Reklama

Reklama

VOD (1)

Chytré a intimní drama představuje Chrise Pinea coby ukecaného prodavače Sama, kterému je něco přes dvacet a jehož svět se zhroutil ve chvíli, kdy se dozvěděl, že jeho otec náhle zemřel. Proti své vůli se musí vypravit domů, dát do pořádku otcův majetek a znovu navázat kontakt se svou odcizenou rodinou. V procesu plnění otcovy poslední vůle odhalí Sam šokující tajemství, které obrátí jeho svět vzhůru nohama: má třicetiletou sestru, o které nikdy neslyšel (Elizabeth Banksová). Jak se vyvíjí jejich vztah, je Sam nucen přehodnotit vše, co si myslel, že ví o své rodině - včetně svých vlastních životních rozhodnutí. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (141)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Lehkovážná, nápaditá, osvěžující - vtipná záležitost, která nalezla námět pro svou dějovou osnovu v hluboké studnici zvané ŽIVOT. Leč dost možná je inspirace realitou nejen její silnou, ale i slabou stránkou. Jak se důsledně až do poslední chvíle snaží dovedně balancovat mezi dramatem a komedií, s blížícím se rozuzlením maličko ztrácí nadhled i rovnováhu. Ve finále pak dojímá nejen diváka, ale i sama sebe, takže se stává na můj vkus až přespříliš slzopudnou. Nicméně přesto si dokáže zachovat tvář, neboť nesklouzne až ke kýčovitému teatrálnímu sentimentu - kromě toho jí musím přičíst k dobru i sympatické hrdiny, takže za 3,5* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si zvolil především díky elitní holčíčí sestavě Elizabeth Banks, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde, protože na všechny tři se mé oko velmi rádo kouká a dámy opět nezklamaly, jsou krásný. Elizabeth je snad ještě hezčí než před deseti lety. Aby toho nebylo málo, tak jsem ještě dostal opravdu příjemný film, plný lidského citu a lásky a to v neohraném slova smyslu. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem se jedná o zcela tuctovou záležitost, stavěnou na sice v jádru zajímavé, ale uměle strojené dějové konstrukci poplatné zaběhnutým standardům svého žánru, občas si vypomáhající dávkou podpůrného sentimentu. Na druhou stranu jsou Lidé jako my příjemným způsobem zrežírováni, sympaticky obsazeni a líbivým civilním způsobem zahráni, což mě v kombinaci s faktem, že jsem se přistihl při pocitu diváckého zaujetí a pozitivních emocích s uvědoměním si, že na tomto příběhu něco kouzelného a chytlavého prostě je, utvrdilo v tom, že ty dvě hodiny věnované tomuto filmu nebyly zbytečně promarněným časem! 70% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"DOUFÁM, ŽE NIKDY NEPOZNÁŠ, JAKÉ TO JE MILOVAT NĚKOHO A PAK ZJISTIT, ŽE NEJSI DOST DOBRÝ." Myslím že solidní drama o rodinných vztazích, o které původně nikdo nestál. Skvěle (a spolehlivě) obsazeno... No jo no, Michelle Pfeiffer už jako začínající babička, letí to, ale zase dobré, že se toho holka nebojí a kariéra pokračuje (chvilku to vypadalo, že snad ani pokračovat nebude, přišla pár roků pauza - měl jsem strach, byla by to vážně škoda!)... Není to nic, na co bych si ve zbytku svého života udělal znovu čas (na to je život moc krátký a favority mám prostě jinde), ale závěr filmu je hodně příjemný. 60% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pekné, občas dokonca veľmi pekné. Je tu však jedno veľké ale. S veľkým rozpočtom prichádzajú aj väčšie nároky a celý čas som sa nemohol zbaviť dojmu, že by tomu scenáru viacej slušal špinavší indie kabát, vďaka ktorému sa dá veľa veľa odpustiť. To čo by vo forme lacného nezávislého filmu pôsobilo príjemne hrejivo a citlivo, predsa len s kvalitnou kamerou, hudbou a ďalšími production values vzbudzuje pocit tradičného klišé a nezaujímavého rodinného cajdáku. A pritom je to v jadre vkusné, úprimné a ľudské. Podobný typ filmu ako Blind Side, ktorému ubližuje až príliš veľká technická a realizačná precíznosť. 7/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré zažil sám režisér, keď stretol svoju nevlastnú sestru, žijúcu s inou rodinou až po dosiahnutí svojich 30 rokov. (Laslo)
  • Hilary Swank četla scénář a projevila zájem o hlavní roli, nakonec ale z projektu odstoupila. Další kandidátkou byla Amy Adams, dala však přednost své rodině. Roli pak mohla ztvárnit i Rachel McAdams. (Freshoun)
  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)

Související novinky

Další Star Trek míří do vesmíru

Další Star Trek míří do vesmíru

30.06.2014

Scenáristické duo Alex Kurtzman a Roberto Orci, které sepsalo třeba Transformers, Abramsův Star Trek nebo Amazing Spider-Mana 2, se vydává na režijní dráhu. Ne však pohromadě, každý z pánů dostal… (více)

Reklama

Reklama