Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

DivX 

všechny recenze uživatele

Připadá mi to jako parodie na řadu Vetřelec. Smyslná Natasha Henstridge ukrývá ve svém těle jakýsi druh mimozemské bytosti, které by pořád jenom šoustalo a to nejraději s celou Amerikou. Jakési mezidruhové páření se v tomhle filmu mění na UFOPORNO! 60% (DĚJ *** AKCE ** HOROR * HERCI ** EFEKTY **) IMDb.com: 5,7/10 ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná mutantka co? :-) Natasha Henstridge je fakt kus a když je na scéně, tak jedině nahá a nebo toho na sobě zrovna příliš nemá. Což se pánům bude určitě líbit. Krom ní uvidíte Foresta Whitakera jako jasnovidce, který si svou roli hezky užíval. Bohužel to samé nemohu říct o Benu Kingsley. Další věc co mě štve, ale mohu si za to sám, že v CZ dabingu se objevuje počeštělý výraz programu S.E.T.I. a lezlo mi to pěkně na nervy. Ale někdy jsem jednoduše zdechlý číst titulky no. Jenže počešťování různých institucí, zkratek apod. mi fakt vadí. Jinak se jedná o vcelku průměrný sci-fi horor a v podstatě jde jen o vraždící mutantku a pokud není na scéně, tak se vůbec nic zvláštního neděje. Filmu chybí atmosféra. 60% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek trpěl veškerými nedostatky, které se vyskytovaly v akčňácích z devadesátek. A že jich nebylo málo. Zároveň v sobě ale měl i to devadesátkové kouzlo, které už v současnosti postrádám. No, já vlastně celkově postrádám akční filmy. Když už se nějaké objeví, furt dokola se v nich bojuje proti světovému terorismu, ruským zločincům všeho druhu, jsou přeplácané CGI hovadinami a tak podobně. Ale kam se poděli staří dobří emzáci? Bylo by to snad vůči nim politicky nekorektní? Asi to tak bude. V dnešní době se člověk dočká leda zpotvořenin ve stylu Jupiter Ascending (2015), ale na pořádnou mimozemskou potvoru s chapadly jak z japonského anime porna už člověk jen tak nenarazí. To bude asi tím hlavním důvodem (spolu s nepřehlédnutelnou Natashou Henstridge), proč jsem si dnešní reprízu tolik užil. Myslím, že nemusím zdůrazňovat, že je mé hodnocení i komentář / recenze čistě subjektivní, přesto musím všechny, kdo by můj příspěvek četli, důrazně varovat před jakýmkoli unáhleným rozhodnutím. Pokud by vás můj text zlákal ke zhlédnutí této záležitosti, uvědomte si, že jde vlastně už o film pro pamětníky, který obsahuje hlavně akci, sci-fi, různé nelogičnosti, surové násilí na dětech, nevhodně (ale nádherně) odhalenou Natashu Henstridge a uměle vypadající podzemní prostory. Původně jsem chtěl hodnotit čtyřmi kousky, ale na protest proti dnešním pořádkům přihodím pátou pěticípou. / Poučení: Pokud zakládáš chov mimozemšťanů, nezanedbávej jejich výchovu a vzdělání. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ono už obsazení dost hodně láká. Jména jako Madsen, Kingsley, Molina, Whitaker, M. Williams i N. Henstridge zaručují celkem kvalitní podívanou... No, taky nejsem nijak daleko od pravdy. Na to, že jde o rok 1995, kdy efekty ještě nejsou na takové úrovni, na jaké jsme zvyklí dnes, jde o celkem kvalitní podívanou. Zajímavý příběh. Možná to mohlo být méně krvavé a víc tlačené na komediální stránku. Každopádně jsem byl spokojený a určitě ne zklamaný.... ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Daný žánr (sci-fi horor) sice patří mezi můj oblíbený, ale tohle byla - i přes vynikající obsazení - vážně nehorázná srágora (a to bez pardónu)! Poměrně vysoké hodnocení zde, je mi opravdu záhadou... Madsen a Henstridge mě v takovém filmu ani neprekvapujou, ale Kingsley s Whitakerem a Molinou budto vubec necetli scénář nebo nebyli zcela při smyslech - když na tohle kývli... ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)
  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)

Reklama

Reklama