Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

petero 

všechny recenze uživatele

Videl som aj film z 1960 a tak som tušil, že čo ma asi čaká, možno preto som nebol taký sklamaný ako ľudia naokolo. Respektíve nebol som vôbec sklamaný. Réžia a herci slúšný, rozpočet na filme vidieť, scenár sa od pôvodného filmu líši len o trošičku a na tie problémi aké film sprevádzali (tuším aj zmena režiséra) nedopadol vôbec katastrofálne. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dostal životnú rolu, no nechytil sa. I keď je film natočený podľa knižnej predlohy trocha režisérskeho umenia a vnesenia možno viac akčných scén by určite zniesol. Najviac zaujme samotné cestovanie a sledovanie, čo sa s krajinou deje zmeny období, horotvorné procesy, zvetravanie. Už len kvôli tímto efektom sa oplatí dať filmu aspoň 2*. Film nepôsobí nejak neucelene, ani nespôsobuje v divákoch depresie je skôr tak príjemne natočený, ale nejaký kult sa v žiadnom prípade konať nemôže. Film na nedeľu tesne po obede. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jako by člověk seděl ve stroji času. Všechno proběhne tak nějak rychle, u ničeho se ten film moc nezastaví a žene se kupředu tak dravě, že s ním divák nedokáže trochu důvěrněji souznít. Leč vzhledem k tomu, že nemám zkušenost s literární předlohou a tudíž nemohu posoudit, nakolik se představivost filmařů rozchází s představivostí H. G. Wellse, filmovou verzi nakonec neshledávám nějak zvlášť špatnou. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Čekal sem v celku uťíplou podívanou s prvky staromodního stylu, ale dostal se mi né příliž podařený opak. Velice slabý scénář proplouval mezi staletími a mezi velice slabými a málo prožitými hereckými výkony. Nejsem z tohoto filmu moc nadšen a myslím že celkové vyznění působý poněkud rozpačitě a směšně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • Guy Pearce byl tak důsledný, že kdyby se vzalo audio z jedné scény a překrylo by se s videem z té stejné, ale znovu natočené, bylo by perfektně synchronizované. (akisha)

Reklama

Reklama