Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aby som si proti sebe nepoštval väčšinu užívateľov, ktorým sa film páčil a dokonca ho označujú ako najlepšiu francúzsku komédiu, sa zdržím uvedenia viacerých dôvodov, pre ktoré mu dávam iba dve hviezdičky. Stačí jeden - film neprežil previerku časom. Neviem si dosť dobre predstaviť, na čom sa môže pri pozeraní filmu v roku 2009 divák zasmiať. Verím však, že koncom šesťdesiatych rokov to možno bolo možné. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Komedie jak to nejlepší francouzský víno, skopčáci zas a znova za pořádný kretény (dobře jim tak, náckům), skvělá výprava, skvělá kamera, skvělí herci (cholerik Funés baví neskutečně), skvělý všecko. Do toho správná kapka dobrodružství... Ty vole, proč? Proč už se dneska takový komedie netočí? Ten šilhavej germán to každopádně zabil. Ještě o ždibíček lepší než trilogie Sedmý roty. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Prostě a jednoduše mne to bavilo. Jednoduchý humor, spočívající v převlecích, záměně postav atp. mne tu - narozdíl od nedávného Četníka - bavil, čemuž vévodí samozřejmě de Funés, který prostě nemá chybu. Také random němčina, spočívající v "Ja, vorwärts, herein, natürlich, führer" atd. mne rozsekávala. Immer wieder... 90% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Angličtí letci sestřelení nad Paříží se snaží nejprve skrývat a poté dostat zpět do Anglie za pomoci Bourvila a De Funése, kterého dabuje František Filipovský. DVD: Film o filmu (20 minut, rozhovor s režisérem a spoluscenáristkou, dobový s producentem, De Funésem i Bourvilem, dobové záběry z natáčení) má CZ titulky, následuje upoutávka na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), minutový trailer, fotogalerie a opět vybrané filmografie čtyř herců. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, při kterém jsem se sice nesmál tolik, jako při jiných francouzských komediích (např. první z filmů o Četníkovi.) Proto mi hlava velí, ať dám jen 4 *. Jenže pak si vzpomenu na scény jako oslava oficíra v hotelu, výměna pokojů a spolubydlících nebo závěrečné sestřelení německého letadla šilhavým Němcem a v tom momentu mi srdce říká, ať dám plný počet. No, hlava je moudřejší než srdce a moudřejší vždy ustoupí. Takže za pět, ať nežeru! :-) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně, kdy Lefort (Louis de Funès) vyleze Bouvetovi (Bourvil) na ramena, měl původně vzápětí slézt. Štábu se však tento Funèsův posed natolik zalíbil, že jej nechali na ramenou Bourvila ještě v dalších záběrech filmu. Jeden z nich byl poté použit také jako plakát k filmu. (Jizni Tlapa)
  • Louis de Funès (Lefort) celý měsíc nacvičoval dirigování pro scénu s orchestrem. Při následné zkoušce s osmdesátičlenným orchestrem sklidil za způsob dirigování potlesk od samotných hudebníků. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama