Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie, která v sobě mísí prvky absurdního, černého a situačního humoru. Je až neuvěřitelné co dokázal režisér a a scénaristé vecpat do příběhu o jednom pohřbu. Film naplnili řadou zajímavých a zábavných postav od hypochondra přes omylem zdrogovaného až po homosexuálního liliputa. Film utíká rychle a má v sobě spoustu vtipných situací. Nenápadná ale o to kvalitnější komedie. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská černá komedie se spoustou výborných herců, kterým vévodí adamita Tudyk a Matthew MacFadyen. Ačkoliv se najde i pár dost nechutných věcí, jedná se pořád o zábavu nejvyšší kvality. Není nad inteligentní humor. Ale ten britský já měla ráda vždycky. Nechci si ovšem ani představit, jak dopadl americký remake! Už jen z pohledu na plakát mě jímá hrůza. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Asi by nebylo úplné správné srovnávat anglický humor například Randalla & Hopkirka a dnešní. Spousta věcí na světě se vyvíjí, a stejně tak i sranda se mění. Co ale čekám od komedie jako první (a klidně i jediné, někdy)- to je, že se nebudu nudit. A u "smrti na pohřbu" jsem se fakt nenudil ani trošku a ani chvilku. Byla to ptákovina, ovšem s tím jsem to i pouštěl, takže v pořádku. Pochválit lze (výjimečně, většinou bývám přísný) i dabing, zejména "dědu Simpsona" Dalimila Klapky, jehož známý hlas dění chvílemi vhodně výrazně oživoval. ()

woody 

všechny recenze uživatele

O tom, že největší absurditou našeho života je náš vlastní pohřeb se nás pokoušelo přesvědčit hodně filmů. Třeba Samá chvála nebo Náš milý nebožtík. Vždy to však sklouzlo do laciných moralitek a přehnaného patosu. Ale když se rozlučky ujme Frank Oz se svým stylem černějším, než černochova řiť v nočním tunelu a mladý autor Dean Craig se svým rázným a úderným stylem je o perfektní komedii postaráno. Působí to jako adaptace nějaké mě neznámé Simonovky (všední, až smutná událost se zvrne v pakárnu). Atributy jsou přitom velice provařené, ale předkládané ve velice svěžím hávu. Jedna putující lahvička léků, vyděračský skrček, zfetovaný snoubenec, sprostý invalidní strýček a samozřejmě rozhádaná rodina. Chybí sice nějaký výraznější hlavní hrdina, ale zase tu máme tucty dalších postaviček (vikář, hypochondr). Abych to neprotahoval, komorní a výtečná komedie ze staré školy. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Frank Oz sa špecializuje na komédie a za tie roky sa naozaj vypracoval a ja tomu fandím, lebo v dnešnej dobe a hlavne v Amerike je ťažké urobiť kvalitnú a vtipnú komédie a ľudí, ktorí by sa špecializovali len na tento náročný žáner je čoraz mene. Už Bowfinger sa mi veľmi páčil, no ako milovník čierneho humoru musím oceniť toto dielko. Má síce pomalý rozbeh a zo začiatku vám môže vyschnúť v hrdle zo suchého anglického humoru, no potom sa to rozbehne a suchý anglický humor, ktorý ja osobne mám celkom rád, sa stane suchým anglickým čiernym humorom obohateným o prímes príjemnej situačnej komiky, takže výsledok je príjemná "anglická" situačná čierna televízna komédia zaľudnená fajn figúrkami a občas na hranici bizarnosti balansujúcimi scénkami. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Herci, kteří hráli manželský pár Daniel (Matthew MacFadyen) a Jane (Keeley Hawes) byli v době natáčení manželi i ve skutečném životě. (Chatterer)
  • Alan Tudyk (Simon) a Peter Dinklage (Peter) jsou jedinými Američany, kteří si zde zahráli. (HappySmile)

Reklama

Reklama