Reklama

Reklama

Kličkující rychlá auta, šílení taxikáři a osm miliónů potrhlých chodců patří ke každodenní práci Wileeho (Joseph Gordon-Levitt), jednoho z nejlepších poslíčků na kole v New Yorku. Vyžaduje to zvláštní povahu, jezdit na speciálním lehkém jednorychlostním kole bez brzd. Takoví jezdci musí být výbornými cyklisty, ale stejně tak jsou to sebevražední cvoci, kteří riskují, že se rozmáznou na zemi kdykoliv vyrazí do provozu. Ale chlapík, který je zvyklý hodně riskovat, tentokrát zažije daleko víc než kdy dřív. Rutinní zakázka se změní v závod o život ulicemi Manhattanu. Když Wilee vyzvedne poslední expresní zásilku toho dne, zjistí, že věci nejsou jako obvykle. Tentokrát se ho někdo doopravdy snaží zabít. (HBO GO)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (541)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutočným zbesilým tempom mi tento fim pripomína legendárnu Lolu, ktorá behala o život. Od začiatku do konca sa neustále niečo deje. A aj keď sa na chvíľu nebicykluje a hrdina si kupuje obyčajný obed, tak vďaka strihu ma film celý čas neskutočný drajv. To že príbeh je jednoduchý absolútne nevadí. Scenáristicky je perfektne vymyslený a neustále dokáže v detailoch prekvapovať. Dej sa miestami vracia v čase, určitú udalosť sledujeme z iného pohľadu atď a nakoniec všetko do seba hladko zapadne. Aj postavy sa vydarili. Hlavný hrdina, ktorý nemá chuť sa zomlieť korporátnym štýlom života a radšej žije naplno s neustálym pocitu adrenalínu. Jeho sexy priateľka, kolega messenger s ktorým hlavný hrdina neustále závodí a nakoniec Michael Shannon ako záporák, ktorý si behom jedného dňa poserie celý život. Ale popritom stihne ešte mnohým poriadne zavariť. Hlavnou devízou filmu sú bicyklové scény ktoré majú neskutočnú dynamiku a pritom pôsobia prirodzene. Len v troch scénach je patrné vylepšenie CGI. Zvyšok vyzerá na starú dobrú kaskadérsku robotu plnú pôsobivých kúskov. Miestami ma to uchvátilo viac ako CGIčkové autonaháňačky, ktoré sú dnes štandardom. Perfektne je zvolená aj hudba a posledným hlavným hrdinom sú ulice New Yorku, ktoré dodávajú celému filmu neskutočnú atmosféru. Takže aj po druhom pozretí som nadšený a nenapadá ma nič, čo by sa na tomto filme dalo vylepšiť. 10/10. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $20,275,446Tržby Celosvetovo $31,083,599Tržby za predaj Blu-ray v USA $284,590Tržby za predaj DVD v USA $6,911,154║ má to dobré grády, strhujúce scénky, výbornú kameru, nápaditosť, Koepp nečakane prekvapil, Joseph Gordon-Levitt potvrdzuje štatút vychádzajúcej hviezdy a na Michaela Shannona sa už jedine tešiť čo bude stvárať Supermanovi /80%/ ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, který se jednoduše nezastaví. Drzí, rychlý, plný nápadů a s mým oblíbeným sympaťákem JGL. Škoda té jednoduché zápletky, být to maličko originálnější, určitě bych neváhal a šel i na plný počet, protože potenciál tu určitě byl. Shannon je magor, má xicht jako magor a už by neměl nikoho jiného hrát, než magory! Hrozně se těším na jeho podání Generála Zoda, zde dokazuje, že záporáci mu opravdu od přírody padnou. Kolem a kolem, jednoduchá zábava, když je venku hnusně - proč ne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Svižně natočená jednoduchá a bezvýznamná jednohubka, která baví kaskadérskými kousky na kole, baví hereckým obsazením, ale dopadá tvrdě na dlažbu s příšernou zápletkou, která je kýčovitá a strašně, ale strašně naivní. Pohodová blbina na jeden večer, která u nás pochopitelně nešla do kin a podle mě to je po Temném Rytíři pro Levitta zbytečný risk a krok zpátky.Film přesně zaměřený na určitou skupinu lidí ( messengery, cyklo maniaky a bikery všeob. ) na ostatních divácích už záleží podle toho, jestli chcete vypnout u bezvýznamné koniny, nebo hledat v té provařené scénáristiké břečičce mouchy, sem tak na půl, 60%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile pro cyklisty s velmi svižnými a občas vtipnými honičkami, jedním nezničitelným poslíčkem, psychotickým poldou a trochu přihlouplou záminkou, která všechny ty šílené jízdy rozpoutala - ale, komu by na tom záleželo? Film si hraje s časovými rovinami i s rychlými náhledy, jak můžou jednotlivé jízdy skončit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Záverečnými titulkami film nekončí, po nich nasleduje ešte jedna scéna, kde môžeme vidieť, ako si Joseph Gordon-Levitt (Wilee) poranil ruku. (Johnny.ARN)
  • Ve scéně, kdy Wileei (Joseph Gordon-Levitt) dorazí do místa určení - Čínské čtvrti, nechává kolo uprostřed silnice, v dalších záběrech je však ale kolo na chodníku. (willy1)
  • Natáčanie začalo v polovici júla 2010 a skončilo začiatkom septembra 2010 v New Yorku. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

Johnny Depp už hledá nacistický poklad

22.10.2013

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo, že v pondělí bylo v Londýně zahájeno natáčení akční dobrodružné komedie Mortdecai. Název je zároveň jménem hlavní postavy, štramáckého a trochu snobského… (více)

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

Levitt a Brolin prolévají krev ve Městě hříchu

10.01.2013

Joseph Gordon-Levitt sice letos neuspěl s Expresní zásilkou (přinejmenším komerčně), ale Looper a hlavně Temný rytíř povstal byly velké hity. Není divu, že se jej mnozí snaží získat do svých projektů… (více)

Reklama

Reklama