Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (429)

Aidan 

všechny recenze uživatele

K pohádkám různá mravní poselství patří, ačkoliv leckdy dovedou příběh pěkně pokazit, obzvlášt když z něj neústrojně trčí. Film Happy Feet je právě takový případ, přičemž moralínová injekce působí tím škodlivěji, že není namíchána z lidové nebo jakékoliv jiné nelidové moudrosti, ale z pošetilých představ nějakého liberálního hollywoodského scénáristy o dobru a zlu. Dobro rovná se zde především právo na jinakost a sebevyjádření. Zlo rovná se zas autorita, tradice, náboženství a devastace životního prostředí. Poněkud jednostranný pohled na věc, řekl bych. Některé akční scény jsou sice dobře provedené a nezvyklé prostředí dalekého severu dodává příběhu na poutavosti, ale ani tak to nakonec není nic úžasného. Je mnoho lepších animovaných filmů, které pustit sobě i dětem. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné až zrůdné. Jak mohla tahle vrcholná tanečně-kvičící ultra debilita vyhrát Oscara? JEDINÉ hezké na filmu je těch pár minut s chundelatým malým tučňáčkem, tedy resp. jen s jeho animací. VŠECHNO ostatní je regulérní ODPAD. Zástupce stopového množství filmů, u nichž skutečně fyzicky bolí se na ně koukat. ~ V polovině jsem doufal v konec, takový šok, jakého se mi dostalo, když jsem se podíval na stav přehrávání a zbývající dobu, by nedokázal vyvolat kdejaký skvělý horor. - Nedokoukal jsem to, nešlo to, ta eko dějová linka to naprosto finálně zazdila do septiku. Happy Feet 2 si okamžitě mažu ze seznamu "někdy zkouknu" a přidávám na seznam "nikdy nikdy nikdy opravdu nikdy to nechci vidět". ~ PS: Někde tam byl i slyšet Powell, ale byl taky totálně zazděn. ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát viděný příběh o outsiderovi, kterak ke štěstí přišel, okořeněný trochou ekologie a ošklivou animací. Brrrr:-( Navíc nechápu, jak mohlo někoho napadnout nechat tančit tak prkenné zvířátka jako jsou tučňáci (a obvzlášť, když se evidentně, leč marně, snažili o fotorealističnost). Pár fajn písniček to nezachrání. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: Oscar '06 - animovaný film BAFTA - animovaný film; nominace: cena A. Asquitha za hudbu Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards - animovaný film Zlaté glóby - píseň (The Song of the Heart); nominace: animovaný film Los Angeles Film Critics Association Awards - animovaný film New York Film Critics Circle Awards - animovaný film Toronto Film Critics Association Awards - animovaný film Washington DC Area Film Critics Association Awards - animovaný film TERVA cena * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

ŠŤASTNÁ NOŽIČKA je klasický příběh pro děti (i když místy se mi zdál dospělý až až). O dospívání a tak podobně. Nic zvláštního. Tedy až na skvěle vybrané hlasy hlavních tučňáků a VYNIKAJÍCÍ hudbu Johna Powella, která všechno zvedá o třídu výš. Po stránce animace je HF trochu nevyrovnaný a geniální scény jak například vánice nebo akvárium střídají vyloženě obyčejní tuleni nebo rypouši sloní. Vyklubal se z toho prostě mnohem, mnohem lepší film než jsem čekal. A navíc mám tučňáčky moc rád :-). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Na tělo tučňáka Brumly (Elijah Wood) bylo animátorsky umístěno 6 milionů peříček. Díky tomu vypadá přesvědčivě i v detailních záběrech. (Pumiiix)
  • Brumlův (Elijah Wood) step byl vytvořen pomocí techniky motion capture, nasnímáním pohybů nohou Saviona Glovera, jednoho z nejlepších tanečníků a choreografů na Broadwayi. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama