Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hon na myš je založen na archetypiálním komediálním modelu, v němž se silnější pokouší dopadnout slabšího, a přitom dostává jednu ránu za druhou. Hrdiny bláznivé komedie debutujícího režiséra Gora Verbinského jsou bratři Ernie a Lars Smuntzové, kteří po otci zdědí kromě zastaralé továrny na provázky i zchátralý dům, z něhož se vyklube architektonický unikát. Aby bratři získali z prodeje co nejvíce peněz, musejí z nemovitosti vystrnadit myš. Vychytralý hlodavec se ovšem nehodlá vzdát svého domova. Vypořádá se s bratry, s krvelačnou kočkou i s profesionálním hubitelem, a houževnatě bojuje, až dokud útočníci vzácnou nemovitost zcela nezničí... (Cinemax)

(více)

Recenze (293)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který ve své snaze stylizace do podoby starých animovaných grotesek ala honičky Toma a Jerryho celkem uspěl. Minimálně v některých scénách jde o podařenou taškařici. Vzhledem k tomu, že film je zaměřen na menší publikum, tak tomu někdy bohužel odpovídá i úroveň humoru. Přesto se to dá bez nějaké výraznější újmy přežít. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Továrník Schmutz umírá, aby svým dvěma synům po sobě zanechal neprosperující továrnu na motouzy a taktéž chátrající vilu z minulého století. A jelikož Ernieho vyhodí manželka z domu a Lars coby šéfkuchař nepřímo zaviní smrt starosty, oba končí na mizině před prahem vily. Pod hávem prachu se však skrývá dílo velmi ceněného architekta a potenciál dražby stoupá do miliónů. Vila však má jednu vadu na kráse, nezvaného návštěvníka v podobě malé myšky, kterou je nutné co nejdříve odstranit. Po vzoru kultovního filmu Sám doma všechny nastražené pasti a pokusy o chycení však končí zkázonosně pro naše dva aktéry, až vše vyústí v celkovou destrukci domu. Poslední šancí tak zbývá Schmutzova motouzovna, kterou zamýšleli prodat... ● Originální komedie, která Vás osloví nejenom zajímavou kamerou a během které si myšku bezesporu zamilujete. ║19.4.2009║ ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dvaja bratia, Ernie a Lars, zdedia po otcovi krachujúcu továreň na špagát, ale tiež aj nesmierne cennú vilu od známeho architekta. Tú je však potreba zrekonštruovať a hlavne deratizovať. Lenže myš, ktorá tam je dlhoročnou nájomníčkou nechce v žiadnom prípade dobrovoľne opustiť svoj domov. Bratom Smuntzovcom narobí poriadne problémy. "Hon na myš" je jednoduchá komédia, ktorú si môžete pozrieť spoločne so svojim potomkom v predškolskom veku a mali by ste sa obaja dobre pobaviť. *** ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Prvý krát som to videl v autobuse cestou na exkurziu na ZŠ, celkom mi to utkvelo v pamäti.Na druhý krát - včera mi už niektoré veci pripadali nezábavné s dávkou trápnosti, no aspoň, že nie fekálnosti...celkom sa ale zasmiať na to dá.. možno keby som to videl včera prvý krát, dal by som tomu 3* , ale nakoľko mi po rokoch ostal tento film v pamäti, z hľadiska objektívnosti dávam tomu za 4* ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Dva blázni si to rozdávají s myšičkou jak jen to jde a občas to klape, občas neklape, občas se člověk zasměje (klasická groteska, kdy všechno padá, nic se nedaří atd.), občas neví, jestli to mělo být vtipné, nebo to byl omyl, ale když se na plátně objeví Christopher Walken jako profesionální love hlodavců, jdu do kolen. Díky němu ta třetí hvězda. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Když se Ernie Smuntz (Nathan Lane) během proslovu snaží trefit myš kladívkem, tak při tom skončí na zemi a shodí mikrofon z pultu. V dalším záběru je ale mikrofon zpátky na pultu. (Duoscop)
  • V některých scénách, kde je kamera zaměřena na myš ve zdi se musela použít krysa jako "body doubler". (HappySmile)
  • Tento film spolu se snímkem Peacemaker stály při samém začátku studia DreamWorks Pictures. (fannah)

Reklama

Reklama