Reklama

Reklama

Kousavou, sarkastickou CLAIRE SIMMONS fascinuje sebevražda jedné ženy z podpůrné skupiny pro pacienty trpící chronickou bolestí, mezi něž patří i ona. Jak zjišťuje podrobnosti o Ninině sebevraždě a jak se rozvíjí její vztah s Nininým manželem, začne se prát i se svou vlastní, velmi krutou osobní tragédií. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

evanka 

všechny recenze uživatele

Zjizvená Jennifer Aniston ve velkých fyzických a psychických bolestech protrpí film bez větších výkyvů až na konec. Aniston po nehodě, při které zemřel její syn, a po rozvodu začne navštěvovat podpůrnou skupinu pro podobně postižené lidi. Anna Kendrick skupinu navštěvovala taky, ale ta ji asi dostatečně nepodpořila, takže radši skočila na nejbližší projíždějící auto z mostu. Aniston víc než truchlení po Anně zajímají pohnutky a okolnosti sebevraždy, což se neslučuje s chováním skupiny a tak je taktně vyloučena. Kromě lahví alkoholu, prášků, příležitostného sexu se zahradníkem a mexické pomocnice v domácnosti se Jennifer nudí a utápí ve svém smutku a tak začne stalkovat manžela zasebevražděné Anny. Jemu to nevadí a tak to bez velkých námluv skončí v posteli. Duchovi Anny se to samozřejmě nelíbí a tak se občas Jennifer zjeví, aby jí vynadala a nenápadně nasměrovala taky k sebevraždě. Jennifer ale odolá a nějak se postupně vyrovnává sama se sebou a se všemi životníma ránami. Cake je to bez náplně, ne moc sladký. Jennifer se ale fakt snaží, hází výrazy plné bolesti a vše dokresluje bolestným skučením a docela jí to jde, ale na Oscara to nevidím. Zbytek herců nemá moc prostoru se projevit, ale nejzajímavějším charakterem je asi mexická pomocnice. Caku chybělo víc šťávy a možná víc hlubších dialogů a myšlenek. Nejvíc se mnou hnula asi scéna, kdy se na prahu jejího domu objeví viník její tragické nehody se svým pocitem viny a Jennifer ujedou nervy. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Vážná poloha poloha Jen Aniston velmi sluší a svým výkonem celý snímek táhne. Hořkosladkých dramat ala Cake jsme všichni viděli desítky, ale když vezmeme v potaz, že Jennifer doplňují další zajímaví herci ve vedlejších rolích jako třeba moje srdcovka, Chris Messina, nebo od Avatara vcelku neexistující Aussie, Sam Worthington (tady dobrej), tak máme v důsledku chutný dortík, který připomene, že život umí bolet, a že Amerika je hodně jiný svět. 75% ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí, znám Jennifer spíše z jejích komediálních rolí, ale přesto jsem věřil, že zvládne i dramatickou roli. A zvládla ji výborně. Nemám snad co vytknout. Její bolest, jak už fyzickou, tak i psychickou, jsem jí naprosto věřil. Výborná byla i Adriana Barraza a potěšily i vedlejší role jako Anna, Sam, Britt, Felicity a další. Povedené drama s pár vtípky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nepřitažlivá Jennifer v dramatické roli... Dinosauři vymírají častěji, než se vidí tohle. Je mi záhadou, proč je to její jediné čistokrevné drámo v playlistu, protože kdyby jako ona tady hrál o víkendu Berdych na Laver Cupu, mohli by si Nadal s Federerem vzít volno a jít na procházku po nábřeží. Příběh je i zajímavě vystavěn, oproti americkým zvyklostem jsem nedostal všechno na podnose jako kdybych byl zproštěn samostatného uvažování. Vadu na kráse Dort ale má, protože mi přišlo, že trval tak dva dny a ne hodinu čtyřicet. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama o překonávání bolesti. Claire Bennett (Jennifer Aniston) nemluví o svém trápení. Se svou hospodyní Silvanou (Adriana Barraza) řeší jedině, jak sehnat další léky na utišení své chronické bolesti páteře. Až sebevražda Niny Collinsové (Anna Kendrick) z její podpůrné skupiny přinutí Claire vzpomenout si, co Nina říkala na sezeních a proč byly tak odlišné. Claire se vyhýbá kontaktu s lidmi s výjimkou svého manžela Jasona (Chris Messina). Rozhodne se však navštívit Ninin dům a spozná jejího muže Roye (Sam Worthington) a syna Caseyho (Evan O´Toole). Až postupně se dovíme, že Claire při autonehodě ztratila syna a nemůže se vyrovnat s jeho ztrátou a trápí se výčitkami, že nebyla dobrou matkou. Jennifer Anniston se představuje v novém světle. Celý film stojí na její postavě a jejím herectví. Bez makeupu, ztrhaná od věčné bolesti a nevyspání, bez nálady, vzteklá, zuřivá, stále napnutá a vyčerpaná. Neustále pociťuje dvě bolesti – psychickou a fyzickou. Tu fyzickou se snaží utlumit léky, ale myšlenky na syna a Ninu se k ní vracejí i ve snech. Uvědomí si však, že když se pokusí vyrovnat se se ztrátou syna, bude schopná přijmout pomoc od lidí kolem sebe a bude si moci poradit i s fyzickou bolestí a dokáže dále žít pro jiné. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V desiatej sérii časti 4 seriálu Priatelia s názvom O torte, objedná Rachel (Jennifer Aniston) pre dcéru tortu s čokoládovou polevou. Rovnakú dá urobiť vo filme Becky v jeho závere. (megajalec)

Reklama

Reklama