Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle ve mně probudilo veliké nadšení. Opravdu humorná komedie, která má hlavu a patu, vtip i hlubší záběr a navíc veliké štěstí, že ji táhnou Dustin Hoffman a Andy Garcia. Je to ohromná zábava dívat se, jak si (výjimečně!) Američané dělají srandu sami ze sebe, ze své patetičnosti, sklonům k hloupé romantice, ze svého "amerického snu"... A jak se přitom vůbec nešetří. Moc jsem si pochutnal. ()

Logicomix 

všechny recenze uživatele

Tento příběh antihrdiny Dustina Hoffmana je příkladem poznání, které jsme učinili již sledováním Macha a Šebestové. Totiž, že v každém je něco dobrého. Nejen v chlebníku, ale i v polozlodějíčkovi, který se hlavně nechce zaplést s konáním jakéhokoli dobra. Největší klad filmu je obsazení. Ze začátku jsem si sice říkal, že Andy Garcia je na bezdomovce trochu moc hezký, ale i jeho výběr dává nakonec vzhledem k příběhu dokonalý smysl. Příběh sám není nijak podvratný a od začátku víte, jak to skončí. Je to prostě chleba s máslem, kde chleba je dobrý, máslo poctivé a soli tak akorát. Ale nečekejte nic překvapivého. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Kdybych měl stěrače v pořádku, svítilo by podělaný slunce !" ----- Jenomže stěrače zcela evidentně v pořádku nebyly. Popravě ... nejenom stěrače. Ale právě díky neutěšenému technickému stavu svého vozidla se ocitl ve správnou chvíli na správném místě. Ovšem přineslo mu to jen a jen problémy. Co jiného taky mohl čekat, když ho trable všeho druhu odjakživa samy systematicky vyhledávaly ! Půvab snímku se ukrývá v detailech. Jeho humor je nevtíravý a svým způsobem očistný - dokáže dojmout i rozesmát. Vypráví o mediálním obrazu světa, který dokáže hravě vytlačit realitu. Ale ... víte ... na druhou stranu: Bylo by povznášející, kdyby vždycky vznikal s dobrými úmysly - alespoň z poloviny ... kdyby někde v pozadí kromě touhy po senzaci držela čestnou stráž i upřímná snaha zjistit PRAVDU. Co naděláte ... svět chce být klamán - a dokonce ani taková profesionálka jako Gale Gayleyová na tom nic nezmění. Finále možná zbytečně tlačí na pilu: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Je přece totální pitomost přemisťovat se na římse VE STOJE, když můžete učinit totéž pěkně na všech čtyřech - s daleko menším rizikem. Ale to je jen drobnost, která na celkové vyznění filmu nemá větší vliv ... 4,5* ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nebývale dlouho jsem míjel další z výtečných filmů nezapomenutelných devadesátých let. Tradičně přesvědčivý a suverénní Dustin Hoffman, půvabná Geena Davis a sympatický Andy Garcia ve vtipném zamyšlení na téma hrdinství - kdo je správným hrdinou a kdo ne, kdo umí zapůsobit na davy a kdo naopak raději zůstává ve stínu. Hezký filmový zážitek. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý Dustin Hoffman v roli cynického životního smolaře zlodějíčka Bernieho LaPlante, který náhodou zachrání pasažáry havarovaného letadla. LaPlanteho botu a pak i mediální slávu spojenou s finanční odměnou však získá jeho kamarád bezdomovec Andy Garcia, který byl jako zachránce vyhledán novinářkou Geenou Davis, pasažérkou havarovaného letadla. Pohodová komedie (i tak trochu parodie Popelky), kterou si vždy rád vychutnám. Trailer je ke shlédnutí zde: http://www.spout.com/films/Hero/15253/2932/trailers.aspx ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zaznejú 11-krát, čo je na film s ratingom PG-13 veľmi nezvyčajné. (m.a.t.o.)
  • Kniha, ktorú sudca Goines (Warren Berlinger) číta v posteli pri sledovaní televízie, je „The Tempting of America“, ktorú napísal Robert H. Bork, neúspešný kandidát na sudcu Najvyššieho súdu USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama