foto

Rob Morrow

  • nar. 21.9.1962 (56 let)
    New Rochelle, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rob Morrow se narodil jako Robert Alan Morrow 21. září 1962 v New Rochelle v New Yorku do rodiny židovského původu. Jeho matkou je zubařka Diane Francis a otcem dělník Murray Morrow. Jeho rodiče se ale rozvedli, když bylo Robovi devět. Dětství ale strávil v floridském Miami, kde také chodil na Miami Sunset Senior High School. Tu ale opustil, když se začal prosazovat jako herec.

První hereckou příležitost dostal v roce 1985, kdy si zahrál hlavní roli ve filmu SOUKROMÝ VÍKEND, a kde se objevil po boku také začínajícího Johnnyho Deppa. Poté ale následovala menší herecká pauza až do roku 1989, kdy si zahrál v televizním seriálu TATTINGERS. Další rok už ho ale potkala jeho největší role, a to postava doktora Joela Fleischmanna v seriálu ZAPADÁKOV, za níž byl třikrát nominovaný na cenu Zlatý glóbus a dvakrát na cenu Emmy. V seriálu vydržel až do roku 1995, ale už rok předtím si zahrál ve filmech POSLEDNÍ TANEC a MATKA, ve kterém se objevila také herečka Lisa Kudrow.

Po další dvouleté pauze jsme Roba mohli vidět ve filmu PŘÍMO DO SRDCE a ve dvou televizních snímcích JENOM LÁSKA a DEN, KDY ZABILI LINCOLNA. Ve druhém jmenovaném si zahrál hlavní roli po boku Marisy Tomei. V roce 1999 se Rob objevil pouze v malé roli v seriálu NEARLY YOURS. Vše si ale vynahradil v roce 2000, kdy natočil hned pět filmů – TÁPAJÍCÍ, SAM THE MAN, NEVĚRA NARUBY, LABOR PAINS a televizní film PRŮHLEDNÉ LŽI. Rok potom dostala Rob roli pouze v kladně hodnoceném televizním filmu JENIFER, ale v roce 2002 si kromě rolí v seriálu STREET TIME a ve filmech GURU a NIGHT’S NOONTIME zahrál jednu z hlavních rolí ve filmu KLUB VYVOLENÝCH, kde byli jeho hereckými partnery Kevin Kline a Emile Hirsch.

V herecké kariéře Roba Morrowa potom nastala další tříletá pauza, až v roce 2005 dostal další přelomovou roli, a to roli agenta Dona Eppese v seriálu VRAŽEDNÁ ČÍSLA, který společně se svým bratrem Charliem pátrá po zločincích pomocí matematiky. Ve stejném roce se také objevil v roli Milese ve filmu GOING SHOPPING. V roce 2007 natočil Rob další dva filmy – televizní snímek PRÁVO BÝT OTCEM a film NEŽ SI PRO NÁS PŘIJDE, kde si zahrál doktora Hollinse po boku hereckých legend Morgana Freemana a Jacka Nicholsona. V roce 2010 se objevil i ve dvou epizodách seriálu VINCENTŮV SVĚT a také hraje v seriálu THE WHOLE TRUTH, který produkuje producent Jerry Bruckheimer. Na rok 2011 má zatím naplánován pouze thriller THE GOOD DOCTOR, ve kterém hraje hlavní roli herec Orlando Bloom.

Rob je už od roku 1998 ženatý s Debbon Ayer, s níž má dceru Tu Simone. Mezi jeho záliby patří mimo jiné lyžování.

Jirka "Greg" Přichystal

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Kill Team
2017 Flint (TV film)
2015 Little Loopers
Night of the Wild (TV film)
Rehearsal
2014 Atlas Shrugged: Part III
Mr. Miracle (TV film)
2013 Love song
2011 Dobrý doktor
2007 Než si pro nás přijde
Právo být otcem (TV film)
2005 Nákupní horečka
2002 Guru
Klub vyvolených
Night's Noontime
2001 Jenifer (TV film)
Sam the Man
2000 Labor Pains
Nevěra naruby
Průhledné lži (TV film)
Tápající
1998 Den, kdy zabili Lincolna (TV film)
Jenom láska (TV film)
Přímo do srdce
1996 Matka
Poslední tanec
1994 Otázky a odpovědi
1985 Soukromý víkend

TV seriály

2018 Miliardy (TV seriál)
All the Wilburys (S03E08)
Not You, Mr. Drake (S03E07)
The Third Ortolan (S03E06)
Chicago P.D. (TV seriál)
Bad Boys (S06E03)
2017 Miliardy (TV seriál)
Dead Cat Bounce (S02E02)
Risk Management (S02E01)
Prezident v pořadí (TV seriál)
Bombshell (S01E20)
Lazarus (S01E18)
Backfire (S01E13)
další epizody (4)
BoJack Horseman (TV seriál)
What Time Is It Right Now (S04E12)
The Fosters (TV seriál)
The Long Haul (S04E16)
2016 American Crime Story (TV seriál)
Verdikt (S01E10)
Dar z nebes (S01E09)
Uvězněná porota (S01E08)
další epizody (6)
Miliardy (TV seriál)
Magical Thinking (S01E11)
Quality of Life (S01E10)
Where the F*ck Is Donnie? (S01E09)
další epizody (5)
Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
The Fosters (TV seriál)
If and When (S03E13)
Mixed Messages (S03E12)
First Impressions (S03E11)
2015 Hrdinové od Alama (TV seriál)
Amyino plodné lůno (TV seriál)
Wingwoman (S03E09)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Zničující příběh (S16E18)
2012 Kriminálka New York (TV seriál)
Where There's Smoke... (S09E02)
Reignited (S09E01)
2011 Vincentův svět (TV seriál)
Velký třesk (S08E06)
Machr (S08E04)
2010 Žalobce a obhájce (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Příčina a následek (S06E16)
Dospívání (S06E15)
A vítězem se stává... (S06E14)
další epizody (6)
Vincentův svět (TV seriál)
Šňupání a porno (S07E08)
Chlupy (S07E06)
2009 Vražedná čísla (TV seriál)
Veteráni (S06E10)
Podvod (S06E09)
Ultimátum (S06E08)
další epizody (23)
2008 Vražedná čísla (TV seriál)
Kamarádi naoko (S05E10)
Konspirační teorie (S05E09)
Třicet šest hodin (S05E08)
další epizody (18)
2007 Vražedná čísla (TV seriál)
Čínská krabička (S04E10)
Komiks (S04E09)
Zákaz (S04E08)
další epizody (23)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Vražedný chat (S03E11)
Projekt Brutus (S03E10)
Ochrana přírody (S03E09)
další epizody (24)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Spáleniště (S02E11)
Spor o kosti (S02E10)
Jed (S02E09)
další epizody (24)
2002 Street Time (TV seriál)
1999 Nearly Yours (TV seriál)
1995 Zapadákov (TV seriál)
Tranquility Base (S06E23)
Let's Dance (S06E22)
Ursa Minor (S06E21)
další epizody (13)
1994 Zapadákov (TV seriál)
Realpolitik (S06E10)
Sons of the Tundra (S06E09)
Up River (S06E08)
další epizody (24)
1993 Zapadákov (TV seriál)
First Snow (S05E10)
A Cup of Joe (S05E09)
Heal Thyself (S05E08)
další epizody (25)
1992 Zapadákov (TV seriál)
Crime and Punishment (S04E10)
Do the Right Thing (S04E09)
Thanksgiving (S04E08)
další epizody (23)
1991 Zapadákov (TV seriál)
Seoul Mates (S03E10)
Get Real (S03E09)
A-Hunting We Will Go (S03E08)
další epizody (17)
1990 Zapadákov (TV seriál)
Aurora Borealis: A Fairy Tale for Big People (S01E08)
A Kodiak Moment (S01E07)
Sex, Lies and Ed's Tapes (S01E06)
další epizody (8)
1988 Tattingers (TV seriál)

Dokumentární

2008 Crunching Numb3rs: Season Four - Trust Metric
2007 Crunching Numb3rs: Season Three
2006 Crunching Numb3rs: Season Two
2005 Crunching Numb3rs: Season One

TV pořady

2007 2007 Primetime Creative Arts Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The 44th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2000 Tápající
1993 Silent Alarm, The

TV seriály

2018 The Fosters (TV seriál)
Sanctuary (S05E10)
2017 The Fosters (TV seriál)
Dream a Little Dream (S04E12)
Insult To Injury (S04E11)
2016 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Pod palbou (S03E03)
The Fosters (TV seriál)
Safe (S04E02)
Potential Energy (S04E01)
Minor Offenses (S03E15)
2015 The Fosters (TV seriál)
Now Hear This (S02E18)
2010 Vražedná čísla (TV seriál)
Dospívání (S06E15)
2009 Vražedná čísla (TV seriál)
Kryj mě (S05E16)
2006 Vražedná čísla (TV seriál)
Všechno je fér (S02E18)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
2002 Street Time (TV seriál)
Oz (TV seriál)
Laws of Gravity (S05E02)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace