Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Moreau je vynikající genetik posedlý šíleným experimentem. Když doktorovu ostrovní laboratoř navštěvuje diplomat OSN, odhaluje tu fantastické, ale brutální pokusy, pomocí kterých se doktor pokouší proměnit zvířecí formy života v bestie podobné člověku. Zatímco Moreau a jeho asistent míří zarputile za splněním svého barbarského cíle, samotné bestie se bouří a ohrožují nejen ostrov, ale doslova celé lidstvo! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (175)

Rodin odpad!

všechny recenze uživatele

Tedy faktem je, že tohle mě moc nebralo ani v knižní podobě, ale přece jenom, filmové zpracování ze 70. let s Burtem Lancasterem a Michaelem Yorkem (a že to taky nebyl žádný zázrak) převyšuje tento opus přímo brutálně. Naprostá zbytečnost. Kolik hladových Eritrejců by se za tyhle prachy mohlo aspoň měsíc slušně pomět? ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to, ale pro mne to zas takový propadák nebyl. Herecké obsazení se pravda příliš nevyvedlo a hlavní hrdina mi byl spíše nesympatický. Taky dějová linie byla řekněme nevyladěná a špatně, až diametrálně rozvržená. Nezajímavé a nudné pasáže byly natahovány a ty svižnější neměly prostor. Gradace filmu byla vyloženě sfouknuta jako svíčka. Na druhou stranu masky byly velice zdařilé a Brando potěšil. Celkově je film řekněme průměrným béčkem, na které se dá koukat, i když mohl dopadnout daleko lépe. 45% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak co si budem povídat, on ani starší filmový jmenovec nebyl žádný zázrak a průměrných 50% bych mu připlácla jen s ohledem na dobu vzniku. Ovšem natočit remake mi přijde smysluplné asi jako vysávat hovnocucem prázdnou žumpu. Masky a efekty nejsou výrazně lepší než ty předešlé, výprava a hudba taky ne. A největší error nastal při castingu: hlavní kladnou roli dostal týpek, který vypadá jak nacistický úředníček z knihovny... no dobrá, jarmulka a pejzy by Thewlisovi taky slušely. Ještě horší bylo obsadit vrchního padoucha trapným mrožem, co deklamuje vleže nebo vsedě s podporou polštářů a ze všeho nejvíc připomíná obéznější, plešatou variantu Helenky Růžičkové - ovšem bez její živočišné energie. Aby plachta cirkusového stanu, co je v ní Brando zahalen, nepůsobila tolik nepatřičně, byl do osušky zabalen také zachmuřený pokerface Kilmer (vypadal konstantně nasraně, asi pomýšlel na roli klaďase Edwarda Douglase a opravdu by mu slušela víc). Ron Perlman tradičně usnadnil práci maskérům... jo a pak tam byla taky nějaká ženská, ale už si nepamatuju ani jak vypadala (zkrátka na mě udělala ohromný dojem:-)). Film mě hrubě nebavil a tak mu spláchnu jednu smradlavou hvězdičku (za solidní masky a prostředí) a malé půlhovénko k tomu, které neumím zdůvodnit... snad ze soucitu. 29% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nadávejte mi, mluvte na mě sprostě, křičte na mě.... Ale já tenhle film celkem můžu. Sice je pravda že tu je neuvěřitelně odporných postav, včetně monster, ale mě tenhle film poměrně bavil. Není to sice nic co bych si zapamatoval ale působil na mě slušně. Herci jsou sice strašní ať jde o Thewlise nebo příšerného Branda až po Perlmana v roli divnýho rohatýho kreténa s chytrýma kecama, ale film slušně uteče a rozhodně mě bavil více než původní film, navíc hudba je geniální, Changa sice neznám a jak koukám tak dělá hudbu převážně k béčkům ale tady se mu povedla bravůrně. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Poslední minuta a působivé masky mě přiměly k tomu film definitivně neodstřelit. Uvidíme jestli si to časem nerozmyslím a opravdu nepudu s hodnocením nejníž. Film je tak těžko stravitelný, až to pěkné neni. Od nechutného Branda, přes odpudivého, arogantního a o ničem Kilmera. Scéna porodu mutanta.... proč. Jestli chtěl tvůrce říct, že i lidi se občas chovají jako bestie/zvířata, šlo to podat i jinak, než tímhhle obskurním výtvorem, od kterého se Thewlis sám distancoval. Proč jsem se na film podíval? Opět vzpomínka na dětství strávené ve videopůjčovnách a staré televizní programy. Říkal jsem si, že se třeba i tentokrát "objektivní" hodnocení čsfďáků plete. No, tentokrát se divím, že není i nižší, protože mě nic dobrého vyjma dvou aspektů, které sem jmenoval na začátku, vůbec nenapadá. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Herec Rob Morrow, ktorý hral pôvodne Edwarda Douglasa, opustil natáčanie po pár dňoch kvôli neustálemu prepisovaniu scenára. Túto postavu neskôr prevzal David Thewlis. (tXtX)
  • Film byl natočen v roce 1996, což bylo sté výročí prvního vydání románu (tedy roku1896). (FilmFan24)
  • Herečka Fairuza Balk chcela po vyhodení režiséra Richarda Stanleyho tiež opustiť projekt. Avšak štúdio jej pohrozilo, že ak to urobí, už nikdy si v ničom nezahrá a jej meno a reputácia v Hollywoode bude nadobro pochovaná. Po týchto vyhrážkach svoje rozhodnutie zmenila a film nakoniec dokončila. (tXtX)

Reklama

Reklama