Reklama

Reklama

Dobrý synek

  • USA The Good Son (více)
Trailer

Obsahy(1)

Henry Evans je rozpustilý a hravý klučina, za jehož andělským úsměvem se skrývá temné tajemství a láska ke smrtelným hrám. Jeho milující rodiče a rozkošná sestra nemají ani potuchy, čeho je Henry schopen. Pouze jeho bratranec Mark, který k němu přijíždí na návštěvu, vidí zlo, které se skrývá za Henryho úsměvem. Zlo, jenž může ohrozit život celé rodiny. Mark se je snaží varovat, ale bezúspěšně a brzy se on stává tím špatným. Dokud nebude Mark schopen ukázat pravou tvář jejich „dobrého synka“, musí proti němu bojovat sám v zápase dobra proti zlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Sám doma a psychopat s Frodem. :-D Macaulay Culkin je zde tedy pěkný manipulativní spratek, který se neštítí nemalého zvěrstva. Zabíjení zvířat? Brnkačka. Způsobení hromadné dálniční bouračky? Jasná páka. A dál si můžete klidně domyslet, co vás čeká... Čekal jsem umírněný snímek, ale dostalo se mi docela dusného vyústění a gradování. A role Kevinovi, teda pardon, Macaulay Culkinovi sedla na výbornou. To samé Elijah Wood, který zde exceluje na začátku své herecké kariéry a znázorňuje onu bezmoc proti zlem prorostlým synkem. Nikdo mu nevěří a pro okolí se zdá poněkud šáhlým a traumatizovaným ze smrti své matky. Dál asi netřeba dodávat, Dobrý synek mě docela překvapil a spolehlivě natáhl jako špagát na prádlo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin razantně změnil žánr a s andělskou tváří páchá zlo. Jenže to je možná právě ten největší problém filmu: Culkin totiž sází na stejné výrazové prostředky jako u Kevina, co byl hned dvakrát Sám doma. Roztomilý kukuč, avšak ďábelské činy. Jeho bratranci (talentovanější Elijah Wood), který zrovna přišel o milovanou mámu, chvíli trvá, než pochopí, co se skrývá za jeho drobnými lži, nevyzpytatelným výrazem a nešťastnými náhodami. Zrovna totiž tráví vynucený pobyt v domě svého strýce, protože jeho táta musí pracovně odcestovat mimo Spojené státy, aby sobě a synkovi zajistil lepší příští. Jen to přeci jen na 14 dní. Navíc syn bude v rodině, kde je stejně starý bratranec. Hoši šplhají po stromech, vymýšlejí klukoviny. Jenže Macaulay pak samostřílem odkrouhne psa. Prý nechtěl. Vzápětí způsobí dopravní nehodu. A co teprve, když se v jeho hledáčku objeví mladší sestra? Ajaj, na potíže je zaděláno. Navíc dětem se přeci nevěří. Dítě jako objekt ohrožení i nositel zla je pro filmaře dvojnásob lákavou záležitostí. Joseph Ruben solidně uchopil kupříkladu drama Noci s nepřítelem, kdy do Julie Roberts bušil a systematicky vyhrožoval vlastní manžel, či morální drama o přijmutí zodpovědnosti za hříchy z minulosti Poprava. Potěší kamera Johna Lindleyho, samotné finále mě nijak zvlášť nenaštvalo. Solidní kousek. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, pěkný námět a výborný herecký výkon nejen našeho zlatíčka Macaulaye Kuckina, ale i Froda Pytlíka z dob, než se přestěhoval do Hobitína. Má to pěknou atmosféru a i přes všecna pozitiva je to jen průměr, ovšem hodně silný a takový, že se na něj můžete podívat znova. Povedený psychologický thriller. 65%. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin v hodně netradiční roli ukazuje, že v něm přece jenom trocha toho hereckého umu je. A o Elijahu Woodovi nezapochybujete ani na chvíli. Přestože je zde několik opravdu HODNĚ průhledných scén (např. ta na útesu se Susan, Henrym a Markem), děj dokáže zaujmout a skvělé herecké výkony opravdu stojí za to shlédnout. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tématicky by se to mohlo jevit hodně přitažené za vlasy, pokud by si člověk nepoložil otázku, jak asi začínali masoví vrazi... A pak nás může při sledování i pořádně zamrazit. Přes různá klišé se jedná o film, na který se dá podívat, možná i vzbudí trochu napětí. Herecké výkony jsou poměrně sympatické, Macualay je spratek jako vyšitý a Elijah s těma velkýma, modrýma očima je prostě ten hodný, sympatický klučík, kterému musíme držet palce. Konec filmu je bohužel nezvládnutý a působí trapně. 71% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • Zaměřovač na Henryho kuši je čelní znak z auta Buick Riviera. (Dartdevil)
  • V roku 1994 vyšla podľa scenára filmu aj rovnomenná kniha, ktorú napísal Todd Strasser. (emdvojka)

Reklama

Reklama