Reklama

Reklama

První znamení: Přichází satan!

  • USA The First Omen (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Když je mladá američanka poslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji přiměje zpochybnit vlastní víru a odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede zrození inkarnovaného zla. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 11

Recenze (77)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Potešilo navedenie na pôvodný film. Ten ale zostal neprekonaný. Prvý Omen je žánrový pilier na ktorom stavajú iné horory. A v tom ho máločo dokáže prekonať. Jednak filmu škodí fakt, že vieme ako to všetko skončí. A zároveň snaha tvorcov pripraviť si novú pôdu pre prípadne ďalšie pokračovania. Zápletku pozorný divák prekukne takmer okamžite a skutočne desivých alebo nepríjemných scén je tu trestuhodne málo. Atmosféru to má aj nejaké pozitívne doplnky - scéna kontrakcií pred kostolom, ale celkovo sa jedná skôr o sklamanie. Ale určite je to lepšie ako Nepoškvrnená ( hoci tá ma s týmto filmov až príliš veľa spoločného). Priemer. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát zklamání, páč nic velkolepého jsem nečekal. Máme tu další Američanku, co přijede do Itálie, aby se stala jeptiškou. K tomu navíc je celý příběh podoben Neposkvrněné víc, než by se zdálo. Jak neoriginální. Ovšem mně se Neposkvrněná líbila více. Úvod je příjemně atmosférický s jasným odkazem (tyč) na první film série (ten zřejmě nebude nikdy překonán). Ostatně z dalších odkazů jsou sebevražda sestry i smrt způsobená autem - zde akorát místo hlavy přijde nebožák o půl těla. Tak snad jen střeva ven se počítají. A potěšil i odkaz na Mouchu, kdy tenhle porod byl snad ještě děsivější. Margaret ovšem nepatří mezi nejchytřejší, což mi dost vadilo, a tak neumí pořádně ukrást ani pár složek. A pokud se činí čertu dobře, pak bych rád viděl pořádný závěr celé série, co by vyvrcholil Apokalypsou, kdy by v první řadě církev a následně zbytek lidstva byly smeteny z povrchu Země. Pak byl tenhle díl dostal alespoň smysl. A kdo zná původní klasiku, musel vědět, jak tenhle počin skončí. Skvělý vizuál, mizerná nestrašidelná hudba, jo, každý není J. Goldsmith, a tíseň i strach, na rozdíl od původního filmu, zde chybí... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na to jak měla debutující režisérka Arkasha Stevenson relativně omezený manévrovací prostor se jí nakonec podařilo vytvořit překvapivě dobrý a funkční prequel, který nesází na prvoplánové lekačky, ale plíživou a lezavou atmosféru buduje hezky postaru prostřednictvím kamery a hudby. Současné publikum odkojené blumhouse horory to možná úplně neocení, protože tempo je tu hodně pomalé, ale mě to až nečekaně sedlo. Ne všechno tu sice funguje úplně dokonale, ale už jen za to že takhle hezky starosvětský horor tu nebyl už roky sem mu ochoten leccos odpustit...70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na originál zo 76´ sa to chytá asi tak, ako prehliadka u ortopéda na tantrickú masáž. Porovnávať zas s kultovým Exorcistom, je na facku mokrou handrou. ALE, jedným dychom musím zdôrazniť že svoje čaro tento pokus rozhodne má a to najmä vďaka určitým pasážam či scénam, ktoré sa nesú v solídnej hororovej atmosfére, pričom snaha o návrat do dávnych emócií, sa mu uprieť taktiež nedá. Škoda len, že to nebolo trošku kratšie. Aspoň teda o "dvacku". Medzi 3-štyri. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Netuším, jde-li o běžnou řeholní praxi nebo scénáristický konstrukt, že řádové novicky si z kláštera po večerech odskočí v kurvím kroji zachlastat a zakoketovat s chlapy na dýzu. Silně pochybuju. Ne že by asi nemohly, ale proč by to sakra dělaly? Proč by budoucí řádovky měly toužit po takovémhle druhu "zábavy"? Ale to je asi tak všechno podstatné, co bych filmu vytknul, jinak jde o vynikající prequel k Damienovi. A líbilo se mi zdůvodnění pro zrození Antikrista: skrze Ďábla přivést lidstvo zpět k Bohu a do lůna matičky katolické církve, toť vskutku ďábelsky (a nebo božsky?) vychytralý plán. A samozřejmě bych uvítal pokračování o téhle neznámé "ďábelské" ženské linii. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (26)

  • Když jde Margaret (Nell Tiger Free) do bytu otce Brennana (Ralph Ineson), musí odemknout dobře zamčené dveře. Horní zámek (dveřní řetěz) je špatně namontován, takže řetěz snadno vyklouzne z otvoru. (Johnny.ARN)
  • Hlavné natáčanie sa odohralo v Ríme od 19. septembra do 22. novembra 2022. Na zobrazenie sirotinca boli použité budovy vo Villa Parisi a farma v Procoio. Produkčná dizajnérka Eve Stewart uviedla: „Chceli sme, aby to bola veľmi jedinečná a krásna budova a keďže sme nemohli nájsť všetko v jednej budove, spojili sme tri budovy a zabezpečili, aby boli všetky navzájom dobre prepojené.“ (Arsenal83)
  • Když se narodí Margaretina (Nell Tiger Free) dcera, je vidět její pupeční šňůra. Když Margaret dceru zachrání, dceři chybí pupeční šňůra. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama