Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dante´s Peak je ospalé hornické městečko ležící na úpatí sopky, která se má každou chvíli probudit k životu, ale nikdo tomu nechce uvěřit a nebere vážně vědce z geologického výzkumu. Jenže se blíží strašlivá katastrofa, která velmi tvrdě zasáhne do osudu městečka. Pierce Brosnan zachraňuje Lindu Hamilton a její dvě děti. Efektní je scéna, kdy se společně řítí autem pryč a za nimi se rychle blíží pyroplastický mrak. Tenhle film mě vždycky dokáže přikovat k obrazovce a ho musím dokoukat i kdybych nechtěla. Prostě katastrofický film jak má být. Drama, akce, dobrodružství. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stavba tohto katastrofického spektáklu je strihnutá podľa osvedčeného vzoru. Najprv spoznáme postavy, potom príde varovanie a potom... Grandiózny trikový ohňostroj, ktorý v žánri sopečných thrillerov nemá obdoby. Perfektný snímok pre veľké plátno a kvalitné ozvučenie. V tomto prípade mi absencia akéhokoľvek umeleckého pozadia nevadí. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Uvažuju, jestli dát tři nebo čtyři hvězdičky. Nakonec jsem se hlavně kvůli Piercovi rozhodla hodit sem ty čtyři. Není to sice žádný převratný film, ale koukat se na to dá... a když si k tomu přidáte to, že natáčení jedné z posledních scén se stalo doslova noční můrou, protože trpí klaustrofobií, myslím, že si to ty 4* snad i zaslouží :-) 1.2.2007 Ty čtyři hvězdičky považuju za dočasné pomatení mysli a srážím Rozpoutaný peklo na úrověn tří hvězdiček :-) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Patrně jediný film s vulkanickou tématikou, který má ještě nějakou úroveň. Ačkoliv se neubrání hromadě klasických klišé a scénám, které jsou i pro nenáročného diváka lehce úsměvné, práce s triky se povedla na výbornou. Samotná katastrofa působí dojmem nemilosrdné apokalypsy a díky pečlivé snaze animátorů je výsledek velmi realistický, dokonce tak realistický, že zahalil ostatní nedostatky stejně dobře, jako pyroklastický mráček Dante's Peak. V rámci žánru nadprůměrná věc a máti Johna Connora je tady celkem sexy. 75% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dosti nezáživný katastrofický film. První část je vlastně jen nudné čekání na to, až se konečně NĚCO seběhne a když už na TO konečně přijde, je to krátké a nezáživné. Postavy jsou napsány trapně podle klasické šablony, akční scény jsou pitomé až trapné. A konec, takový prostě nečekáte, protože film vlastně skončí, než se stihne něco odehrát. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (63)

  • Na školskom autobuse, ktorý je rozdrvený padajúcou kostolnou vežou (čas cca 57 minút), je nápis „Hurd County School District", čo je odkaz na producentku Gale Anne Hurd. (Pat.Ko)
  • Doktor Dalton (Pierce Brosnan) uvádza (čas cca 19 minút), že z pôdy sa uvoľňuje dostatok oxidu uhličitého na to, aby usmrtil stromy a živočíchy. Zatiaľ čo to platí pre živočíchy (ktoré by udusili), stromy a iné rastliny by sa rozvíjali pri zvýšenom množstve oxidu uhličitého. Myslí tým oxid siričitý, ktorý je toxický pre rastliny aj živočíchy a vysvetľuje zvýšenú kyslosť vody. Oxid uhličitý je smrteľný pre stromy a iné rastliny v dostatočne veľkom množstve. (Pat.Ko)
  • Dr. Harry Dalton (Pierce Brosnan) zmeral pH (kyslosť) vody ako 3,48. To z nej robí stredne silnú kyselinu, niekde medzi sýteným nápojom (pH približne 5) a kyselinou batérie (pH približne 2). (MarcelB)

Reklama

Reklama