Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní psychologické drama a sonda do duše psychopata (neplést si s úchylákem či tak ...) a sociopata. Inteligentní mladík od policie se dostává stále více do spirály vraždění, aby vyhladil jeden důkaz za druhým, lidé ve městě umírají. Jeho ineligence je zpočátku silnou zbraní, ovšem v poslední části filmu vidíme již jeho naprostou proměnu v "šílence", jehož primárním cílem je zabíjet a ničit - zatímco původní cíl byl pouze si bokem ulít podvodem nějaké prašule ... Odkaz na Freuda, fotografie a vzpomínky na úchylnou mámu, přistižení bratra při znásilnění 5ti leté holčičky v autě dávají jasný odkaz na silně psychologicky laděný příběh, který nechává zdánlivou kriminální složku jen jako kulisu. Hodně rozpačitě na mne působila ústřední znělka, která dělala z filmu jako by do nebe volající černou komedii, ovšem její text naznačuje, že nikoliv jedinec, ale celá společnost se podílí na občasném vzniku takovýchto stvůr, jako je hlavní hrdina ... Je to hodně dobré, dobře zahrané, ale strašně záleží, z jakého úhlu se divák na film dívá. Mne prostě dostala vyloženě ta psychologická rovina. Film obsahuje dvě scény neskutečně brutálního násilí na ženách, které rozhodně nemají v běžné USA produkci obdoby, takže pozor, tyhle scény mohou silně traumatizovat ... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem hodně divný pokus o noir, který má možná v hlavní roli výborně hrajícího Caseyeho Afflecka a manipuluje s celkem dobrou atmosférou 50. let, ale jinak je režisérsky celkem nevyvážený. Navíc příběh mi přišel docela slabý a i přes Aflleckův působivý výkon jsem se hlavní postavě nedostal pod kůži ani trochu. Což je v tomto případě docela problém. Režisér to navíc nemá pevně v rukou a střídají se zde zajímavější pasáže s poněkud nudnějšími. 50% ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Killer Inside Me je film, ktorý bez znalosti predlohy vôbec nefunguje, aspoň teda nie v podobe, ktorú dal dokopy Winterbottom. Bavilo ma sa na to pozerať od začiatku do konca, pretože som naivne veril, že príde moment, ktorý vysvetlí Affeckovu motiváciu, lebo hoci flashbacky všeličo naznačili, ani v jednom prípade samotné pohnútky nejustifikovali. Aký-taký šmrnc tomu dávala aspoň dobová atmosféra a keď sa zamyslím, tak noir bol to jediné, prečo som si film vlastne chcel pozrieť. Aspoň v tomto smere vôbec nesklamal. ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Atmosféra ve chvílích, kdy Casey dává průchod svému temnému já, by se dala krájet. Chvílemi člověk uvažuje jestli se dál koukat. A to pro mě není problém koukat na filmy jako je pila, ale tam to člověk tak nějak očekává. Tohle působilo až moc reálně. Paradoxně Caseyho teda moc nemusím. Jinak jde však spíš o průměr, děj se dá při troše fantazie předvídat a pak je třeba si chvíli počkat, jestli to skutečně skončí, jak si myslíte. Navíc mi moc nepřijde, že hlavní "hrdina" se svými sklony bojuje a spíš to vypadá, že čekal na startér, který se mu v žádném případě nechce zastavovat a vyloženě si jej užívá. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Texaské, chladnokrevné, psychologické, šokující, svým způsobem sympatické, zvrácené. Chtěla jsem si přečíst knižní předlohu, bohužel jsem jí nesehnala..ale možná dobře. Byla jsem mile překvapená celým dějem, psychologicky chladnou logikou hlavního hrdiny a oddnanou láskou jeho přítelkyň. I když mi vlastně uniká, proč to celé začal, nemělo to asi žádný hlubší význam. Co se týče herců, Casey Affleck bodoval. Zaujmul hlasem, chladným výrazem a zvláštně sympatickou tváří. Film, u kterého vám bude zle.. ..country píseň u záběru na hořící dům.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)
  • Zlaté maliny 2011: Nejhorší herečka ve vedlejší roli - Jessica Alba. (Pepinec)

Reklama

Reklama