Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh Patnáct milionů meritů se odehrává v sarkastické verzi naší budoucí reality. Společnost existuje jako parazit, buňky představují pokoje, přičemž zdi jsou tvořeny obřími televizními obrazovkami. Masy se poté vrhnou na bezcílné a nesmyslné šlapání na rotopedu a sledujeme mizerné programy v televizi. Čím víc šlapete, tím víc výhod dostanete. V této bezútěšné existenci dochází Blinkovi postupně trpělivost se vším v jeho životě. Nicméně setkání s nováčkem Abi mu dodá nový smysl života. Objeví se totiž příležitost uniknout každodenní dřině skrze jediný zbývající cíl v životě ... aktivní účasti v reality show. (HBO Europe)

(více)

Recenze (147)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Futuristicky sarkastické pojetí, přesto se slušnou myšlenkou. Místy mdlé scény do sympatických čísel hnala dvojice Jessica Brown Findlay a Daniel Kaluuya. Čím víc nesmyslně šlapou, tím víc výhod mají. Každý den jako přes kopírák, bezvýchodnost, nehmatatelné štěstí, umělé cíle, v pokoji jen postel a obří televizní obrazovky plné nepřirozené radosti. Být viděn, nezapadnout. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako píše Trevor, krásny pľuvanec do držky tým konzumentom, ktorí sa nevedia dočkať, ako zarazení v kresle budú sledovať nejaké primitívne reality show a ešte sa v kresle budú tupo hihňať, že akí hlupáci sú účastníci tej sračky, pritom sám tých komediantov podporuje ich sledovaním. Black Mirror ide vždy až do absurdity a nemusí byť jeho formát dokonalý divácky, ale myšlienku vie predať vynikajúco. Kto rozmýšľa, chápe. Len aby takých bola väčšina. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě slabší epizoda než první. Téma sice bylo celkem silné, ale zpracování mě tak nedostalo. Opět vyhnáno do absurdity, aby bylo zcela jasné, oč běží. Ale nebavilo mě to tak, nebylo to tak vtahující a drásající. Tím nechci říci, že to byla epizoda špatná. Opět krásně nastavuje zrcadlo dnešní společnost a není to extra pěkný pohled. Ale prostě to nebylo tak řekněme depresivně zpracováno. Ale plní to to, co má. Je dobré to vidět. Howgh! ()

Baštipán 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"A všechno, co vy tady nahoře vidíte, nejsou lidi, nevidíte tady lidi, ale jenom materiál. A čím je ten matroš falešnější, tím víc se vám líbí, protože falešnej matroš je jediný, co ještě funguje. Je to všechno, co sneseme. Ve skutečnosti ne všechno. Opravdová bolest, reálná krutost, to vydržíme." Rozhodně jsem se nenudil a tohle patří rozhodně k tomu nejlepšímu, co jsem za posledních pár měsíců viděl ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečně dlouhé, což ubírá na důraznosti situace, a to je velká škoda. Nápad opět perfektní, perfektně hrůzostrašný. Provedení nebylo vůbec špatné, ale ta délka tomu hrozně uškodila. Žít v apokalyptickém světě, kde máte téměř nulovou šanci stát se něčím jiným než slouhou společnosti. Kde šlapete na výrobu elektřiny, přičemž všude kolem vás jsou hromady obrazovek, celý váš pokoj je jedna obrazovka, v práci obrazovka, na záchodech v zrcadle obrazovka, automat na jídlo obrazovka... ale pak nemůžete obrazovkám utéct, jste prostě vězeň... jste ve svém malém kamrlíku a najednou vyjede porno, které nechcete vidět a nemůžete ho vypnout, protože nemáte dost "kreditů" na vypnutí reklamy a zároveň jste otrok, takže nemůžete z kamrlíku ani odejít, protože se vám prostě odmítne otevřít... zavřete-li oči, začne mučivé pískání. Hodně creepy... eče buďme rádi, že reklamy furt můžeme přeskakovat po 5 sekundách :D A i závěrečná myšlenka je bombovní, prostě každý podlehne, když může utéct, i když jeho záměry byly jiné. Ale prostě stačilo by to o půlku kratší... vážně... 3-4* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Porotcovia sa tu volajú Hope (Rupert Everett), Charity (Julia Davis) a Wraith (Ashley Thomas), čo využíva citát z Biblie (1. Korinťanom 13:13) - "A tak teraz ostáva viera, nádej, láska, tieto tri; no najväčšia z nich je láska." (Arsenal83)
  • Charlie Brooker uviedol, že nápad na túto epizódu pochádza od jeho manželky Konnie Huq (uvedená ako spoluautorka pod jej rodným menom Kanak Huq), keď raz poznamenala, že by bol šťastný vo svete, kde by každá stena bola obrazovkou. (Arsenal83)
  • Pieseň, ktorú Abi Khan (Jessica Brown Findlay) spieva, je „Anyone Who Knows What Love Is (Will Understand)“, ktorú nahrala Irma Thomas v roku 1964. (Arsenal83)

Reklama

Reklama