Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká kosmetička jménem Joy Millerová učí po večerech své studenty, jak líčit a upravovat vlasy. Práci ztratí poté, co jeden z jejích studentů omylem cigaretou zapálí paruku. Požár se rychle rozšíří po celé místnosti. Joy neváhá a vrátí se, aby zachránila zvířata, která jsou v místnosti v klecích. Její statečný čin se poté objeví i v novinách. Článek uvidí Grushinsky, diplomatický zástupce malého východoevropského státu Slovetzia, o kterém Joy nikdy neslyšela. Grushinsky byl poslán do USA, aby našel vyučujícího přírodních věd pro děti prezidenta Slovetzie. Díky článku se mylně domnívá, že Joy je akademická učitelka, a nabídne ji proto práci. Ta nabídku přijímá, a až poté, co dorazí do Slovetzie, Grushinsky zjistí, že Joy je jen pouhá kosmetička. Domluví se spolu, že budou předstírat, že Joy je skutečná učitelka. Joy na prezidenta a diktátora Borise Pochenka neudělá dobrý první dojem, když na domluvenou schůzku přijde pozdě. Je však výborná ve spolupráci s prezidentovými dětmi, které učí o životě mimo Slovezii a pomáhá jim získat sebevědomí. Prezident Pochenko je znepokojen Joyinou silnou nezávislostí a skutečností, že z něho nemá strach jako všichni okolo. Postupně si však na sebe navyknou a stanou se z nich přátelé. Joy mu radí, jak se chovat, protože Pochenko nechce být ve světě znám jako „zvíře“, jak o něm píší zahraniční média. Prezidentův premiér Leonid Kleist ovšem nesouhlasí s novou strategií a chce rozdrtit rostoucí vzpouru mezi mladými občany Slovetzie. Joy se dozví, že Katrina, jedna z prezidentových dcer, je zamilovaná do Aleka, vůdce povstání. Ten je zajat a uvězněn ve sklepení zámku, ale Joy Katrině pomůže vplížit se do sklepení, aby se mohla vidět se svým milým... (TV Prima)

(více)

Recenze (85)

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Anna a král v lidovější verzi. 1) Na severozápadní hranici Rumunska leží malá země, Slovecie. Vládne tam milovaný diktátor Počenko s vizáží a chováním Stalina. Sídlí na zámku Sychrov, čte si české noviny, jí českou majolku, ba dokonce vyhotovuje dekrety v českém jazyce. Blízkost Slovenska se projevuje ve slovenských nápisech v továrně. Domácí atmosféru doplňují portréty československých presidentů od Gottwalda po Husáka. 2) Do této idyly přijíždí nositelka "amerického kulturního imperialismu", která utekla z estrádního sitcomu Chůva k pohledání zřejmě proto, aby zažila nějaké dobrodružství. Na konec se ani neptejte, je ještě blbější, než by vás napadlo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chůva Fajn vystřídala seriál za film a americkou domácnost za pracovnu prezidenta vymyšlené země na Východě Evropy. Shodou okolností se ten Východ Evropy točil u nás, což mě ani, na tu dobu kdy se to natáčelo, nepřekvapovalo. Co už mě ale překvapilo, tak některé české noviny, čeští prezidenti na zdi, české nápisy a nebo zámek Sychrov. Celkově se na to poměrně dobře koukalo a jelikož jsem se občas i zasmál, nevidím důvod, proč bych tuhle jinak klasicky ohranou komedii nemohl ohodnotit průměrnými hvězdami. Jelikož je tu vše vymyšlené, tak nás v podstatě ničím neurazili. A to je u amerického filmu s podivem. ()

Reklama

Keiniku 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak sladké, že by se s tím dal osladit čaj. Držkatá Fran versus stalinoidní Timothy. Jelikož je to jenom o tři roky mladší než já, byla to jedna z mých prvních dospěláckých pohádek. S matkou to svorně milujeme. Svět potřebuje filmy, jako je tenhle, poněvadž kdyby měl člověk u té bedny pořád jenom myslet, vytek by mu mozek ušima. A navíc, my, svobodné mladé ženy, se chceme nechat unášet fantaziemi. Tak nám to nekažte. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu to ale je sranda. V neurčité východoevropské zemičce mají v hradě na zdi Husáka, polní práce vykonávají v krojích a národní specialitou je jelito na sedlé smetaně. Český štáb se přitom musel královsky bavit. Kdyby ke mně někdy na návštěvu přišla Drescher nebo Dalton, nedala bych jim k jídlu nic jiného než to jelito. A ještě bych ho polila kyselou smetanou! : ) ()

Martinka21 

všechny recenze uživatele

Jako Anna a král.....Muž který má srdce z kamene a žena, která touží být milována..... Když si prohlížím obrázky z filmu, vybaví se mi scéna, jak Joy sedí na schodech uprostřed noci a brečí. Najednou jí někdo podá papírové kapesníky, které jsou ve velmi zdobené krabičce, a jí to hned dojde. Ano, je to ON jejího srdce šampion..Njn, romantika jak má být. ;)( Film jsem viděla tak cca před 7 lety, tak doufám, že jsem si tu scénu nespletla a ona nepatřila do jiného filmu. :-D) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Při první společně snídani v zámku čte prezident cizí noviny, ale na stole mu leží české noviny Právo. (snikrs)
  • Scény, ve kterých kosmetička jede v limuzíně za prezidentem, byly natáčeny v Chrastavě, městě, které bylo v roce 2010 postižené záplavami. Z českých lokací se dále filmovalo na zámku Sychrov v Českém ráji. Ve filmu je tak možné spatřit celou řadu českých nápisů a titulků. (je-za)

Reklama

Reklama