Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

harfuska 

všechny recenze uživatele

Klasicky černošská preafektovaná paródia na zábavu. Čierny humor v podaní čiernych hercov pȏsobí dosť lacno a s pȏvodnou britskou komédiou sa to nedá ani porovnávať. Najhorší bol ale James. Je to totálne neschopné, nesympatické poleno a jeho snaha o herectvo je smiešna. Do tohto sa radšej nemali púšťať. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Až také hrozné, ako tu niektorí prezentujú, to nie je. Anglický origo je samozrejme lepší, no ani tento až tak nezaostáva. Hviezdnemu afroamerickému ansámblu to tu svedčalo, aj keď Lawrence bol výnimočne dosť civilný, čo beriem ako plus. Najotravnejší tak bol Tracy Morgan, bez ktorého hovnovej scény by sa film zaobišiel. Ale inak tak primerane zábavné (umrieť od smiechu určite nehrozí) a bez hromady trápnych scénok, aké zvyknú byť v podobných černošských komédiách. ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbina, ale stejně každymu, kdo viděl originál, doporučuju se na to podivat, protože tady jde krásně vidět, jak se prakticky úplně stejnej scénář dá naprosto podělat (originál je pro mě jasně na 5*). Rozdíly v hereckých výkonech obrovské, už jen když sem viděl ten výběr herců, tak mi bylo jasné, že to nemůže dopadnout dobře. Takle to totiž dopadá, když se do mistrného černého anglického humoru začne srát USA, vznikne z toho nezajímavá až nudná černá (a to doslova černá) blbinka. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno hned na začátku - jsem fanouškem původního Death at a Funeral a nechápu, koho napadlo udělat po třech letech remake s otravnými uřvanými černochy namísto elegantních stylových Britů. A už vůbec nechápu, proč při tom předělávání dostal výpověď humor. A proč na jeho místo byla povolána trapnost. Několik povedených okamžiků se tu samozřejmě najde (ty jsou bez výjimky převzaty z originálu), takže za ně alespoň dvě hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $42,739,347Tržby Celosvetovo $49,050,886Tržby za predaj DVD v USA $13,818,04 //počet predaných kusov 847,0462║ Otrocké kopírovanie Anglického originálu, ktoré koľko toľko pobaví ale na hereckú súhru originálu to fakt nemá a to mali v Americkom remaku veľa zvučných mien, ale aspoň že dá sa to pozrieť. /45%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)
  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)
  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)

Reklama

Reklama