Reklama

Reklama

Karate Kid

  • USA The Karate Kid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý Dre Parker musí kvůli práci své matky opustit Detroit, ale také všechny své kamarády a místa, která znal. Po příjezdu do Číny se snaží zapadnout mezi své vrstevníky. Přestože se mu v novém prostředí nelíbí, zakrátko se zamiluje do své spolužačky Mei Ying, která sice jeho city sdílí, ale kulturní rozdíly jim příliš nepřejí. Navíc se do toho všeho ještě zapojí žárlivý Cheng, který je dvakrát vetší než Dre a ovládá kung-fu. O údržbu domu, ve kterém Dre bydlí, se stará pan Han, kterého postihla velká tragédie. Ten o sobě tají, že je mistrem kung-fu. Aby se mohl Dre Čchengovi postavit, Han ho začne =trénovat a přihlásí ho na nadcházející turnaj kung-fu. Zatímco mu vysvětluje, že kung fu nestojí na úderech a chvatech, ale na rozvážnosti a klidu, zjišťuje Dre, že postavit se soupeři bude nejtěžší úkol v jeho dosavadním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (734)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Originál jsem nikdy neviděl. Jackie Chan hraje více než by si Jared zasloužil, ale budiž. To že americká rodina nemá práci doma a tak se přestěhuje do Číny, budiž. To že má film více než dvě hodiny, ale akceptovat nelze. Dlouhé, vykonstruované a nebýt hlavně Jackieho tak jde hodnocení zcela určitě dolů. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Americká 80.ková trilogie je pro mne filmovým "martial-arts strašákem a zvrhlostí" v jedné podobě. Tu trilogii jsem fakt nesnášel a naprosto nenáviděl. Při představě natáčení remaku mi vstávaly vlasy hrůzou na hlavě a naplňovalo moře naprostého nepochopení ... Přesto však, jako každý jiný, jsem při první možné příležitosti na film koukl... A byl jsem velmi mile překvapen! Tohle není žádný Karate Kid a absolutně s původní trilogií nemá nic společného. Vdyť i ten kluk se neučí žádné karate, ale v Číně kung-fu! Je to docela v pohodě oddychovka, dobře se na to dívá. Vadí tomu dlouhá stopáž, úplně zbytečná. Film tak obsahuje scény a výplň , které opravdu nudí ... Navíc je to pro děcka prostě. Ale pro děcka dobrý, mít syna nebo vnuka, tak bych ho na tohle do kina rozhodně vzal ... Jinak ale žádný zázrak, prostě průměr. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nová klasika všech dětí už se z podobného námětu dnes stát nemůže, ale i tak klobouk dolů za to, že se takhle jednoduchý příběh, navíc při doslova vražedné délce, nerozsypal tvůrcům pod rukama. Na rovinu ale říkám, že po úvodní klasice "přestěhování-zklamání-šikana" snad ani nešlo o zklamání, jako spíš o regulérní nudu. Až překvapivě fajn a naprosto přirozený Jaden, solidní tréninky, klasické montáže a božský Jackie Chan mě nakonec vytáhli tak vysoko, až se mi tomu při závěrečných titulcích nechtělo věřit. 70% a nakonec opravdu i čtvrtá hvězda. Remakovat klasiku tak, aby výsledný film dokázal dýchat sám za sebe, není legrace. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film "Karate Kid" z roku 1984 som niekoľko krát už videl. Nikdy ma však nedokázal nejak vyraznejšie zaujať. Keď som sa dopočul, že sa pripravuje jeho remake, tak ma to celkom potešilo. Hovorím si, že by to nemuselo byť zlé. Bol som zvedavý najmä na to ako zvládne úlohu majstra kung fu Jackie Chan. Uznávam, že bol dobrý. Avšak strašne ma znechucoval ten malý dredatý blbeček. Kde len mohli nabrať takého mrzkého, netalentovaného sopliaka? Kto ho tam pretlačil? Preklikal som si zopár filmových stránok a potom mi to došlo. Veď je to synek preplateného hollywoodskeho zmrda Willa Smitha. Tatíček zaťahal za nitky a máme tu malého čierneho karatistu. Máme tu protekčného záprdka, ktorý zničil celý film. A keď už tu teda máme černošský "Karate Kid", tak by sa mohol čoskoro natočiť aj hebrejský "Karate Žid". * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Leaving Detroit ,2. Looking for Mr.Han ,3. Kung Fu Heaven ,4. I Want To Go Home/The Forbidden City ,5. The Lunchroom ,6. Backstreet Beating ,7. Han's Kung Fu ,8. Ancient Chinese Medicine ,9. Beijing Valentine ,10. Mei Ying's Kiss ,11. Jacket On, Jacket Off ,12. Journey to the Spiritual Mountain ,13. Hard Training ,14. All Work and No Play ,15. From Master to Student to Master ,16. Dre's Gift and Apology ,17. Tournament Time ,18. Final Contest , ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • S myšlienkou zdvíhania bundy zo zeme (ako základom na výcvik kung-fu) prišiel samotný Jackie Chan (Han). (megajalec)

Související novinky

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

Od karate děcka k nejpopulárnější hračce

25.12.2010

Karate Kid byl příjemným překvapením letošního léta (a stal se vůbec nejúspěšnějším filmem Jackieho Chana), takže jeho režisér Harald Zwart dostane další velkou příležitost. Jisté pochybnosti tu ale… (více)

Reklama

Reklama