Reklama

Reklama

V Saúdské Arábii dojde k teroristickému útoku, při kterém zemřou desítky zaměstnanců ropné společnosti. FBI vyšle do akce svůj nejlepší tým, vedený energickým agentem Ronaldem Fleurym. Na vyšetření celé události mají pouze pět dní. Saúdskoarabská realita jim všem ale uštědří tvrdou životní lekci a představu o snadné misi rozbije napadrť. Navzdory tomu, že nechápou kulturu, v níž jsou nuceni dočasně žít, a přes všudypřítomnou nenávist a neochotu úřadů spolupracovat se jim nakonec podaří zdánlivě nepolapitelným teroristům dostat na stopu. Otázkou zůstává, zda nebude tato teroristická buňka pro čtveřici agentů a pár jejich místních kolegů příliš velkým soustem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (617)

JFL 

všechny recenze uživatele

Precizně vystavěný a zrežírovaný thriller s generickou zápletkou, který na jedné straně hodně konvenuje dobové americké geopolitické agendě, ale současně se pokouší propagandistický rozměr maskovat budováním kýčem nasáklých sympatií vůči některým postavám jiných národností. Dokonce si nakonec dovolí i dloubanec pod žebra domnělé morální nadřazenosti a jednoznačným rázným řešením. Ale při tom samozřejmě zůstává čistě v rovině lehce stravitelného mainstreamu, který rozhodně nejde proti srsti. Vyzdvihnout si ale rozhodně zaslouží jednak efektivně budovaný tým hlavních postav, kde každá má svou roli ve vyprávění, a obzvláště pak akce. Na tu si sice diváci počkají až do konce, ale jednak představuje přirozenou kulminaci předchozího dění a rozehraných charakterů, ale především je realizována s vynikající symbiózou dramatické výstavby, topografie prostoru, nervní kamery a rychlého střihu, ale také úžasné fyzické dynamiky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Stabilní základy reality, atraktivní téma, zajímavé prostředí, jen ten děj se ubírá příliš "emerickým" směrem, což není úplně ku prospěchu věci. Počátky vyšetřování, učení se pravidlům Saudské arábie, navazování spolupráce je výborné. Zásluhu na tom má převážně svižná Bergova režie, vynikající kamera, vcelku rychlé tempo a vlastně i špetka nečekaného humoru (Jason Bateman), která udržuje svěžest filmu... Nechápu, proč se do vcelku kvalitního thrilleru vkládají vyloženě patetické vsuvky (Jamie Foxx jako otec roku) a nepříliš brilantní rozuzlení... 7/10 ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Řemeslo výtečné, Berg má akci v malíku, byť to všechno působí tak vypulírovaně, až je to neosobité. Schematismus ve vidění světa se dá unést, je cítit, jak moc se scénárista snažil o plastické vidění problému. Ne že by se to úplně povedlo, celkové vyznění ve stylu "všichni máme rodiny a máme je rádi, takže jsme jen lidi" příjemně otupuje závěrečná pointa. Nevím, jestli to chytře cynické vyznění chtěli tvůrci na poslední chvíli tlumit, volbu hudby jsem vážně nepochopil. Díky hereckým výkonům a opravdu frenetickým a nabušeným posledním dvaceti minutám se Království určitě vyplatí... Zvládnutá žánrovka, ale do brilance Manna či Scotta Peteru Bergovi ještě chybí značná dávka osobitosti. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::: No, je to spíš takových 3 a půl ***. Trochu jsem se taky nudil. Natočené, sestříhané, zahrané, zrežírované, zprodukované, osvětlené, ošacené a akční to bylo velmi dobře, ale............... podruhé už se na to nepodívám. _______ Měl jsem pravdu, tenhle komentář jsem napsal cca 2 dny po shlédnutí filmu, což už jsou asi dva roky a za tu dobu jsem opravdu film znovu neviděl, tím samozřejmě nechci potencionální diváky odrazovat, to vůbec ne ! Naopak ! Prostě mě film jen ničím nenadchnul, to je vše ........... ::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $47,536,778Tržby Celosvetovo $86,658,558Tržby za predaj DVD v USA $33,889,356 //počet predaných kusov 1,770,713║ Peter Berg chcel isť v šlapajách vyprávačov ako Michael Mann či Paul Greengrass ale darí sa mu to len polovičate, drama sa rysuje len povrchne, citovo nás moc nezaujme, príbeh nám nič nové nepovie, jedine čo mu vyšlo je akčný záver ale to už ako keby bol úplne iný film. Akcia tipu Vitajte v džungli mu skôr sadne. /videl v kine: 65%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (25)

  • Produkčný tím chcel pôvodne natáčať priamo v Saudskej Arábii, avšak politická a logistická situácia skomplikovala celú situáciu. (Real Tom Hardy)
  • Film je zakázaný v Bahrajnu a Kuvajtu kvůli nepřesnému vyobrazení bombového atentátu na Khobar Towers (1996). (Nick321)
  • Pôvodne mal mať film dlhšiu stopáž (150 minút) a byť veľkolepejšieho charakteru s väčším rozsahom s priestorom pre hlbší vývoj postáv a viac dramatickejším podtónom. Režisér Peter Berg si veľmi želal tento zostrih vydať, štúdio Universal však rozhodlo zostrihať ho na aktuálnu dĺžku (110 minút) aj napriek jeho výhradám. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

Wahlberg se prostřílí z Afghánistánu

07.03.2012

Wahlberg a Berg spojí síly. Po Bitevní lodi, jasném kandidátovi na popcornový výplach roku, se Peter Berg pokusí o něco vážnějšího a realistického ve stylu Království. Před časem se osobně seznámil s… (více)

Foxx se šťourá v rasových vraždách

Foxx se šťourá v rasových vraždách

30.10.2007

Jamie Foxx se ožehavých témat neleká. Po vyšetřování bombových útoků na Blízkém Východě se opět spojí se scenáristou Království Mattem Carnahanem, aby se tentokrát popasoval s rasovými problémy.… (více)

Reklama

Reklama