Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 604)

tron 

všechny recenze uživatele

„Budeš mať chlapca alebo potrat?“ Cohen potvrdzuje to, čo som si o ňom už dávno myslel. Že pod maskou vulgárneho kreténa je v skutočnosti inteligentný („Vy naozaj chcete vo svojej krajine občianske práva?“ – „Čo sú to občianske práva?“ – „To keď vám poviem, to sa ešte len budete smiať.“) a sčítaný človek, ktorý vie výstižne trafiť klinec po hlavičke (finálny monológ o demokracii, z ktorého medzi riadkami pred čoraz šokovanejším publikom vysvitne, že nech už je v USA momentálne čokoľvek, demokracia to asi nebude). A Usáma bin Ládin má cameo. Pretože v skutočnosti je samozrejme živý. Len sa s ním americká vláda dohodla na fiktívnej smrti. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Borat aj Bruno pôsobili dôverihodne a vďaka tomu nesmierne vtipne. Mali lepšie gagy a nekorektnosť bola kvoli uveriteľnosti niekde úplne inde. Diktátor je už len divadlom v ktorom sú všetci účinkujúci herci. Je to film a svoju nekorektnosť by posúval vyššie len vtedy, ak by účinkujúci neboli všetko herci, ale bežní ľudia, ale na to už mali tvorcovia malé gule. Priemerná komédia (Ali G im vyšiel v tomto formáte viac). ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pro mne treti film s Cohenem co jsem videl Borat byl narez Bruno prumer Diktator je totalni ulet fakt sem neveril ze jeste nekdy nekdo natoci film kterej by dokazal urazit vsechny a vsechno tak jako to zvladnul treba South park Peklo na zemi ale Diktator to strka do kapsy jeho sila nespociva ani tolik v tom ze byste se tem vtipum a hlaskam nejak extra smali spis budete jako ja kazdou chvili nevericne zirat s otevrenou hubou ze to vubec proslo a rovnou to nezakazali ta kadence je pravda obcas trochu prehnana a ne vsechno se povedlo ale kdyz vas nedostane jeden skec bezkonkurencne vas odrovna hned ten dalsi jenom jedna rada pokud jste zidi nebo politicti vezni tak na to radsi nekoukejte protoze jestli jeste pred timhle filmem existovala nejaka nepredstavitelna tabu temata ze kterych se proste sranda nedela byla tu nemilosrdne zbourana mne to sejmulo nekompromisne jednoznacne nejvetsi ulet jakej v tomhle roce vzniknul! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Miestami trápne, miestami priemerne, miestami neskutočné hlody. Niekoho pobúri, niekoho pobaví. Nemôžem povedať, že by ma táto šaškáreň nebavila - to by som klamal. Sem tam som sa usmial, sem tam uškrnul a asi tri krát pukal od smiechu. Presne taký je Diktátor. Lepšia komédia, ktorá však opakuje staré vtipy, ktoré sme už niekde videli, doplnená o nové gegy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nekorektnost kam se podíváš. Musím se přiznat, z počátku mě ten film nebavil tak, jak jsem čekal - většinu scén jsem znal z traileru a jen jednotlivé vtípky mě sem tam dokázaly pobavit (hra na PlayStationu "Mnichov 1972" nebo "bonus round" v podobě kopání masového hrobu.) Ale jakmile se Aladeen dostane do Ameriky a je zbaven vousů, ta pravá nekorektní sranda začíná. Narážky na vše možné, vtípky všeho druhu (většinou urážlivé, ale co jiného od Cohena čekat, že?) a hlavně jeden skvělý fór za druhým. Bál jsem se, aby to nepokazil konec, ale naštěstí konec je stejný jako celý film. Ujetý. The Dictator mě pobavil a upřímně věřím, že Cohen opět nadzvedl pár lidí ze židle (či sedaček kina). 90 %. P. S. A camea Megan Fox a Edwarda Nortona, kteří neváhali si ze sebe udělat TAKOVOU srandu, mě hodně potěšila. Speciálně Megan u mě stoupla nehorázně. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Sacha Baron Cohen navštívil předávání Oscarů v roce 2012 v převlečení za diktátora Aladeena z filmu. Pozdvižení způsobil zejména ve chvíli, kdy vysypal "popel severokorejského diktátora Kim Čong-Ila" na moderátora Ryana Seacresta. (Larry12)
  • Na celosvětovou premiéru filmu v Londýně přijel Sacha Baron Cohen (Aladeen) v oranžovém Lamborghini. Nepřijel však po silnici, luxusní auto bylo umístěno na vlečném nákladním voze. (Sufferer)

Reklama

Reklama