Reklama

Reklama

VOD (1)

Píší se 70. léta 19. století. Uprostřed nových osadníků a psanců čeká dánský přistěhovalec Jon (Mads Mikkelsen) už dlouhá léta, aby mohl svou ženu se synem přivést do Spojených států. Když se mu to konečně podaří, oba se jen chvíli po příjezdu stanou obětmi hrůzného zločinu. Jon ze žalu a zoufalství pachatele zabije, což se neobejde bez ostré reakce. Bratrem zabitého vraha je totiž bezcitný plukovník Delarue, který terorizuje městečko Black Creek a nezastaví se před ničím, co by mu zabránilo pomstít svého sourozence. Bez pomoci komunity, která ho opustila a zavrhla, se Jon mění z mírumilovného osadníka v neohroženého bojovníka, který musí zachránit město a najít klid v duši. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (519)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka roka 2014 ! Toto je majstrovsky zvládnutá žánrovka. Áno, je to zabehnutý príbeh, ale do samého konca sa doň stále motajú nejaké malé nečakané zvraty. Podľa mňa skvelé obsadenie. Eva Green nepovie ani slovo, za to to ale z nej robí pekelne sexi tichú rajdu. Skvelá kamera, príbeh je rozprávaný z pohľadu hlavného hrdinu tak, že niektoré paralelné udalosti sú len predkladané a nie sú zbytočne popisované - vo výsledku rýchly spád a surová miestami až strohá atmosféra. Dáni to vedia rovnako drsne a temne ako je celá aktuálna severská produkcia, takže je to fakt drsný western, kde sa s happyendom nedá moc počítať. Len s odplatou, s poriadnou odplatou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Westerny niesu moja silná stránka, ale kvôli tomu castingu som si to musel dať. A neľutujem. Nekompromisní začiatok ma síce moc nebavil, aj keď áno, uznávam, diali sa tam zaujímavé veci. Tie nakoply celý nekompromisní film, ktorý nekompromisne zakončí Mads Mikkelsen zo svojím nekopromisním xsichtom, kvérom a ide si nekompromisne za svojou nekompromisnou pomstou, aby na konci mohol nekompromisne naskočiť na koňa a odísť nekompromisne so svojím úlovkom (Eva Green). Fajn nekompromisný film. 70% - 3* ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Orálek bez jazyka asi nebude to pravé ořechové, co? Ovšem Šílený Dánkensen, poučený z vajldvestové mortality samiček rád vezme, co je, předpokládám. Tak, to bychom měli za sebou spoilery a nyní k filmu: špinavá záležitost. Špinda Strakáček vyzvedne po letech zapomnění svou špindu i špinďátko. Než se stihnou řádně po americku zašpinit, pošpiní ji (a asi i jej) dva špínové svými špinidly. Špinda následně vrávorá z křeče do krize a naopak, aby posléze vyvrcholil olovem. Jak říkám, špinavá záležitost. A velice vydařená. Berme tedy za bernou minci, že Vikingové točí vydařené zápaďáky. Těm blbečkům za oceánem za chvilku nezbude žádný primát, co? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Celý je to dost líný, úvodní bezmoc vás navíc dost vysaje. Akce je víceméně až na závěr, takže zbývá atmosféra – westernovým fandům se to možná bude líbit, nese se to v tom oldstylovym duchu –, jinak průměr. Pustil jsem si to kvůli Evě, ale ta má spíš menší, neukecanou roli. # [monitor, 5.1] # příběh *** | hudba *** | humor – | akce * | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Western/Revenge s vynikajícím Mikkelsnem a opět svůdnou Evou Green. Film sice nepřínáší do žánru nic nového a bere si leccos z klasiky 7 statečných, ale při mrtvém žánru mi to vůbec nevadí,jsem rád za každý přírůstek, kterému se podaří zachytit drsnost tehdejší doby. Být film krvavější šel bych i na plný. Slušná zábava. 80% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama