Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fait je šéf skupiny nejlepších lupičů a neexistuje nic, co by nedokázal se svým gangem ukrást. Jednoho dne je jeho dcera Vanessa unesena. Únosce Ling požaduje za její vydání vyplacení odměny v černých diamantech, které Fait ukradl z trezoru diamantové burzy. Černé kameny též hledá tchajwanský tajný agent Su. Nemá políčeno jen na drahokamy, ale i na nelítostného Linga. Fait postupně zjišťuje, že Su je jeho jedinou nadějí při záchraně dcery. Spojí proto své síly, Su pro pomstu vůči člověku, který usiloval o jeho život a Fait pro záchranu Vanessy. Během pátrání se Fait dozví, že diamanty jsou ve skutečnosti uměle vytvořené plutonium a mohou být využity při sestavení nebezpečné nukleární zbraně. Cesta oba muže nakonec přivede na letiště, kde se rozpoutá boj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

otík 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na něco podobného jako Lovec policajtů, ale nebylo to přesně ono a určitě o třídu horší. Zatímco DMX dělá to, co vždycky, Jet Li dostal docela málo prostoru ukázat, co v něm je. Sice když už se do boje dá, stojí to za to, ale ještě by to chtělo méně střihu, abychom opravdu viděli, jak je dobrý a rychlý. Velmi dobrý je Dacascos, skutečně béčkový král. Vadily mi hodně průhledné digitální triky, potěšil mě Tom Arnold. Když to vezmu kolem a kolem, vlastně to nebylo nejhorší (i když střed filmu jsem hodně prozíval). A za začáteční Jet Liho originální seskok z mrakodrapu po balkonech přidávám půl hvězdičky. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Akčný kriminálny thriller, ktorý má ozaj dynamiku a zaujme vás, no je tu mnoho ale. Už na začiatku, keď má strážnik v práci mužský pornočasopis a žena zistila, že preto jej triky naňho nefungujú, tak poslala kamoša, som si pomyslel, že Andrzej Bartkowiak sa musel zblázniť. Nasleduje to vykrádanie banky s nástrojmi ako od nejakej armády, žena, ktorú drží pred spadnutím na koľaje chlap, no na konci je vidno, žeby sa do žiadnej medzery tam nezmestila. Samozrejme tu máme únos dieťaťa ako z filmu Hlboko v gangu, no máme to doplnené taiwanským tajným agentom, ktorý pobije všetkých a tak nezostáva všetko len na černochoch, ktorých akcia je doplnená ozaj tvrdou a dynamickou hudbou, ktorá vás bude vytrhávať priam zo sedačiek. No a potom kamene, ktoré dokážu zničiť svet, reči o novom svetovom poriadku a nepochopiteľná dražba týchto kameňov medzi zločincov sveta za pár miliónov, to už bola silná hlúposť, plus samozrejme aj tu nejaký ten striptíz. samozrejme, ak to niekto bude označovať rôznymi negatívami, chápem ho, no bolo to napumpované a zaujímavé v mnohých oblastiach a nenudilo ma to veľmi ani po ďalší krát, myslím, že od filmu Hlboko v gangu to bolo napríklad lepšie, od hlúpych filmov ako Skyfall pre mňa tiež, ale to je už subjektívne, tak ako sa vám mohli alebo nemuseli páčiť tunajšie vtipy, či efektný príchod tanku na scénu. Aký taký normál pokazilo aj to žiarenie v človeku s tými kameňmi, proste bolo to šialené, komerčne americké, ale odo mňa to má tých 40%, lebo ma to zaujalo viac než mnohé podobné a ešte stále k tomu mám určitý vzťah, možno je to raperom DMXom, ktorému som tú drsnosť a herecký prejav veril. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ale no tak přátelé. Přeci nemůžete čekat, že vezmete Jeta Li a uděláte mu sestřih po kterém bude vypadat jako 20ceti letý, hodíte k němu nějakou tu malou hvězdu rapu a budete mít výborný film. To jste určitě nečekali a jen si myslím, že jste si chtěli trochu přivydělat. Scénář je ohraný, nudný a děravý až to není hezké. Do toho všeho přidejte soupeře Jeta, který mu nesahá ani po kotníky a s kterým se během pár minut vypořádá jako Arnie s důchodcem. Občas je dobré vidět špatný film, aby člověk mohl děkovat za ty lepší. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hloupý, až primitivní scénář by akčnímu nářezu nemusel škodit, pokud by jej černošský hiphop poháněl v jiném než uspávacím rytmu, v němž znuzený Jet Li nepřemožitelně "kungfuje" s jednou rukou v kapse tak, že nadrátovaní protivníci odlétají metry nazpět. Relativně slušné choreo se navíc ztrácí v rychlém střihu, divoké kameře a snaze o drsnou "hypercoolovost" v každém coulu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Velice slabý akčňák. V podstatě se ve filmu nic pořádného neděje, akční scény jsou špatně sestříhané, nudné, je jich málo, připitomělé bitky DMX-ho, který neumí ani hrát, ani bojovat, natož pak jeho černošská přítelkyně Gabrielle Union. Jet Li v podstatě celý film nepředvádí skoro nic ze svého bojového umění, spíše jen staticky stojí, občas něco řekne a občas někoho kopne nebo praští pěstí. Souboj v aréně byl ubohý, všichni zápasníci tradičně na lanech létají 5 metrů tam a sem ... Prostě neuvěřitelná nuda a trapárna, kterou zachraňuje jen vynikající poslední souboj JET LI vs MARK DECASCOS. Bylo dobré vidět, že jsou oba borci, kteří trénují bojová umění od 7mi (Jet) a 4 (Marc) let stále ve vynikající formě. Celý film je jen takové pozlátko jako striptíz Gabrielly Unionové v baru, dobře se na něj kouká, ale v podstatě nic pořádného neuvidíme... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Zatímco se v automobilové honičce Faitův (DMX) modrý sporťák dokonale poničí, v dalším záběru, kdy opouští Archieho (Tom Arnold) kancelář, je možné si všimnout, že všechna světla svítí a přední nárazník je opět na svém místě. (Conspi)
  • V momentě, kdy se Daria (Gabrielle Union) dostává z vlaku a kráčí po kolejích, má na nohou lodičky. Avšak o chvíli později, kdy prochází vraty, jsou podpatky pryč. (Conspi)
  • V závěru filmu lze pod odlétajícím vrtulníkem spatřit běžící filmový štáb. (Conspi)

Související novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Reklama

Reklama