Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (774)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety jsem to dokázal sjíždět na VHSce minimálně třikrát do roka. Teď už to tak žhavé není a chybičky jsou už patrnější, ale přesto zůstává Godzilla dobrou zábavou, při které německý režisér nechá japonskou příšeru poupravit panorama Manhattenu... Kdo by se nebavil? Akčních scén tu není tolik, kolik bych chtěl, ale celkově i na svou dobu je to oddechová zábava se vším všudy. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná hollywoodská zábava, která mě nenudila ani sebemenší chvilku. Vždycky bylo na co koukat. V čele celého filmu stojí dva nezpochybnitelní sympataci Jean Reno a Matthew Broderick, kteří film dostávají i do civilně osobní roviny. Blockbuster scény jsou udělány s největší láskou k tomuto žánru. Plus když k tomu přidáme svěží humor a milé detaily, nemohu hodnotit jinak. Já opravdu nevím co bych tomu vytknul, snad jen pár děr ve scénáři a jistou schématičnost děje. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejnudnejsich popkornovejch filmu. Herci hrajou celkem prumerne, jedinej Jean Reno je skutecne dobrej. Uvodni hodina, kdy Godzillu obevi, delaj ruzny vyzkumy atd. je silene nudna, pak nastesti pride prvni prestrelka, ktera je hodne husta, pak zas hodinu nudy, druha dobra prestrelka a pak zbytecne natahovanej konec s tim, ze Godzilla jeste zije. Navic v roce 1998 mohli triky vypadat slusne, ale ted mi prisla Gozdilla silene gumova, ani ne tak kdyz je videt cela, ale pri nejakejch blizkejch zaberech to byla fakt tragedie. A ty mlady Godzilly, to bych lepsi nasel v hrackarstvi. Celej pribeh se desne vlece, Godzilla v podstate nikoho nenapada, jen tak chodi po meste a navic nikde nejsou zadny vnitrnosti ani krev. Spis nez akcni thriller to je komedie. Ale to Emmerich asi v planu nemel. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mnohi nemaju radi Emmericha kvoli jeho prehnanosti pri tzv. popcornovych filmoch, akym je trebars tento film, ale aj v roku 2011 som si vychutnal reprizu Godzilly podobne rovnako, ako aj v roku 1998. Taky sci-fi thriller CLOVERFIELD / MONSTRUM (2008) sa mi sice pacil viac, lebo tam bola akasi vaznost a autentickost rucnej kamery, ale Godzilla bol cisty popcornak, stvoreny pre zabavu a natoceny tak, aby nebol mladezi nepristupny. Mne osobne sa to opät pacilo a nemozem dat menej, ako 4 *, kedze vizualne efekty boli na tu dobu slusne natocene, pribeh bol zabavny a pozrel som si to cez domace kino pricom basovy zvuk subwoofera urobilo pri sledovani filmu tiez svoje caro. _______ Matthew Broderick - (Dr. Niko Tatopoulos) +++ Jean Reno - (Philippe Roaché) +++ Maria Pitillo - (Audrey Timmonds) +++ Hank Azaria - (Kameraman - Victor 'Animal' Palotti) +++ Kevin Dunn - (Plukovník Hicks) +++ Michael Lerner - (Major Ebert) +++ Harry Shearer - (Charles Caiman) +++ Arabella Field - (Lucy Palotti) +++ Produkcia: Roland Emmerich, Dean Devlin +++ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nástup je efektný, cítiť to napätie, že príde niečo veľkého. Potom to príde, strieľame potom, poriadne to ani nevidíme a po čase nás to začne trochu nudiť. Reno a Broderick sa sem vôbec nehodia. Poteší fór s Rogerom Ebertom. To má zato, že sa mu nepáčil ID. Emmerich nepresvedčil ani svojou veľkoleposťou, ak bol ID v niečom lepší, bola to výprava. Ale pozrieť sa to dá. Samozrejme nedoporučujem Japoncom. To by bolo ako nútiť Slováka pozerať sa na americkú verziu Jánošíka. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Roland Emmerich se podělil o svůj nejtrapnější zážitek: „Byl jsem v Japonsku, abych předvedl majitelům autorských práv svou novou Godzillu. Než jsem odprezentoval, přivedli mě ke studiu Toho a tam stála její socha mající kolem krku nápis ‚Pane Emmerichu, jsem připravena na Vaše tzv. natáčení.‘“ (Karlos80)
  • K výstavbě filmových kulis bylo použito 35 tun železa. A spotřebovalo se tolik barvy, že by stačila na natření celého mostu Golden Gate. (Karlos80)
  • Úvodní titulky nám připomínají jaderné zkoušky na atolu Mururoa ve Francouzské Polynésii, které probíhaly v letech 1966-1996. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama