Russella Crowea, kterak vedl fanatickou válku proti vietnamským přistěhovalcům. Holým hlavám se prostě daří i u protinožců, kde jedné z mnoha band šéfuje právě charismatický Crowe. Ve své době to mohlo (a asi se tak i stalo) vyvolávat slušné emoce, dnes tenhle syrový příběh nešokuje, spíš těží hlavně z autentické atmosféry i tragického podtónu. Režisér a scénárista Geoffrey Wright se nebál zobrazování explicitního násilí, čím ale klopýtl, je, že to chtělo lepší a zapamatovatelnější děj a že se tu a tam otřel o Kubrickův nedostižný a vyspělejší Mechanický pomeranč. Cynicky sice tolik do společnosti nerýpe, ale snaha o citování patrná je. Spíš slabší čtyři hvězdy. Mnohem raději si za čas dám komplexnější a účinnější Kult hákového kříže!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisérsky veľmi dobre pojaté, aj keď si vlastne po zhliadnutí filmu uvedomíte, že to určite žiadny veľký scenár nepotrebuje. Rusell Crowe je naozaj dobre vyzerajúci a padla mu rola bojovníka árijskej rasy a fakt som mu to veril, ale skinheadské filmy majú ďaleko lepšie scenáre a podľa môjho názoru sa jedná len o priemernú snímku. Naozaj mi to v podstate pripadá len ako dokumentárny film, žiadne posolstvo, žiadny scenár, naprd muzika - ale vcelku to spolu na prekvapenie vytvára pomerne dobrý film s tématikou, ktorá nie je ľahko spracovateľná a povedzme si otvorene - keby nebol tento film taký drsný, tak nemá veľmi s čím zaujať. I keď by som si to vedel predstaviť ešte drsnejšie. Snímok je pekný, ale predsa na taký námet mohol byť dlhší. Bol vidieť malý rozpočet a to sa ľahko trestá. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po x-tý krát na téma rasizmus aj keď ku konci to nieje až také horúce. Bez nejakého prudkého filozofovania sa film snaží nahliadnúť pod pokličku živoda jednej nazi bunky v Austrálii, ktorá je hlavne pod prívalom aziatov. Hlave začiatok je dosť maso, neskôr prim preberá téma večné nad večné: láska. Myslím, že to vážne stojí za pozretie. Crowe je výborný, ale ešte lepší je (žiaľ nebohý) Daniel Pollock, ktorý sa s holou hlavou musel narodiť. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podle toho co říkal pan uvaděč na ČT2 jsem očekával trochu jiný film. Abych to upřesnil čekal jsem o hodně lěpší film, který by mohl aspon vidět na kotníky mechanickému pomeranči. Bohužel film dost pokulhává ve scénáři a chytlavosti. Ne každého bude zajímat jak partička skinheadů mlátí tajwance, protože chtějí čistější zemi. Ani ohrané téma zneužívané holčičky a jejího milující otce. Drsné je to dost. Krvavé taky. Brutální též, ale má to důvod? Musíme vidět brutální krvavé řádení bandy, aby jsme pochopili, že toho jsou schopni a že to dělají? Nemyslím si. Režisér, ael asi ví, že není schopný nám všechno dokázat a vykreslit jinak než činy. Škoda. Hercům vévodí drsně krutý Russell Crowe, který tuto roli má jako malou přípravu na postavu policisty v LA Přísně tajné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)
  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)
  • Film získal australskou filmovou cenu v kategorii nejlepší herec, nejlepší zvuk a nejlepší původní hudba. (Sufferer)

Reklama

Reklama