Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto vydareného akčného thrilleru ma stále chytá nostalgia na skvelé roky 90. Hlavne preto, že sa z časti natáčal aj u nás. Pre obyčajného slovenského občana, je to terno ako hrom. A ešte ku tomu prvá produkcia vtedy novozaloženej filmovej spoločnosti Dreamworks. Povinnosť pre Slováka - diváka. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdybych byla větší fanda na Bratislavu, tak si tenhle film dokážu užít mnohem víc. Takhle je to jen hloupoučký hollywoodský filmeček, který dozdobuje nefunkční dvojice Clooney / Kidman. Clooney hraje tu svou klasiku, která ho proslavila, Kidmanka jen odlišuje svou roli alabastrovou pletí a novým tmavohnědým sestřihem, ale jinak se oba filmem pronudí, stejně jako diváci. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

George Clooney tehdy opouštěl televizní obrazovky, Nicole Kidman zkrátila vlasy a vyzkoušela si „mužský“ žánr coby jaderná specialistka, čímž trošku zparodovala vlastní typ. A Mimi Leder (která se po pár letech zase vrátila na televizní obrazovku) celovečerně debutovala. Nabídla několik slušně zinscenovaných akčních momentů, neubránila se však nespočtu klišé. Nicméně kdo by jej v polovině devadesátých let neočekával? Hraje se tu o několik jaderných hlavic, kterých se po explozi na Uralu zmocnil jeden Rus, snaží se je dostat do Iránu, ale celé to zprostředkovali Srbové, kteří mají s jedním získaným kouskem své plány… Proti jsou každopádně vojenský specialista Clooney, který nevolí zrovna předpisové metody, a „nukleární“ úřednice Kidman. Společně kvapně střídají lokace, pár akčních scén se povedlo a třeba pro takové Clooneyho skákání po kapotách taxíků na Manhattanu a celkově svižnému závěru to po čtvrté hvězdě solidně pokukuje. Prostě sympatický žánrový nadprůměr, ke kterému se dá kdykoliv vrátit. PS: Znalci samozřejmě vědí, že The Peacemaker byl prvním filmovým projektem studia DreamWorks. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Akční film, který sice ničím nezajmu, ale rozhodně se nemá za co stydět. George Clooney tu předvádí nadmíru bezva výkon, Nicol Kidman je jako vždy kočka a na konci se taky trochu zapojuje do akce (škoda, že ten výbuch nebyl větší). A taky mě docela dostalo to, že jejich dvě postavy spolu neměly žádný románek. A na závěr - Hans Zimmer tentokrát neodvedl takovou dobrou práci s hudbou, na kterou jsem u něj zvyklý. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Peacemaker = Průměrmaker. Co se týká režie dosud televizní harcovnice Mimi Leder, jedná se o průměr lepší, byť se i zde (tentokrát nepatřičně) snaží, jak je jejím zvykem, ždímat sentiment. Ani to nestačilo, aby dokázala vytáhnout rutinní a nedobrý scénář, jen tak hala bala si pohrávající s tehdejšími světovými politicko-válečnými boláky, aspoň o hvězdičku výše. Nedokázalo to chytnout, naopak odrazovalo to nesmysly (které se nedokázaly vstřebat ani v takto poměrně tolerantním žánru) a kostrbatostí děje. Hlavní duo Clooney- Kidman nepůsobí sehraně, hlavně druhé jmenované role přímo nesedla. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Kvôli potrebám filmu pretreli na vlaku pôvodnú červenú farbu na zelenú s pruhom. (Raccoon.city)
  • Parní lokomotiva byla zapůjčena ze sbírek Múzejno-dokumentačného centra ŽSR v Bratislavě. (hippyman)

Reklama

Reklama