foto

Matthew MacFadyen

  • nar. 17.10.1974 (42 let)
    Great Yarmouth, Norfolk, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herecké předpoklady zdělil po své matce, která byla také herečkou. Po studiu na královské akademii dramatických umění, kterou absolvoval v roce 1995, se stal známým hercem na divadelních prknech.

V televizi, která nastartovala jeho další kariéru, se poprvé objevil v roce 1998 v adaptaci románu Emily Bronteové NA VĚTRNÉ HŮRCE. Následovaly další role, převážně v britských seriálech, z nichž nejúspěšnější byla role agenta v MI5. Velitele ponorky si zahrál ve filmu ENIGMA.

Do povědomí našich diváků se dostal rolí charizmatického pana Darcyho v nové verzi románu Jane Austenové PÝCHA A PŘEDSUDEK. Je ženaty s Keeley Hawes, s níž se seznámil během natáčení seriálu MI5. Mají dvě děti, dceru Maggje, syna Ralpha a společně vychovávají Keeleyina syna z předchozího manželství.

Lucka "LuciS13" S.

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Nutcracker and the Four Realms
2016 Churchill's Secret (TV film)
2015 Die Trapp Familie - Ein Leben für die Musik
2014 Ztracen v Karastánu
2012 Anna Karenina
2011 Tři mušketýři
2010 Robin Hood
2009 Enid (TV film)
Slečna Marplová: Kapsa plná žita (TV film)
2008 Duel Frost/Nixon
V plamenech
2007 Grindhouse: Don't
Horší než smrt
Mr. Bean's Wedding
Secret Life (TV film)
2006 Hříšné město
2005 Pýcha a předsudek
2004 Třináctá komnata
2002 Hra o smrti
Project, The (TV film)
2001 Enigma
2000 Možná, miláčku
Vražedná místa: Doktor Bell - temné začátky Sherlocka Holmese (TV film)
1999 Válečníci (TV film)
1998 Bouřlivé výšiny (TV film)

TV seriály

2016 Ripper Street (TV seriál)
Occurrence Reports (S05E06)
A Last Good Act (S05E05)
The Dreaming Dead (S05E04)
další epizody (12)
2015 Tajemství Enfieldu (TV seriál)
The Last Kingdom (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
2014 Ripper Street (TV seriál)
The Peace of Edmund Reid (S03E08)
Live Free, Live True (S03E07)
The Incontrovertible Truth (S03E06)
další epizody (8)
2013 Ambassadors (TV seriál)
Ripper Street (TV seriál)
Our Betrayal: Part 2 (S02E08)
Our Betrayal: Part 1 (S02E07)
A Stronger Loving World (S02E06)
další epizody (8)
2012 Ripper Street (TV seriál)
What Use Our Work? (S01E08)
A Man of My Company (S01E07)
Tournament of Shadows (S01E06)
další epizody (8)
2010 Any Human Heart (TV seriál)
Pilíře Země (TV seriál)
2008 Ashes to Ashes (TV seriál)
Criminal Justice (TV seriál)
Malá Dorritka (TV seriál)
2002 MI5 (TV seriál)
2001 Perfect Strangers (TV seriál)
The Way We Live Now (TV seriál)

Dokumentární

2016 Revolution: New Art for a New World
2014 24 hodin na planetě Zemi (TV film) - vyp.
2011 Film o filmu: Tři mušketýři ve 3D
2007 Tony Blair (TV film) - vyp.
2006 Norimberk: Nacisté před tribunálem (TV seriál) - vyp.
2004 Happy Birthday BBC Two (TV film)

TV pořady

2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace