Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Väčšina Európanov asi tento film moc rada mať nebude, ale podľa mňa je skvelý. Toma Criusea nemám rád ale občas sa objaví v skutočne zaujímavých kúskoch (Magnolia, Eyes Wide Shut a prekvapivo Jerry Maguire). Cuba je skvelý a o Renée snáď ani netreba hovoriť. Veľa vecí na mňa pôsobilo skôr dojmom akejsi sebairónie, aj keď možno že bola neúmyselná. IMHO Croweov najlepší film, Vanilkové nebo bola békovina (taký Lynch pre masy). Vždy keď myslím na tento film, myslím na Ameriku, Američanov, ich náturu, spôsob života, prehnané sebavedmie a mediálnu otupelosť. To všetko v tom filme je a je len na vás ako to budete brať. Nemusí sa vám to páčiť, nemusíte to mať radi, ale každopádne by ste to mali tolerovať. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

To, že Tom dostal Oscara za herca v hlavnej úlohe r. 1997 sa vôbec nečudujem. Po tej profesionálnej stránke je celkom vidieť, že si prácu neodflákol, hodila sa tam jeho tvár a typické grimasky (akože ja ?, myslíš to vážne ?, som prekvapený !), ktoré stále žeriem v každom jeho filme. Prirástli mu k image a tvoria jeho druhé (herecké) ja ... Tak, ako raz povedal A. Hitler - "Nestarajte sa o moje fúzy. Ak teraz nie sú v móde, neskôr budú, lebo ich nosím ja". Tak si myslím, že by si kľudne mohol povedať i Tom: "Nestarajte sa o moje úsmevy, ak sa Vám nepáčia nemusia. Mne vynášajú milióny, lebo som to ja". Dobre, na druhej strane - tej amatérskej a pohľade tretej osoby na film ako taký - film ma moc nebavil, osobne niesom typ na športové filmy. Bolo tam pár humorných scénok, romantických zápletok, osobných sklamaní v rámci rodiny (ak zlyhá muž, nie je to pekné - hlavne ak ide od nuly a neskôr sa mu vypomstí to, že veril ľuďom, ktorím nemal.) Film bol viacmenej rodinná záležitosť na nudný večer pri telke. Prečo som ale vydržal s napätím až do konca je snáď jasné. Chcel som vidieť triumf, ktorý na konci Tom musel dosiahnuť. Z nuly sa vyšplhať až do cieľa, kde ho čakalo vykúpenie a zadosťučinenie. Niekedy je zadosťučinenie viac, než samotná podstata vytíčeného cieľa, hlavne v jeho úlohe, kde prehral dosť. 3* ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento film je první, kterým jsem si okusil tvorbu režiséra Camerona Crowea. Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale z Jerryho Maguirea mám dobrý pocit. Celou dobu film ostře balancuje na tenké hraně mezi komedií a dramatem. Záleží taky na divákovi jak se rozhodne film přijmout. Já jsem se na jednu stranu bavil občasnými hláškami nebo hereckými výstupy, ale taky jsem sledoval vcelku zajímavé osudy lidí, kteří to chtějí za každou cenu někam dotáhnout. Jerry Maguire to chtěl dotáhnout rozhodně daleko. Na konci filmu pak záleží na divákovi jak jeho "úspěch" posoudí. Film má trošku jiný problém a tím je vypravěčství Camerona Crowea. Crowe střídá tempa. Chvíli to ubíhá a chvíli se to nechutně vleče. Vynikající kamera Janusze Kaminského, která zaujme hlavně úžasnou procházkou po kanceláři po tom co Maguire dostane padáka. Taky OST, složený se z více či méně známých písniček, rozhodně uši neutrhne. Tom Cruise v hlavní roli je naprosto excelentní. Abych pravdu řekl, tak se mi zde líbil ještě víc než v Magnolii a to už je vážně co říct. Renée Zellweger je hezká a navíc opravdu umí hrát (ale furt se nemůžu zbavit pachuti s názvem Deník Bridget Jonesové ). Jerry Maguire je film, který rozhodně stojí za vidění. Možná se vám budou dvě hodiny dvacet minut zdát trochu moc, ale věřte, že čas vložený do filmu, za to rozhodně stojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má úžasnou jiskru. Dřív jsem si (asi i kvůli dabingu, teď konečně originál) až tak nevšiml, jak přesvědčivý Tom Cruise byl. Má sice ty svoje pověstné zářivě psychologické momenty, které se prostě nehodí, ale jinak je velmi zajímavý. Sepsal etický kodex své profese sportovního agenta, sklidil mezi kolegy uznání (dosud šlo hlavně o bezohlednou honbu za vysokými honoráři), ale u vedení nepochodil a dostal padáka. A o většinu špičkových sportovců, o které se v agentuře staral, přišel. Zůstala mu svobodná matka, její roztomilý synek a jeden průměrný hráč amerického fotbalu se střelenou rodinkou. A racionální uzavřenost, která ničí jeho milostné vztahy. Cameron Crowe je možná citlivka, ale dialogy píše velmi obratně, vztahy mezi postavami mají uvěřitelné kontury, emoce rozhodně nejsou mdlé. Během jednoho snímku točí žánry a nedělá to vůbec špatně. Ač u každého je tak trochu kostrbatý. Všichni si tu vylévají srdce (Cruise samozřejmě dojde od sobectví k sebepoznání), a i když může Crowe něco vyjádřit jen obrazem, stejně někdo otevře hubu. Do toho volí skvělé skladby, jeho milostná linie je krásně obyčejná – tehdy hlavně díky křehce půvabné a prakticky neznámé Renée Zellweger – a i v menších rolích získal skvělé parťáky (možná tak trochu prokletý Oscar Cuby Gooding Jr.). Za mě stále dobré. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Tom Cruise si nepamatoval, že Bonnie Hunt s ním pracovala ve filmu Rain Man. Myslel si, že si dělá legraci, když mu řekla, že spolu už natáčeli. (don corleone)
  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Do hlavnej ženskej úlohy bola zvažovaná aj Anne Heche, ktorá rolu nezískala kvôli tomu, že na konkurze prehlásila, že nerozumie deju filmu, pretože podľa nej nebolo možné vytvoriť milostný príbeh medzi mužom a ženou, kde muž v skutočnosti nemiluje danú ženskú postavu. (Msscastillo)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama