Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

1,5*/5...Ideálny film do TV, kde všetko šablónovito do seba "akože" zapadá a kde premýšľať sa neopláca. Bruce Willis akoby nezúčastnene odohral svojho "policajta na liekoch", ktorý musí strážiť autistického chlapca. Malý autista sa mu v závere hodil okolo krku- zázrak a krásny emotívny záver..Bŕŕŕ. Je to fádne, nudné, miestami trapné a celkovo vrcholne nezaujímavé. Btw po dlhej dobe som videl film so slovenským dabingom a dlhu dobu neuvidím- katastrofa, najmä to decko čo dabovalo malého Simona bolo "na odstrel"! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pred deseti lety, kdyz jsem film videl, jsem se pomerne dost vylekal, jak muze dopadnout obycejna rodina kvuli jednomu telefonatu. Dneska uz to tolik nebastim, ale jako napinavy snimek dobry, napeti v tom bylo, ale casem, kdy se to prehouplo pres druhou pulku, sel cely film do pryc. Bohuzel, Bruce a deti nejdou dohromady. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $32,935,289Tržby Celosvetovo $93,107,289║ Film ponúka pútavú konšpiračnú tému, v podstate ide o takého o niečo slabšieho predchodcu Verejného nepriateľa. Herci na čele s Brucom Willisom hrajú slušne, dej ma dobrý spád, nenudí, možno skúsenejší režisér by z toho vyžmýkal viac, lebo Harold Becker je skôr rutinér, než nejaký talent čo by dokázal ponúkať nadštandartne prepracovaný film. /videl v kine: 70%/ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mercury je se vším tak průměrný,až je to špatně a vinu přikládam především Willisovi,který vzal již poněkolikáté úplně stejnou roli.Opět hraje policistu,kterému ze začátku něco nevyjde(jestli za to může nebo ne je už jedno) a po zbytek filmu se to snaží napravit,ukázat,že on je tím nejlepším,nejčestnějším a nejcharakternějším poldou planety.A samozřejmě opět už poněkolikáte někoho musí ochraňovat,tentokrát(a to musím přidat k tomu málu kladného z Mercuryho) devítiletého autistického chlapce(který je tedy jinak opravdu skvěle zahraný!).Další z problémů Mercuryho je slabounký záporák,i Alec Baldwin se v těch svých kreacích po -xté opakuje a zde je navíc opravdu slaboučkým soupeřem.Celý film k tomu nemá ani spád a vše spěje jen k opět provařenému a happyendovému konci,kdy záporáci jsou náležitě potrestáni a Willis očištěn a prohlášen za anděla 8D. ()

baxiii 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, jako můj oblíbenec mě opravdu mírně zklamal a Harold Becker, už né jako můj oblíbenec, taky. Na začátku sem byla opravdu napjatá a čekala jak se to vyvine, jenže v dalším průběhu filmu už ani pořádně nevím co se dělo. Nejspíš mi to nepřišlo moc zajímavé a uchvacující, jak bych od filmu na takovéto téma čekala. Opravdu škoda. Mé hodnocení jednoznačně zachránil Miko Hughes. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoliv je v titulcích uveden John Barry jako autor hudby, byly jeho skladby z větší části nahrazeny hudbou Cartera Burwella, protože producenti nebyli s Barryho prací spokojeni. Ovšem na soundtracku je pouze hudba Johna Barryho. (Locksley)
  • V Kudrowovej vínnej pivnici Kudrow (Alec Baldwin) obviňuje Jeffriesa (Bruce Willis), že sleduje príliš veľa reklám na SUV. Je to narážka na to, že že Bruce Willis aj Alec Baldwin v tom čase nahovorili reklamy pre tieto typy áut. (Arsenal83)

Reklama

Reklama