Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 1

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (201)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ty bláho - dvě hodiny koukám na Julii Roberts, která se změnila v Mickey Mouse, na chlapa, který 13 let miluje jednu babu a ona jeho, a on ji nedokáže pozvat na rande, a na případ, který je víc o trestu než o vině, takže ten konec je očekávatelný. Zvláště když zjistíme, že film jen klame tělem a dvě časové roviny jsou zde jen aby zmátly pozornost a příběh vypadal víc cool. Ta zápletka, vlastně ani ne zápletka, ta malá zašmodrchanina, na dvouhodinový film nestačí, tož je nutno diváka neustále otupovat - pomalým tempem vyprávění, zbytečnými náznaky, jež nikam nevedou, zkrátka, jen aby si divák nevšiml té povrchnosti, těch nepropracovaných charakterů, strachu říct víc o fungování kriminálního oddělení... A s těma očima jsem to taky nějak nepochopil. Vlastně postavy se nikam nevyvinuly, a ten konec - jen se pokývalo hlavou, jo jo, a hotovo. Přišlo mi to i herecky chvílemi zbytečně hysterické a přepjaté. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skvělé psychologické drama. Neviděl jsem argentinský film, takže originální námět s několikanásobnou pointou asi není americká zásluha, ale úžasná atmosféra, správně nastavené pomalé tempo a výborné herecké výkony, to už ano: 95% (zatím 2555 hodnotících je v průměru mnohem přísnější a dávají pouhých 60%). ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vážně nepovedený thriller, odehrávající se ve dvou časových rovinách, což většině filmů pomáhá, zde se to nicméně nepotvrdilo, s podivně kostrbatou zápletkou, kdy se divák velmi brzy dozví o pachateli, což také nepřineslo nic dobrého, neboť se tím jednak okamžitě vytratilo napětí a jednak to následné vyšetřování zcela ztratilo jiskru, intenzitu, a vlastně se tam toho po celou dobu pak už ani moc neudálo, no a samotná pointa pak sice v jistém smyslu přinesla jedno nečekané odhalení, ale ve výsledku jako celek působí vážně slabounce. Zásadní výtka jinak musí směřovat ale i k naprosto nulové atmosféře, kdy u podobně žánrových filmů s podobným tématem hraje právě atmosféra jednu z nejvýraznějších a nejdůležitějších rolí, zde ale není vůbec cítit, a filmu to hodně ubližuje, respektive ještě jen přidává na prázdnotě. Celá ta podívaná pak navíc postrádá i tempo, nevyskytuje se zde žádná výraznější, či zajímavější scéna a bohužel i poměrně hvězdný casting nemá prakticky žádný přínos, ba dokonce naopak, a to především kvůli dalšímu zrůdnému výkonu Julie Roberts, která by se minimálně ve filmech, kde musí vystupovat v nějakých dramatických, či emočně vypjatých scénách, neměla raději vůbec objevovat, ta ženská je prostě fakt peklo. Závěrem bych tu chtěl tedy zmínit ale i nějaká ty pozitiva, nicméně žádná mě nenapadají, z čehož vychází jednoduché konstatování, že Tajemství jejích očí rozhodně nestojí za pozornost, neboť se jedná o mdlý, nudný a nezáživný thriller, kde téměř nic nefunguje. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vyšeptalá Julia Roberts, chladná Nicole Kidman a jistota v podobě Chiwetela Ejiofora v pochmurném thrilleru, který si hraje na něco více, ovšem v konečném důsledku vyznívá naprázdno a nedokáže zcela pohltit. Zaujal mě trailer, ale přesně takový lehký nadprůměr jsem vlastně čekal, takže ok...6/10 ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Škoda, velká škoda. Bohužel to teď není chyba příběhu, ale samotného štábu. Takhle zprasený scénář jsem už dlouho neviděla. Člověk chvílemi vůbec netuší, která bije, jestli se nachází v minulosti, v přítomnosti, v nějaké bláznivé vizi... Moc se nepředvedli ani maskéři, uběhlo 13 let a jediný rozdíl mezi Jess za mlada a Jess v přítomnosti se dá vysledovat v prvním záběru na aktuální Jess, zbytek záběrů divák může maximálně tak odhadnout. Byla jsem ztracená, rozzlobená a otrávená, od přímého pádu do hnoje však film tak nějak zachránila pointa. 47% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama