Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (269)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když byla tenkrát po událostech 11ho září odložena premiéra tohohle filmu, měl jsem za to, že půjde patrně o lepší záležitost, než jak se mi teď jeví. Arnoldova předvolební kampaň protnutá jakýms takýms předvojem blížícího se konce herecké kariéry působí zprvu jako snaha natočit uvěřitelný film. Film o pocitech o hrozbě terorismu, která visí ve vzduchu a obyčejném americkém hasiči s tradičním nutkáním po pomstě. Jenže jak minutky ubíhaly, pořád se mi do mysli vkrádal pocit, že Arnold je tam pouhou chodící akvizicí, aby si divák jó mohl říct „tohle je film se Schwarzeneggerem.“ Ve střední pasáži už mi Arnoldova postava přišla jako hybridní klon Ramba, který v džungli likvidoval Vietnamce s MacGyverem a to celé zabaleno do sáčku s cedulkou „Já nic soudruzi, já jsem jen hasič.“ Výše zmíněný pokus o uvěřitelnost bere za své a to i přes potlačení terminátorovy nezničitelnosti. V závěru se pak ruka scénáristova pokusila zamazat předtím jasně čitelný rukopis pokusem o překvapení, který by jí vyšel, nebýt nikoliv zamazaného ale zmaštěného finále. Možná právě tady se snaha udržet laťku na hodnotě thriller zramplovala k tradiční akci. Navíc takový fuj hrátky s digitálně dosazeným plamenem, to už je trochu navíc chlapci. Andrew Davis natočil skvělého Uprchlíka, jenže Arnie není Ford a s jednou rukou kynouce voličům se těžko dají dělat divy. Protiúder je horší než jsem doufal, ale prakticky totožný s tím, co jsem čekal. Proto dávám 2 & 1/2 hvězdičky. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Teď jsem to viděl podruhé a musim podotknout, že stejně jako v případě Ramba III se mi to líbilo více než předtim. Když to tak vezmu, tak jsem se u toho nenudil, Arnold je tu furt hora svalů a celkem si to dává a v menších rolích mě moc potěšili John Leguizamo a John Turturro. Akce je natočená slušně a prostě to rychle odsejpá. Zase ale jak na to tak koukám, tak se o Protiúderu vyjadřuju jak kdyby to byl super nářez, což rozhodně neni. O scénáři nemá snad ani cenu diskutovat a ten konec stojí celkem za ...... (a to i po vizuální stránce). Z filmů s Arniem, co jsem viděl, je tohle sice asi nejslabší, ale neni to prostě taková nuda. 50% ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

To,že na začiatku príde Schwarzo o blízkých je ešte ok - v rámci "klišé",ale to,že sa tam povaľuje ako ozaj bambulo ,kterého skoro stále otĺkajú je ozaj nezodpovedné-a ozaj čo sa tým vlastne chcelo povedať....Schwarzenegger je ten čo rany rozdáva - to je jeho herný prejav /+ nejaká tá hláška even.jednoduché vety/ ,ale takto ste ho pán režisér s malým "r"( píšem zámerne) - no takto ste ho úplne vymazali.Slabota antischwarzeneggerovka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem u tohohle trpěl, protože teroristických filmů bylo v určité době prostě hodně, ale dnes se jedná o solidní podívanou, kterou se s námi na nějaký čas pan budoucí guvernér rozloučil, Terminátora 3 nepočítám. Přestože je mu tady 54 let, tak se nebojí skolit protivníka sekerou do hrudníku a nakopat prdel i jeho manželce. Nad filmem není potřeba nějak extra uvažovat. Arnold po svých problémech se srdcem natočil 3 sice průměrné snímky, ale přesto se nejednalo o žádné totální průsery jako to ve stejném období předváděly jiné akční ikony JCVD nebo Seagal. Stallone se tou dobou raději uklidil úplně. 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rok pred tým ako bol Arnold Schwarzenegger zvolený do funkcie guvernéra štátu Kalifornia stvárnil hlavnú úlohu v snímku "Chladná pomsta". V tých časoch bola jeho herecká kariera v silnej kríze. Filmy v ktorých sa objavoval za moc nestáli. Boli to samé prepadáky: "Junior", "Likvidator", "Batman a Robin", "Koniec dní", "Všade samé zvončeky", "Šiesty deň". Akčný thriller "Chladná pomsta" tiež nie je bohviečo. Schwarzeneggerova misia pomsty do Kolumbie ma veru nenadchla. Bola to nuda. ** ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil v cameo roli muže, který sedí na ulici a stane se obětí výbuchu bomby. (Rominator)
  • Z dôvodu atentátov na newyorské dvojičky bola premiéra filmu odsunutá, keďže hlavnou témou filmu bol atentát. (andykovac)

Reklama

Reklama