Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

mm13 

všechny recenze uživatele

Béčko natočené v takej šťastnej konštelácii, až vôbec nevadí, že je to na dôvažok ešte aj blbosť a brak. Skrátka iné to byť nevedelo a v rámci toho, aké to byť vedelo, to odviedlo maximum. Príbeh, podobne ako napríklad v porne, iba lemuje to, o čo tu ide v prvom rade - bojové scény, tréning a zase bojové scény. A keďže je tu kondícia pána Jean-Clauda na vrchole, tak to celé na pohodový filmový zážitok - z kategórie tých najnenáročnejších - úplne stačí aj po všetkých tých rokoch. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Huh. Tři hvězdičky jsou docela štědré hodnocení, ale v rámci subžánru osmdesátkových karate filmů je to dobrý snímek. Zápletka je klasická. Zlý bojovník zmrzačí JCVD bratra. JCVD se chce pomstít. JCVD je vyučován u mistra. JCVD přijíždí, aby se pomstil. JCVD POZOR, SPOILER! :-) se pomstí. JCVD odjíždí. Každopádně závěřečný boj v kryptě, kde si omotají ruce, namočí ve smůle a pak ve střepech, ej luxusní. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy, kedy sme takéto filmy brali absolútne vážne. Objektívne je skoro všetko zle. Ale na filmy ako Kickboxer musíme vzťahovať trochu iné merítka, proste bola taká doba a akčné béčka vyzerali takto a nám sa to páčilo. Ak by som sa trochu v tom rýpal, tak určité udalosti sú už za hranou a nie sú dostatočne motivované. Záverečný súboj je oproti drsnému tréningu trochu sklamaním a spomalené zábery veci príliš nenapomáhajú. Jeho priebeh zodpovedá potrebám vyústenia a nie tomu, čo sa v ringu odohráva. Ako drsný kritik by som musel dať filmu jednu hviezdu za Thajsko a tréningové prostredie, ako sentimentálny mäkkýš pod tri hviezdy nepôjdem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Většina se dneska vydává zpátky do budoucnosti, já jsem se vydal zpátky do (mé milé) minulosti. Do časů nejlepšího tanečního čísla akčního filmu a na pohled bolestivého roztahování nohou. Do časů, kdy jsme se svými akčními hrdiny trpěli, úpěli a slzeli. Kickoxer je hrozně fajn a hodně se mi na něm líbí, že to vlastně není vůbec film posledního fightu. Ten je totiž nakonec docela slabej, Tong Po tam chvíli onanuje a pak jen stojí a nechává do sebe mlátit. Ne, ten film je o tom, co tomu souboji předchází a to je podáno perfektně. Což společně s osmdesátkovou hudbou a oblečením dává skvělý zážitek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažehnutí silného motivu pomsty, tvrdý trénink v džungli, při kterém vaše třísla poznají středověk a finální zúčtování přinášející chuť na gumové medvídky. Fred Astaire karate nebyl ve svých začátcích směšný jako nyní a není se co divit, když dokázal bez mrknutí oka svým vycvičeným belgickým přirozením ztlumit i padající kokosový ořech. Úsměvná klasika nesčetněkrát tam a zpět přetočeného VHS pásku s akčním filmem hýčkaného přelomu 80. a 90. let.. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Dennis Alexio, ktorý hral Erika Sloana, je držiteľom niekoľkých titulov. (rador)
  • Při finálním souboji lze v záběru na Tong Poova (Michel Qissi) chráněnce,jak má na pravé tváři stopy po krvi ještě před tím, než Tog Po ošklivě pořeže Kurta (Jean Claude Van Damme). Poté, co je Kurt pořezán střepy, jeho krev potřísní Tong Poova chráněnce na straně levé a na pravé straně není už po krvi ani památky. (Sign)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama