Reklama

Reklama

Po smrti otce se čtyři sourozenci (Jason Bateman, Tina Feyová, Adam Driver, Corey Stoll) v různě složitých životních situacích vracejí do domu svého dětství, aby tu strávili týden pod jednou střechou společně s přehnaně starostlivou matkou (Jane Fondová) a nesourodou změtí drahých poloviček, bývalých partnerů i promarněných lásek. Na přetřes tak přichází jejich minulost a vztahy s lidmi, kteří je milují a znají nejlépe. Jejich společné soužití nakonec vyústí v hysterické a emocionální situace plné chaosu, humoru, lásky a vykoupení, které umí dát jen rodina. Ta nás sice vždycky dovádí k šílenství, ale stále nám připomíná naše nejčistší a nejlepší já. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (145)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19,8miliónaTržby USA $34,296,320Tržby Celosvetovo $40,996,320Tržby za predaj Blu-ray v USA $305,595 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $2,142,639 //počet predaných kusov 106,264║ sladko kyslá dráma od rutinéra Shawn Levyho chce dosť odvalene útočiť nátlakovým sentimentálnym spôsobom na city diváka a samozrejme že to ani náhodou nefunguje, skôr ide o otravnú záležitosť než to čo chcel tento film byť, medziľudská dráma s pár odľahčenými scénami teda ani náhodou nehrozí, strata času aj keď herci sa snažili niečo z toho vyžmýkať /35%/ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše "feel-good" drama než vyloženě komedie, což ale není úplně na škodu. This Is Where I Leave You je poklidná oddechovka se sympatickým obsazením a několika (spíš málo) vtipnými momenty. Nejvíce mě zaujala hořká linie okolo Timothyho Olyphanta, která však dostala po hříchu málo prostoru. Naopak Rose Byrne je netypicky děsně nevýrazná, což možná dělá fádní vizáž a ne moc slušivý účes, který má po většinu stopáže. Film spíše klouže po povrchu a množství načrtnutých rodinným problémů řeší jen tak zlehka. Žádné velké drama se nakonec nekoná. This Is Where I Leave You je z té skupiny filmů, které jsou potřeba a nejlépe v co největším množství. Díru do filmového světa neudělají, ale slouží parádní relax. ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

This Is Where I Leave You je jedním z těch veskrze obyčejných filmů, které vycházejí se železnou pravidelností jednou nebo dvakrát ročně, ale s tou samou pravidelností dokážou i uhranout: prvotřídně obsazená a produkovaná hořkosladká komedie o rodinných trablech s dokonale sympatickými postavami, koňskou dávkou nostalgie, zdravou špetkou humoru i patosu a s melancholickým hudebním podkresem navíc. Prostě sladkobol jako vyšitý. Ale pokud je vše zmíněné natočené s citem, nemá cenu odolávat. Obzvlášť když příslib hereckého koncertu naplňuje beze zbytku. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Na to jakou neuvěřitelně kvalitní skvadru Shawn Levy měl, to totálně podělal. Nevím jak víc nezáživný film mohl natočit, než právě Co by kdyby. Má tu nádhernou Rose Byrne, vždy sympatického Jasona Batemana a v dalších vedlejších i hlavních rolích tu běhají herci jako Jane Fonda, Adam Driver, Cory Stoll nebo Timothy Olyphant. Jenže výsledek je tak neskutečně mdlý, že Vás ani závěr nezahřeje u srdíčka. Nuda. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Těch 61% tady (03/18) mě zase překvapuje, moji oblíbení ale hodnotili stejně jako já vysoko. Ten film sice asi neni nejlepší na světě, je to ale skvělá komedie s ještě lepšim obsazením (Fonda, Driver, Bateman, Corey Stoll, Abigail Spencer...). Pár klišé se to nevyhne, ale nakonec jsou i ty rozvedený celkem dobře - zdaleka ne všechno dopadne růžově (rozchod Phillipa, nenavrácení se k sobě Judda a Quinn), i ty jsou ale celkem marginální vzhledem k tomu skvělýmu zbytku. Náladou mi to připomalo něco mezi Andersonovejma Royal Tenenbaum a mym nedávnym objevem Crazy, Stupid Love - občas trochu bizár, občas trochu absurdno (v nejlepších slova smyslech), celkově prostě hrozně sympatická komedie se skvělejma hercema. Já si to teda rád někdy pustim znovu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Podle knihy bylo příjmení rodiny Foxmanovi, ve filmu bylo změněno na Altmanovy. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy Wendy (Tina Fey) pije s Juddem (Jason Bateman) na střeše víno, se stále mění množství vína v její skleničce, přestože ji Judd vzal láhev, aby už nepila a tak si neměla jak dolévat. (hansel97)

Reklama

Reklama