Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (92)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Pozérství se nakonec překulí do dramatu takže ok. Klasický letní film, který má dramatické ambice, přitom chce zůstat pěkný na pohled. Dojem kazí kostrbatost vztahů mezi postavami, film neplyne, skáče, nevysvětluje, maximálně naznačuje. Pokusy o komediální scény v postavě Harryho vyznívají jako úplná fraška. Mnohem lepší bylo Mé jméno je láska. Oslněni sluncem je exportní záležitost, kde i ten, koho příběh nezajímá, bude chrochtat blahem nad italskými reáliemi. Film vlastně v mnohém připomíná Allenovy turistické filmy z Evropy. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dospělácký milostní trojůhelník, opepřený zvědavou nedospělou čučoriedkou. Guadagnino labužnicky ujíždí na erotičnu obnažených ženských těl, skrývaných vášních a horkém jihoitalském podnebí. Dramatická linka jeho příběhu ale funguje na půl plynu. Film o dialozích s jediným otevřeným rozhovorem (hádka chlapů) - to by prošlo, být emocionální podpovrchové bublání mezi postavami silnější. Pořád ale alespoň autorsky originální, což mám rád. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé pitvání několika vztahů. Slunná Itálie, slavná rocková hvězda, její současný přítel, její bývalý milenec a excentrický hudební producent, jeho dcera. Začínají se producírovat kolem bazénu, tančit, rozebírat vztahy, bilancovat, provokovat i svádět se. Vzdáleně má jít o remake slavného francouzského kousku Bazén s Alainem Delonem a Romy Schneider. Celý film je prakticky nedramatickým pohledem do několika životů, do žádného se ovšem nepodíváme podrobněji, žádný nás výrazněji nezaujme, ač nejzajímavěji do děje vstupuje spontánní zvíře Ralph Fiennes. Zvrat se dá snadno předvídat a je otázkou, jestli diváky jeho vyústění uspokojí. Navrch v závěru už se to celé trochu sype. Příkladem: sledujeme vyšetřování zločinu, které však jde na druhou kolej, podstatné je totiž získat autogram slavné umělkyně, která si na slunném ostrově léčí ztrátu hlasu. Věřte mi. Právě chameleónka Tilda Swinton tak celou dobu pouze šeptá, její mimika však dokáže leccos nahradit. Herci jsou opravdu slušní. Jenže otázek naskočilo dost, odpovědi mi coby divákovi chyběly. Jakýs takýs feeling se k nám nicméně (naštěstí) dostává, snaha soustředit se na chování postav než na vytváření velkých point a dějových zvratů ovšem nevychází. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Moje taktika nečíst si před filmem komentáře a hodnocení se mi u tohoto filmu zle nevyplatila.Následkem toho jsem prožil dvě hodiny nudy a utrpení,z ústřední čtveřice jsem toho viděl až zbytečně mnoho a i přes velký herecký výkon Ralpha Fiennese byla jeho postava pověstnou osinou v zadku.Obsazení pro mě zůstává záhadou.Proč hraje Dakota Johnson teenagerku,když vypadá minimálně na pětatřicet?Detaily obličeje byly až příliš detailní.Postavy mi přišly otravné,děj jsem nezaznamenal a nudil jsem se strašně,hvězdičku jsem udělil za výkon Ralpha Fiennese,i když byl jeho Harry příšerně otravný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tilda Swinton vypadá na svých šestapadesát výborně, ale pořád to myslím není důvod, aby se ve filmu producírovala nahá a jestli tvůrci nechtěli parodovat Annie Lennox nebo nějakou jinou obstarožní hvězdu, pak nevím. Matthias Býčí šíje Schoenaerts je tu přesnej a vlastně mi jako jedinej seděl, nikdo by nepoznal Ralpha Fienneho, ale proti obsazení žen kategoricky protestuju. Pekota Mekota má roli, že by v ní byl sexy i strašák do zelí, ani by se nemusel snažit, takže to je laciné, a stejně není hezká. Jednou vytáhne průhledný plavky, pak si vezme průsvitný tričko na vostro, svlíkne se v dálce u jezera a cudně se zakryje na posteli.___ Film není remakem ani Bazénu, ani stejnojmenného francouzského snímku z roku 2007 (proč český distributor takhle film nazval?) . Atmosféra je ale nesrovnatelná (ve prospěch Paquet-Brennera). Konec je, ehm, spíše nečekaný. Léto a teplo působí i dnes, ale je to bída. Jo, a udělali to uprchlíci, kurvy jedny. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Počas nakrúcania na Pantellerii sa pokazila kamera na zábery pod vodou v bazéne. Štáb s hercami tu preto v nečinnosti musel stráviť týždeň naviac. (classic)

Reklama

Reklama